Barnigrado, S.L. - Altres tipus d'instruments d'anàlisi de vins i caves

Maselli IF02

Sistemes d'anàlisi portàtil: per al control de la fermentació

Fotografia de Sistemes d'anàlisi portàtil
El sistema d'anàlisi d'IF-02 es compon d'un conjunt refractométrico RP-60, que és l'equip que realitza l'anàlisi i un receptor FM-01.

El conjunt refractométrico RP-60 és un element transportable, alimentat per bateria, que permet el mesurament de l'índex de refracció d'una mostra de most presa d'un tanc de fermentació. El conjunt consta d'un receptor amb pantalla tàctil, i per un refractómetro d'alta precisió i al mateix temps extremament compacte.

El refractómetro pot ser de tipus integrat amb el receptor o connectat a través d'un cable d'1 metre de longitud al mateix.

El conjunt també està equipat amb:

- Una cubeta de petites dimensions, amb acoblament magnètic, en la qual s'introdueix la unitat de mesura i que està destinada a contenir el producte i protegir a la unitat de la llum externa.

- Una extensió de la protecció que li permet submergir-se directament la unitat en el producte sempre protegint de la llum externa.

Les dades obtingudes dels dipòsits de fermentació es descarreguen (a través del connector USB) en el segon element del sistema: el FM-01, que realitza la funció de receptor i l'ordinador. El programari instal·lat en el FM-01, carrega les noves dades, a partir de les dades d'inici de fermentació (Alcohol, nD i conductivitat) calcula el canvi en els valors d'alcohol i sucres i crea gràfics que mostren la corba de creixement/disminució alcohòlica i la relativa del valor dels sucres.

Descripció de les fases de mesurament:

Fase preliminar de sincronització:

- Abans de començar la recollida de dades de camp en els fermentadores amb el detector RP-60 és necessari sincronitzar el receptor amb FM-01; perquè tots els noms dels punts puguin ser transferits de FM-01 a RP-60, així com totes les dades relatives als diferents lots.

Fase de mesurament en camp:

Seleccionar dipòsit/tanc fermentació que desitja controlar:

- Se selecciona el tanc / partida de la pantalla tàctil RP-60 utilizandoel menú desplegable.

- Es pren el producte i es mesura la conductivitat (necessari per primeranálisis i opcional per a les següents).

- Se sumerje l'instrument en la cubeta per al mesurament de nD (Brix).

- Es prem OK per adquirir les dades.

Carregar dades en el receptor FM-01:

Una vegada s'hagi completat els estudis de camp s'haurà de descarregar les dades FM-01 receptor que registrarà i processarà, donant l'opció de mostrar-los en forma de taula o en forma gràfica.