Instrumentos Testo, S.A. - Caudalímetros genéricos

Testo 6448

Caudalímetro: amb sonda d'inserció

Fotografia de Caudalímetro
El caudalímetro testo 6448 és un transmissor amb sonda d'inserció de Testo que mesura i visualitza el consum d'aire comprimit. Com a prestacions noves cal destacar la protecció patentada antiretorn, l'elevada precisió gràcies al posicionament exacte del sensor; i la instal·lació fàcil i segura fins i tot amb el procés en funcionament.

El caudalímetro portàtil testo 6448 disposa de diverses sortides de senyal i és apte per a moltíssimes aplicacions; els avantatges que reporta la seva utilització als operaris són considerables:

Es poden assignar els costos en la despesa d'aire comprimit per departament o unitats de consum segons el principi causativo.

Es monitorizan de manera fidedigna els valoris límit prescrits.

Es detecten fiablement les pèrdues en el cabal provocades per porus gairebé inapreciables en tubs, juntes, etc.

S'analitzen els becs sobre la base de la quantitat de consum d'aire comprimit, la qual cosa contribueix a optimitzar la càrrega de treball en la planta de producció.

Es mesura de forma molt precisa l'aire comprimit necessari, per exemple, en aplicacions del sector de la recerca farmacèutica.

El testo 6448 s'instal·la de forma molt ràpida i segura. Una abraçadora perforada opcional permet muntar amb precisió el sensor, sense necessitat de soldadures i en condicions de servei normals. Amb ajuda d'una vàlvula de bola en l'abraçadora es pot obrir o segellar la canonada d'aire comprimit sense perdre pressió quan es munta o es desmunta la sonda d'inserció. D'aquesta manera es pot mesurar en diversos punts de la instal·lació amb tan sol una sonda.

La protecció antiretorno del caudalímetro reuneix tres funcions importants en un sol instrument:

Quan s'insereix el sensor, solament pot fer-se en una adreça, per la qual cosa no existeix perill de danys físics a causa de la pressió de la tornada.

Durant el muntatge, una junta tórica encapsulada impedeix que s'escapi l'aire.

Gràcies a la fixació amb diferents posicions, es pot definir un ajust i una profunditat d'immersió al mil·límetre.

El sensor del testo 6448 mesura el cabal normalitzat d'aire comprimit sobre la base d'un principi de mesurament calorimétrico. El mesurament de velocitat pot arribar fins a 80 m/s o 160 m/s (en manera alta velocitat) i amb un temps de resposta que aconsegueix els 0,1 s. Aquest instrument està dissenyat per mesurar en canonades amb diàmetre DN40 fins a DN300, idoni per a entramats molt amplis. També es pot ajustar opcionalment a gas per mesurar en nitrogen (N2) o CO2.

Els responsables de l'aire comprimit que utilitzin l'instrument veuran que disposa de diverses sortides de senyal per flexibilitzar el seu ús; la sortida analògica es pot escalar lliurement segons el cabal respectiu de 4 a 20 dt. (tecnologia de 4 fils). El cabal es pot especificar en Nm3/h o Nm3/min; el caudalímetro resisteix pressions fins a 16 bar.

Per avaluar el consum mesurat, aquest es transmet mitjançant una sortida per polsos a un sistema de control.

El funcionament de la sonda d'inserció és molt senzill: disposa de visualitzador alfanumèric de 4 dígits i menú intuïtiu manejats mitjançant dues tecles i 8 LEDs indicatius. A més l'instrument és estanc fins a IP65.