Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Emilio Latorre Martínez, gerente de IPLA SAL
“El fet de treballar en 3D permet eliminar errors, una millora substancial en les presentacions i un major ventall de solucions tècniques”

Entrevista a Emilio Latorre Martínez, gerent d'IPLA SAL

SolidWorks01/08/2011

1 d'agost de 2011

SolidWorks ha volgut conèixer d'a prop la trajectòria de IPLA SAL, un de les seves més fidels clients, i usuari d'alguns dels seus programes més avançats. Per a això s'ha dirigit directament al seu màxim responsable, Emilio Latorre, qui considera la decisió de col·laborar amb SolidWorks com una necessitat per millorar i ampliar la capacitat de resposta en els projectes que els clients els demanden.
Entrevista a Emilio Latorre Martínez, gerent d'IPLA SAL
Entrevista a Emilio Latorre Martínez, gerent d'IPLA SAL.

Podria fer un balanç de la trajectòria de la seva companyia des de la seva fundació fins als nostres dies?

L'empresa IPLA SAL com tal va ser creada en 1992 com a Societat Anònima Laboral, si bé la creació de la mateixa és fruit del desenvolupament dels socis emprenedors en les empreses en les quals estaven treballant, aportant a la mateixa els seus coneixements i experiència d'almenys 15 anys anteriors. Al principi l'empresa estava especialitzada en el sector ceràmic i el seu derivat del marbre.

Amb el pas del temps l'empresa es va ser diversificant, fruit dels diferents vaivens del sector ceràmic, i de la necessitat de l'adreça de l'empresa d'afermar el futur de la companyia. L'empresa ha tingut un creixement sostingut fins a 2008, any en el qual s'estabilitza.

Com a resultat dóna aquesta diversificació l'empresa IPLA SAL està present al mercat hortofrutícola, on aporta solucions i màquines específiques per al final de línia, i al mercat industrial, on aporta, principalment, solucions tecnològiques adaptades a les necessitats del client.

L'empresa IPLA SAL aporta d'aquesta manera al mercat tant maquinàries específiques com a solucions a mesura.

Quines activitats desenvolupa la signatura i en quins sectors està especialitzada?

L'empresa IPLA SAL desenvolupa principalment labors de disseny, construcció i implantació de maquinària, d'acord amb les necessitats de solucions productives per als seus clients.

Tal com hem dit anteriorment, l'empresa s'especialitza en els sectors de la ceràmica i marbre, hortofrutícola i implantacions industrials a mesura, sobretot en el final de línia.

Quin consideren que és la seva posició de mercat?

La posició al mercat d'IPLA SAL és la d'un partner fiable, que està present en sectors específics i que s'especialitza en les maquines objecte de la seva fabricació. Amb això s'aconsegueix un estatus d'estabilitat i fiabilitat dins dels sectors en els quals actua.
Paletizador d'IPLA SAL
Paletizador d'IPLA SAL.

Quins són alguns dels reptes que suposa el manteniment / millora de la seva posició al mercat?

El repte per IPLA SAL és el de millorar la seva posició amb un creixement sostingut, aconseguint el lideratge absolut en aquells subsectores de mercat que ha escollit com a objectiu de desenvolupament. Aquesta millora vindrà donada per la, cada dia major, capacitat tècnica dels empleats i les instal·lacions d'IPLA, capaces d'aportar solucions més professionals als nostres clients, de manera que aquests obtinguin un major i millor tornada de les seves inversions productives.

Com competir

Què és el que més valoren els seus clients dels seus productes? Quin valor afegit els aporta?

Pensem que els nostres clients valoren, sobretot, la professionalitat i l'adaptabilitat de les solucions d'IPLA SAL, i el treball que realitzem juntament amb ells per arribar a la solució encertada en cada cas. El nostre valor afegit és l'assessoria en la decisió de la implantació i la fiabilitat i seguretat en l'execució del projecte, la qual cosa permet una ràpida tornada de la inversió realitzada.

Què ha de vostè 'millorar' actualment per competir eficaçment en la seva indústria/comprat?

Hem de treballar, sobretot, en la competitivitat de les nostres solucions, si ben això ha d'anar encaminat al fet que els nostres clients siguin al seu torn més competitius, gràcies a les nostres solucions tècniques, tant d'assessorament en el projecte com de les màquines que componen el mateix.

Com considera que les solucions de SolidWorks li poden ajudar a augmentar la diferenciació respecte als seus competidors?

Les solucions SolidWorks ens ajuden a realitzar millor i més ràpid les solucions tècniques projectades, aconseguint un nivell de versatilitat en el disseny, necessari per poder donar solucions específiques i fiables en curts terminis de temps.

IPLA SAL i SolidWorks

Quins reptes perseguia l'empresa abans d'implantar les solucions de SolidWorks?

L'empresa precisava millorar i ampliar la capacitat de resposta en els projectes que els clients ens demanden, així com poder oferir-los en un ambient modern i clar.

Per què van escollir les solucions SolidWorks? Existeix alguna característica del producte o els seus beneficis que van ser més importants en la seva decisió de compra de SolidWorks?

El fet de treballar en 3D ens permet l'eliminació d'errors, millora substancial en les presentacions i un major ventall de solucions tècniques, moviments, anàlisis d'esforços, etc.

Els beneficis aconseguits una vegada implantades les solucions de SolidWorks…

A més del comentat anteriorment, hem notat un estalvi de temps, facilitat per crear els manuals i millora de les presentacions comercials.
Enfardadora de caixes de camp d'IPLA PAL
Enfardadora de caixes de camp d'IPLA PAL.

Quin característiques destacaria dels productes de SolidWorks?

És una eina molt potent, permet la comprovació de moviments i la verificació d'esforços, és de fàcil maneig i hi ha un gran nombre d'empreses amb les quals podem intercanviar informació.

Quin característiques destacaria de CimWorks/Konotec?

Hem tingut una bona implantació gràcies a la seva tutorización i disposem d'un bon servei.
El futur

Com veu el futur de la seva companyia?

Nosaltres som gent optimista i per tant creiem en el futur, no obstant això sabem que hem de seguir millorant dia a dia per poder competir en aquest món globalitzat.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks