Omnia Techonologies Iberica, S.A - Della Toffola - Bombes centrífugues per clarificar, decantar i separar

Omnia FLN

Flotadors: grup de saturació i dosatge de tipus packaged

Fotografia de Flotadors
La tècnica de la flotació és cada vegada més benvolguda i gràcies al grup de saturació i dosatge FLN produït per Della Toffola, està obtenint encara major difusió en tots els cellers.

El grup de saturació i dosatge de tipus packaged està instal·lat sobre un carro amb rodes, amb base d'acer inoxidable, compost de saturador, bomba peristáltica de dosatge, quadre elèctric i prefiltro.

El dosatge dels coadjuvants es produeix d'una manera completament automàtica.

Es pot subministrar com a opció un saturador de laboratori amb una capacitat d'aproximadament 2,5 l per determinar la quantitat de coadjuvants a afegir al most per a la flotació.

Models: FLN 1 (200 hl/h), FLN 2 (200 hl/h) i FLN 3 (300 hl/h).

La tècnica de la flotació permet una clarificació molt ràpida de mosts i sucs per enviar a fermentació o concentració.

El most provinent de la línia de premsatge és tractat de seguida amb un enzim pectolítica per disminuir la seva viscositat, disgregant el complex reticle coloidal. El temps necessari d'actuació de l'enzim és variable en funció del seu dosatge, de la temperatura i de la quantitat de sòlids presents. Amb els flotadors Della Toffola es garanteix sempre l'aportació contínua de coadjuvants: bentonita, gelatina, sal de sílice.

Seguidament se satura el líquid amb nitrogen o aire, així les bombolles que es formen arrosseguen a la superfície del dipòsit tota la femta del most.

Els flotadors permeten separar el més ràpidament possible els fangs del most, garantint una exaltació del contingut aromàtic del futur va venir perquè ha fermentat en puresa absoluta gràcies a una significativa reducció dels polifenoles i d'altres substàncies que, amb el temps, podrien provocar inestabilitat.