Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Disfrutar los parques sin salir de casa
La fira GreenUp, celebrada a València del 29 de febrer al 2 de març, va acollir la presentació de la plataforma ‘Viure els parcs’

Gaudir els parcs sense sortir de casa

David Muñoz05/03/2012

5 de març de 2012

‘Viure els parcs’ és una eina TIC completament innovadora a Espanya que permet accedir a una completa informació sobre diferents parcs de la nostra geografia, d'una forma molt visual i intuïtiva. Aquesta iniciativa, nascuda de la inquietud de la Associació Espanyola de Parcs i Jardins Públics, pretén convertir-se, a més d'en una referència per als amants de les zones verdes, en un fòrum de trobada tècnica i social.

“En un dia especial, en un dia regalat a l'any com és un 29 de febrer, la nostra associació veu com comença a complir-se un dels seus anhelats desitjos, el llançament de la plataforma ‘Viure els parcs’, una nova eina amb la qual busquem engalipar als usuaris en la visita i coneixement dels nostres jardins”, assenyalava a manera de presentació Félix Carballera, secretari general de l'Associació Espanyola de Parcs i Jardins Públics.

D'esquerra a dreta...
D'esquerra a dreta: Félix Carballera, secretari general de l'Associació Espanyola de Parcs i Jardins Públics; Ana Viciano, cap del servei de Jardineria de l'Ajuntament de València; i Gustavo Marina, president de la GreenUp.

Es tracta d'una iniciativa totalment original al nostre país que permet visitar, de forma virtual, els parcs a través de qualsevol terminal amb accés a Internet, obtenint informació sobre la seva història, sobre les espècies botàniques que alberguen, sobre els seus elements més singulars, sobre els seus diferents itineraris i sobre els elements escultòrics que contenen, entre molts altres continguts.

Francisco Bergua, director del projecte, ho definia com un “punt d'inflexió en el sector” que no només permet conèixer molt millor els nostres parcs a través de “un gran aparador”, sinó que també estableix una nova xarxa tècnica i social que fomenta la participació de les empreses, els tècnics, les administracions i els ciutadans.

“El sector té necessitats reals que són diferents a les de fa uns anys i en aquesta línia considerem que tots podem aportar idees. Busquem aconseguir una major col·laboració públic-privada, establir un nou puzle en el qual compartir sinergies. ‘Viure els parcs’ dóna respostes a tot això, intentant cobrir les inquietuds del sector”, afegia Francisco Bergua.

Després de diversos anys de treball en l'ombra, ‘Viure els parcs’ és ja una realitat, que els assistents a la presentació realitzada en GreenUp van poder conèixer a partir de la visita virtual dels Jardins Del Real, a València, “guiada” per Ana Viciano, cap del servei de Jardineria de l'Ajuntament de València, que està col·laborant activament en el llançament d'aquesta plataforma.

“Els jardins no són un espai, són un punt de trobada, un aglutinador de vivències amb nombroses connotacions socials i culturals, que requereixen una participació activa de tots els agents”, assenyalava Ana Viciano, per qui ‘Viure els parcs’ suposa una gran oportunitat per descobrir-los, unificant en un únic canal informacions que fins ara estaven disperses o inaccessibles per als ciutadans, d'una forma molt visual i gràfica.

Suposa a més una extraordinària oportunitat per presentar els parcs com a elements plens de vida, actius, que acullen nombroses activitats lúdiques, de les quals aquesta plataforma pot donar complerta informació d'una forma més àgil i ràpida.

Francisco Bergua, director de ‘Viure els parcs’ dins de l'Associació Espanyola de Parcs i Jardins Públics
Francisco Bergua, director de ‘Viure els parcs’ dins de l'Associació Espanyola de Parcs i Jardins Públics.
Francisco Bergua, director del projecte 'Viure els parcs', ho definia com un “punt d'inflexió en el sector”

Servei públic

“Incloure un parc en aquesta plataforma no és alguna cosa gestual sinó que respon a un nou servei que l'ajuntament vol oferir als seus ciutadans”, indicava Francisco Bergua.

En aquest aspecte, els creadors de ‘Viure els parcs’ destaquen les possibilitats que ofereix aquesta plataforma a l'hora de fomentar la participació ciutadana, canalitzant les seves opinions i suggeriments.

S'ha tingut una especial cura a l'hora de conformar els seus continguts, amb la intenció de crear “una plataforma constructiva” en la qual no tingui cabuda la crítica a empreses, administracions públiques o partits polítics. És, per tant, una plataforma “amigable”, en la qual no existeixen parcs de primera, segona o tercera categoria, sinó que tots són tractats per igual. També en aquesta línia està la voluntat d'incloure en la plataforma articles tècnics, entrevistes, vídeos i altres continguts que fugin de l'interès comercial, buscant la neutralitat.

‘Viure els parcs’ és igualment un projecte obert, que seguirà incorporant noves funcionalitats. Una d'elles (sens dubte, de les més importants), és la configuració d'una gran xarxa tècnica i social que permeti compartir coneixements i experiències entre empreses, administracions públiques i ciutadans, servint de fòrum comú per tots els que fan possible “la comunitat verda”. L'objectiu final és crear una gran xarxa social centrada en aquests continguts i oberta a la major participació possible.

En aquesta clara aposta pels nous canals de comunicació, també és digne de ressenyar que ‘Viure els parcs’ està ja disponible en Facebook i Twitter.

En resum, i com indicava Gustavo Marina, president de la GreenUp que va acollir aquest llançament, ‘Viure els parcs’ neix com “una eina que es fa necessària en el debat actual sobre el sosteniment dels espais verds, servint d'instrument de diàleg per canalitzar aquesta necessitat”.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Parques y Jardines Públicos

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Jardinería

    18/07/2024

  • Newsletter Jardinería

    04/07/2024

Enllaços destacats

Iberflora

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis