Berkomat, S.L.U. - Altres juntes

GMN

Juntes sense contacte de laberint: sense fregament ni rectificat de l'eix

Fotografia de Juntes sense contacte de laberint

Berkomat S.L. distribueix les juntes de laberint sense contacte dissenyades per GMN. Aquestes juntes són de reduïdes dimensions i permeten àmplies toleràncies en l'execució d'eix i allotjament, sense necessitat de fregament ni rectificat de l'eix. Amb noves amplàries de 4 i 6,5 mm.

Existeixen dos tipus de juntes: metàl·liques o de plàstic.

Cadascun d'aquests dos tipus té les seves aplicacions específiques. En el primer cas admeten temperatures molt elevades mentre que en el segon, resisteixen a la majoria dels agents químics.

En qualsevol dels casos, s'aconsegueix una obturació no rozante (sense desgast ni generació de calor) que permet a l'eix aconseguir velocitats molt elevades.

Les juntes metàl·liques tenen el cèrcol interior d'acer i l'exterior d'alumini i suporten temperatures fins a 170 °C, permetent a més velocitats pràcticament il·limitades. Les seves principals aplicacions són en màquina-eina, equips d'assaig, màquines empaquetadoras, maquinària tèxtil o motors.

Existeixen a més dos tipus de juntes metàl·liques:

- de tipus L, que protegeixen contra la contaminació per partícules sòlides de grandària gruixuda o fi, així com per lleugeres esquitxades.

- tipus M, amb la protecció del cas anterior i amb el mecanitzat d'unes osques que faciliten el drenatge en cas de fortes esquitxades de líquids.

Les juntes de plàstic per la seva banda estan fabricades en material Delrin 100 i són resistents a la majoria dels agents químics, bacteriològics i fongs. Aquestes juntes són ideals per a aplicacions en la indústria alimentària i suporten temperatures des de -40 fins a 60 °C.

Es fabriquen tres tipus de juntes de plàstic:

- tipus S en execució estàndard, per a lleugeres esquitxades i contaminació sòlida.

– tipus Sa, en execució amb osca de drenatge, per a fortes esquitxades i contaminació sòlida, amb rotació del cèrcol interior.

- tipus Si, també en execució amb osca de drenatge, per a fortes esquitxades i contaminació sòlida. Amb rotació del cèrcol exterior.