Talleres de Escoriaza, S.A.U. - Grupo Assa Abloy (TESA) - Manetes

Bioproof

Recobriments per a poms i manilles: per a zones sanitàries i amb alt tràfic de persones

Fotografia de Recobriments per a poms i manilles

Els productes TESA Bioproof s'apliquen a manilles, panys de control d'accessos, poms i barres antipánico. Són productes d'acer inoxidable que porten un recobriment en pols que les fa resistents als següents microorganismes: Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Pseudonomonas aeruginosa, Enterococcus hirae i Candida albicans.

Es tracta d'una gamma ideal per a col·lectivitats i sectors com a hospitals, residències geriátricas, col·legis i guarderies, estructures de restauració, hotels, gimnasos, habitatges i edificis amb alt tràfic de persones. En definitiva, llocs amb presència constant de microorganismes, la qual cosa pot representar un greu problema per al manteniment d'infraestructures destinades a ús públic o sanitari i on l'eficàcia de la neteja disminueix amb el temps.Els recobriments de ions de plata, al costat de la zenolita, s'han provat com a eficaces enfront de diversos ceps microbians.

El component actiu d'aquest recobriment són ‘ions de plata’ coberts de zeolita, la funció de la qual és alliberar la plata a poc a poc. Les propietats de la plata com a element antimicrobiano són conegudes des de l'antiguitat quan ja els emperadors xinesos utilitzaven plata per prevenir enverinaments (900 dC) o quan els egipcis usaven recipients de plata per emmagatzemar aigua (79 dC) o en els anys 20 del passat segle, amb milions de prescripcions de medicaments contenint plata.

Anàlisis dutes a terme a la Universitat de Pavía van demostrar que a les 24 hores de l'aplicació del recobriment antimicrobiano, van resultar eliminades els ceps bactéricas anteriors, i 12 mesos després, el poder bactericida es va mantenir inalterado excepte una mínima excepció sobre l'Enteroccocus hirae on va demostrar una eficàcia de 99,5%.