Maconse - Autoclaus industrials

Autoclaus esterilizadores: estàtics, rotatius i pendulares

Fotografia de Autoclaus esterilizadores
Esterilitza tot tipus d'envasos d'hojalata, vidre i plàstics. Aquest procés s'empra per a tot tipus d'aliments tals com :

• Conserves de peixos i mariscs

• Conserves vegetals

• Adobats

• Productes preparats com a ensalades russes, arrossos

També existeix la possibilitat d'emprar l'autoclau-esterilizador en processos industrials amb productes no alimentosos que requereixin un tractament en atmosfera inerta en el seu procés de fabricació.

El funcionament comença en una injecció directa de vapor en conjunt amb una recirculació contínua d'aigua i l'aplicació d'una sobre-pressió d'aire necessària.

L'autoclau té una quantitat mínima d'aigua de procés (la qual se situa en el fons de l'autoclau) que està contínuament recirculando a través dels aspersores instal·lats sobre tota la longitud del casc de l'autoclau. Utilitzant aquest sistema la barreja de vapor, aigua i aire s'aconsegueix correctament. L'autoclau disposa d'aspersores situats de tal forma que permet aconseguir una òptima distribució de temperatura per tot el seu interior. Els dos col·lectors de vapor estan situats sota el nivell d'aigua, injectant vapor en tota la longitud de l'autoclau.

També equipada amb un bescanviador de calor de plaques per al refredament. Solament durant la fase del procés l'aigua recirculada pansa d'una banda del bescanviador, mentre que l'aigua de refredament està passant per l'altre costat.

Els envasos esterilitzats mai estan en contacte directe amb l'aigua de refredament externa. Com un benefici secundari, el circuit tancat de refredament no afectarà mai als tancaments dels envasos. El nivell de l'aigua dins de l'autoclavea està contínuament controlat per mantenir un òptim nivell d'aigua per sobre dels col·lectors d'injecció de vapor.

Una sobrepressió d'aire pot ser aplicada durant tot el cicle del procés. Pot ser programada d'acord amb el procés requerit i controlat per mitjà de vàlvules modulantes per a entrada i sortida d'aire comprimit.