Bautermic, S.A. - Hornos y estufas para laboratorios

Estufes i forns per a laboratori: per a anàlisi durant fabricació o transformació de materials

Fotografia de Estufes i forns per a laboratori

En gairebé tots els laboratoris on s'analitzen o efectuen proves per a la fabricació o transformació de diferents tipus de peces de metall, plàstic, goma, fusta, etc., se sol precisar de l'aplicació de calor en varis dels seus processos, per coure, assecar, fondre, dilatar, desgasificar, realitzar diversos tractaments d'envelliment, tèrmics, etc., els quins poden efectuar-se en estufes o forns estàtics o ben continus, amb recirculació forçada d'aire o bé amb atmosferes de protecció, treballant a temperatures compreses entre 50 i 1.250 °C.

Aquestes estufes fins a 450 °C o bé els forns fins a 1.250 °C, estan construïts per mòduls de xapa plegada amb reforços i farciments de llana de roca, fibra ceràmica, o bé amb materials refractaris, amb espessors variables en funció de la temperatura de treball.

La regulació és sempre automàtica, per ajustar la potència de calefacció a l'estrictament necessari i mantenir constant la temperatura de treball programada. Per a controls especials s'instal·len microprocessadors proporcionals de temps-temperatura. Les càrregues es dipositen a l'interior de les muflas directament o sobre safates especials. Quan els processos de treball ho precisen, disposen de registres d'entrada d'aire i evacuació de gasos, presa de mostres, seguretats antiexplosivas, etc.

A part dels tipus estàndard, es fabriquen tot tipus d'estufes i forns especials continus, lineals, rotatius, giratoris aeris, amb sistema de calefacció elèctric o per combustió i en els casos que el procés ho requereix, s'equipen amb recirculació forçada d'aire, atmosfera interior de protecció o bé amb buit.

Sigui el que sigui el mitjà calefactor (electricitat, gas, gasoil, etc.) s'ha de garantir una gran uniformitat de la temperatura en tot el recinte útil d'escalfament. Aquests forns es fabriquen adaptats a les dimensions que precisi cada client, en funció de les dimensions de les peces i de l'espai disponible.