G.i.k.c, S.A. - Comdiflex - Altres juntes

Kempchen Linea Pipin

Junta d'estanqueïtat espirométrica: en totes les mesures

Fotografia de Junta d'estanqueïtat espirométrica
En general, el fleix metàl·lic de les espirals es fabrica en els clàssics acers inoxidables del tipus 18/8 (AISI-316L, AISI-304, AISI-321), acers inoxidables especials (AISI-309 o similars) i altres materials com el Monel-400, Titani, etcètera. El farciment tou (material que realitza espe-cíficamente la funció d'estanqueïtat) es pot subministrar en Grafit, PTFE, material ceràmic o altres materials lliures d'amiant.

Els espessors nominals més usuals de les espirals són 3,2 mm i 4,5 mm. Per a diàmetres fins a 1200 mm es recomana 4,5 mm d'espessor; fins a diàmetre 1800 mm, 5,5 mm d'espessor i per a grandàries de fins a 4000 mm és aconsellable l'ús d'espessors de 6,5 mm o 7 mm.

Es poden fabricar en totes les mesures, des de DN-10 fins a quatre metres de diàmetre. No obstant això, des del punt de vista tècnic d'estanqueïtat (i tambien per possibilitat de trencament en la manipulació de l'espiral) es recomana utilitzar per a mesures superiors a 2 metres juntes dentada (estriades, en forma de pinta). Per a temperatures per sobre de 500 °C recomanem també utilitzar juntes dentades.