Omnia Techonologies Iberica, S.A - Della Toffola - Equips d'estabilització tàrtrica

DT Separtech Polarsystem

Plantes d'estabilització: l'estabilització tartàrica en continu per membraba

Fotografia de Plantes d'estabilització
Una adequada estabilització dels vins és una característica immediatament perceptible pels consumidors als quals es proposa el vi.

El potassi i l'àcid tartàric són substàncies contingudes naturalment en el raïm, però es troben en forma clarament separada. En el moment del premsatge aquestes es troben juntes en el most sota condicions de sobresaturació. El vi que resultarà estarà per tant subjecte a assegurances i evidents fenòmens de precipitació de sals de bitartrato de potassi (KHT) perquè ni tan sols l'acció dels llevats permet una substancial reducció en fase fermentativa.

Un dels mètodes tradicionals per resoldre el problema consisteix en l'estabilització per reducció mitjançant sedimentació per fred i successiva filtració amb cartutxos abans de l'embotellat.

DT Separtech proposa en canvi un sistema basat en la separació mitjançant membranes polimèriques d'espiral embolicada. Amb aquest mètode es crea la ràpida sobresaturació del potassi i de l'àcid tartàric permetent l'activació de la nucleación dels gèrmens de cristal·lització seguida després del seu creixement. Aquests cristalls seran extrets en fase de filtració del vi amb filtres de nova generació de 3 micres.

El vi concentrat obtingut està lliure de tartratos i es barreja després oportunament al permeado abans de l'emmagatzemat final en cubes.

Avantatges:

Tractament econòmicament avantatjós per necessitar baixos consums energètics, mai més de 20 kW i també gràcies a la senzilla gestió automatitzada de tot el cicle.

Normalment no existeix cap necessitat de coadjuvants de cristal·lització.

Màxim respecte a les característiques organolépticas dels vins tractats, siguin aquests blancs, negres o rosats.