IFM Electronic, S.L. - Sondes, sensors i transmissors de cabal

Sensors i transmissors de cabal: per a fluids líquids i gasosos

Fotografia de Sensors i transmissors de cabal
Els sensors electrònics de cabal Ifm operen segons el principi calorimétrico. Utilitzen l'efecte físic amb el qual un mitjà que flueix absorbeix energia tèrmica i la transporta. En la punta del sensor es troben dues resistències sensibles a la temperatura, així com una font de calor. Aquesta genera en el fluid un augment local de la temperatura, el qual és detectat per una de les dues resistències. Quan el cabal flueix, se sostreu l'energia de la font de calor, la qual es refreda. El canvi de temperatura resultant és una mesura per al cabal.

Per evitar que el resultat de mesurament no es falsifiqui a causa de la fluctuació de temperatura, existeix un segon element sensor per a la compensació de temperatura. A partir de la diferència de resistència d'ambdues sondes de temperatura i després de la compensació de temperatura, la unitat d'avaluació emet el senyal ‘hi ha cabal’ o ‘no hi ha cabal’ comparada amb el valor nominal o amb el límit configurat. Atès que aquests sistemes operen sense components mecànics mòbils, l'usuari pot efectuar el muntatge sense tenir en compte la posició d'instal·lació ni el sentit del cabal. Per determinades aplicacions i condicions ambientals es recomana un muntatge més específic.

Algunes de les seves característiques tècniques són: sense desgast gràcies al mesurament calorimétrica, per a fluids líquids i gasosos, connexions de procés variables mitjançant adaptadors opcionals, versions especials per a zones explosives i display amb Leds per a visualització in situ.