Swag, S.L. - Software per la indústria alimentària

Programari per la trazabilidad alimentària: per la trazabilidad alimentària

Fotografia de Programari per la trazabilidad alimentària
La trazabilidad es basa en la detecció de tot tipus d'ingredients i possibles contaminants presents en aliments.

La trazabilidad és obligatòria per raons legals i per motius comercials, ja que els nostres clients exigiran que garantim aquesta trazabilidad.

En cas de produir-se alguna alerta alimentària, ofereix la possibilitat de poder conèixer l'origen i el circuit dels productes mitjançant un sistema de trazabilidad permet augmentar la capacitat de determinar amb precisió el camp d'acció potencial del problema, facilitar la recuperació i retirada de les partides afectades, establir responsabilitats davant qualsevol incident entre els consumidors, i finalment reduir l'impacte econòmic negatiu sobre els integrants de la cadena comercial.

La trazabilidad és una cadena que comença en el productor primari i que acaba en el productor final. Aquesta cadena serveix per explicar què productes s'incorporen a un aliment en qualsevol part del procés, i serveix per definir les responsabilitats de tots els que intervenen.

Cada baula d'aquesta cadena està format per tres parts:

Les dades que incorpora el nostre proveïdor

Les seves dades internes de procés

Les dades del client

Totes les dades d'aquesta cadena han de ser coherents entre si perquè la trazabilidad sigui real i es pugui estudiar i recuperar.

La legislació actual no diu què dades cal guardar ni durant quant temps fer-ho, perquè les autoritats reguladores encara no tenen clars molts aspectes, i esperen que el mercat, que és el veritable expert, ho defineixi.