Optomic España, S.A. - Posturografia

Neurocom Smart Balance Master

Sistemes per a l'avaluació sensorial SOT: test del motor voluntari amb rehabilitació física i del COG

Fotografia de Sistemes per a l'avaluació sensorial SOT
El sistema té dissenyat per a l'entrenament sensorial, (vestivular, visual, propioceptivo) amb possibilitat de manejar la velocitat de moviment tant de l'entorn visual com propioceptivo del pacient. Amb mes de 250 test dissenyats i llests per al seu funcionament. Test organització sensorial (SOT). El protocol del SOT ( Test d'Organització Sensorial) identifica objectivament anormalitats en l'ús dels tres sistemes sensorials dels pacients que contribueixen al control postural. Durant l'avaluació la informació sensorial visual i propioceptiva, està referenciada a l'entorn visual i la superfície de suport, que segueix el balanceig del cos del subjecte. Anàlisi de l'estratègia és la quantitat relativa de moviment que utilitza el subjecte amb els turmells o amb el maluc, quantificat en cada test.

Els individus normals utilitzen principalment l'estratègia de turmell i utilitzen l'estratègia de maluc quan és menys estable. Un registre del COG és recollit en cada test. Els individus normals mantenen el COG prop del centre de la base de suport. Test d'adaptació (ADT). El test ADT avalua l'habilitat del pacient per minimitzar l'oscil·lació quan aquesta exposat a una superfície irregular o a canvis insospitats de la superfície de suport. La seqüència de les rotacions de la plataforma amb moviments en adreça a dalt i a baix per obtenir les respostes del motor automàtic. Per cada test rotacional es quantifica la magnitud d'oscil·lació de resposta induïda per mantenir l'estabilitat postural. Limitis d'estabilitat (ELS) quantifiquen la distància màxima a la qual el pacient de forma voluntària pot desplaçar el seu centre de gravetat en una adreça donada sense perdre l'equilibri ni caminar. Els paràmetres són, el temps de reacció, velocitat del moviment, adreça control limiti màxim d'estabilitat, i principi d'oscil·lació.

Transferència del COG rítmic. Quantifica l'habilitat del pacient per moure de forma rítmica el seu centre de gravetat de dreta a esquerra o d'endavant, cap a enrere, entre dos objectius a tres velocitats diferents. Lenta (tres segons de transició pico a bec), mitjana (dos segons de transició pico a bec) i ràpida (un segon de transició pico a bec). Els paràmetres obtinguts són la velocitat de coordinació i l'adreça control del pacient. Repartiment del pes en bipedestación. Durant el test el pacient és instruït perquè reparteixi el seu pes entre les dues cames per igual en posició de bipedestación i es registra en aquesta posició i flexionant els genolls a 30º, 60º, 90º Estada Unipodal (US). Quantifica l'oscil·lació postural del pacient recolzant-se en una sola cama (dreta o esquerra) amb ulls oberts i tancats. El Sistema està preparat per a rehabilitació amb mes de 200 test per a turmell, maluc, genoll i esquena ja dissenyats així com per a la reeducació sensorial utilitzant l'entorn visual i la plataforma de sustentació mòbils.