Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SolidWorks World 2012: Segunda Sesión General
La Sessió General  d'avui s'ha centrat en dos Usuaris, en majúscules.

SolidWorks World 2012: Segona Sessió General

Joan Sánchez Sabé, des de San Diego, CA, EUA14/02/2012

14 de febrer de 2012

La Sessió General d'avui ha girat al voltant dels grups d'usuaris i usuaris avançats. Una vegada més, comunitat, comunicació i col·laboració, han estat paraules que hem escoltat repetidament. Per si algú té algun dubte, això vol dir alguna cosa. I ens estan preparant.

Usuaris de SolidWorks: feu un grup

Imagen

Richard Doyle ha premiat alguns dels líders de la xarxa de grups d'usuaris (SWUGN, per les seves sigles en anglès), després de fer-nos saber alguns nombres interessants: 2011 va afegir 21 capítols locals a la xarxa. És a dir, hi ha grups d'usuaris en 44 (dels 51) estats dels EUA, a 5 províncies de Canadà i 27 països del món.

El premi al ‘Grup d'Usuaris de l'Any’ ha estat per al Grup d'Usuaris de SolidWorks de New Hampshire, liderat per Indy Berend, John Blutt i Hoang Bao. El guardó ‘Líder de Grup de l'Any’ ha estat per a Rachel York, del ‘Tech Valley SWUG’. Finalment, el premi ‘Michelle Pillers’ ha estat atorgat a Charles Culp.

Germans d'operacions especials

Hem tingut avui dos germans, amb una companyia encertadament denominada Howe and Howe, i de noms Mike i Geoff, que ens han explicat com van començar les seves carreres de disseny fa alguns anys. Fabriquen grans vehicles d'aspecte estrany. Aquests vehicles tendeixen a ser d'avantguarda, és a dir, les seves prestacions van molt més allà d’allò convencional. Un d'ells, l’anomenat Ripsaw, és un tanc lleuger que accelera de 0 a 100 km/h en quatre segons. Prestacions Ferrari. La inspiració per fer-lo: una motoserra, alguna cosa que es mou a gran velocitat i que pot ser mortal si s’esmicola. El desafiament del disseny: grandària, velocitat, pes. Solució: enfrontar-se als problemes d'un en un i resoldre'ls. I sobretot: simular els conceptes, des del principi.

Un segon producte exhibit ha estat un braç robòtic hidràulic, per ser usat pels bombers. Dissenyat i ‘renderitzat’ usant SolidWorks en un dia. Completament dissenyat i fabricat en nou. Prestacions Ferrari, novament.

Els germans Howe, al costat de Darren Henry, director de màrqueting de SolidWorks, mostrant-nos els seus vehicles per a operacions especials...
Els germans Howe, al costat de Darren Henry, director de màrqueting de SolidWorks, mostrant-nos els seus vehicles per a operacions especials.

Disseny en col·laboració

La col·laboració sembla ser un dels temes centrals del SolidWorks World d'aquest any. Per això, hem tingut a Ben Kaufman, fundador de Quirky, que ens ha explicat la forma de dissenyar en col·laboració. Quirky (que vol dir alguna cosa com ara ‘estrafolari’) permet que una bona idea d'algú es converteixi en un producte viable, proporcionant la infraestructura necessària al voltant de qualsevol invenció. Segons Ben, tots som inventors nats, però no podem desenvolupar la nostra capacitat innata, perquè no tenim forma d'alimentar-la. I aquí arriba Quirky, on presentar la idea, i on gent de diferents àrees hi afegeixi els seus comentaris, coneixement i habilitats de disseny. D'aquesta manera Quirky està introduint dos productes de consum a la setmana. La idea de partida: la invenció ha de ser accessible, i el desenvolupament social de productes la fa accessible.

Un dels exemples: com una regleta d'endolls ha evolucionatr des de la idea fins a la botiga. Es tracta d'un model de negoci poc comú, sens dubte. Però per a fer productes poc comuns, cal un model molt propi.

Ben Kaufman, mostrant-nos el procés de disseny d'una regleta d'endolls pensada perquè no es destorbin entre ells
Ben Kaufman, mostrant-nos el procés de disseny d'una regleta d'endolls pensada perquè no es destorbin entre ells.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks