ISB Ibérica - Euro Bearings Spain, S.L. - Juntes hidràuliques

OTP

Juntes tècniques: per a hidràulica i pneumàtica

Fotografia de Juntes tècniques
El catàleg d'articles industrials de la marca OTP recull tota la gamma de juntes tècniques per a aplicacions hidràuliques i pneumàtiques, així com tots els detalls i característiques tècniques de cadascun dels productes: mesures, límits operatius, rugosidades, diferents tipus de materials, compatibilitat de fluids, altures d'allotjaments, toleràncies, etc.

Els collets de simple efecte tenen com a missió fer que el plançó o el pistó dels cilindres siguin estancs. Es tracta d'elastòmers en forma d'O els llavis de la qual de tancament han estat sobre dimensionaments pel que fa a l'allotjament, de manera que en instal·lar-se, aquests llavis es deformen exercint una força de tancament que impedeix la fugida del fluid a estanqueizar. Quan a més existeix pressió en el sistema, aquesta incrementa la força en els llavis de tancament i afavoreix l'efecte de segellat.

Existeixen diferents dissenys i són fabricats en diversos tipus de materials com NBR, Poliester EU, etc.

Les juntes de doble efecte són indicades per a aplicacions hidràuliques i tenen com a finalitat estanqueizar el pistó dels cilindres hidràulics de doble efecte. Igual que en el cas dels collets, l'estanqueïtat d'aquestes juntes queda reforçada per la sobredimensión de les seves mesures i per la possible existència de pressió en el sistema.

Les trucades empaquetaduras s'utilitzen per a aplicacions hidràuliques pesades i estan formades per:

- Un cap que reparteix la pressió del fluït

- Uns anells intermedis en forma de V que realitzen el segellat

- Una base que protegeix a aquests anells de l'extrusió

Els rascadors són juntes que s'utilitzen per evitar l'entrada de brutícia, fang, aigua, etc. a l'interior dels cilindres tant hidràulics com a pneumàtics. Un dels seus llavis, molt pronunciat, és el que impedeix l'entrada de qualsevol cos estrany. Poden suportar temperatures entre els -30 i 110 ºC i són fabricats en NBR o poliuretà amb acer, en poliester, etc.

Per evitar el contacte metall-metall entre dues superfícies en moviment ja sigui axial, rotatiu o oscilante, s'utilitzen les guies, elements disponibles per adaptar-se a qualsevol diàmetre de plançó o de pistó.