Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Yale y Azbe se unen y presentan su marca única para el mercado español
Ferroforma va ser l'escenari de presentació oficial d'aquest acord

Yale i Azbe s'uneixen i presenten la seva marca única per al mercat espanyol

Esther Güell03/05/2011

3 maig 2011

Azbe B. Zubía, conegut fabricant guipuscoà de panys i sistemes de tancament, i Yale, companyia nord-americana fundada el 1868, han unit les seves forces a la Península Ibèrica a fi d'establir una unió que beneficiï a ambdues parts a nivell comercial i de desenvolupament i introducció de nous productes en el nostre mercat.

Azbe, que opera a Iberia des de 1921, i Yale, les primeres panys es remunten a 1840, són dues empreses que, si bé el seu àmbit d'operació i productes difereixen, comparteixen molts aspectes a nivell de negoci que farà que aquesta unió sigui un èxit per a ambdues parts.

La xarxa comercial de Azbe està molt ben implantada a Iberia, el que facilitarà la introducció d'alguns nous productes de Yale en ferreteries i diversos punts de venda. En una primera fase, Yale aportarà cadenats i caixes fortes, enriquint i complementant així l'oferta actual de Azbe.

Yale és una empresa amb forta implantació internacional, molt bolcada en la investigació i el desenvolupament, i disposada a invertir recursos que redundaran en benefici de Azbe.

Agustí Laskurain, gerent de Yale-Azbe a Iberia, i Pablo Izeta, director de màrqueting de TESA...
Agustí Laskurain, gerent de Yale-Azbe a Iberia, i Pablo Izeta, director de màrqueting de TESA, van ser els encarregats de la presentació oficial d'aquesta unió.

Per tal de facilitar aquesta integració, les dues marques s'han unit també a nivell de comunicació. Aviat ens familiaritzarem amb els colors blau i groc units en un sol logotip, així com al nou catàleg de producte que es presentarà també en aquestes dates.

Després de presentar aquest acord davant clients i proveïdors, la posada de llarg es va realitzar a l'estand del Grup Assa Abloy en Ferroforma. En ella, Agustín Laskurain, gerent de Yale-Azbe a Iberia, i Pablo Izeta, director de màrqueting de TESA . van explicar davant els assistents quins avantatges comporta aquesta unió i quins nous productes podrem trobar, a partir d'ara, en el seu portafoli. Així, Azbe ja no serà una empresa tradicionalment dedicada al canal ferreter, sinó que podrà entrar en nous mercats, gràcies als nous productes que distribuirà. A partir d'ara, podrà "accedir a nous canals amb nous productes, ja siguin caixes fortes i cadenats, per ara". I és que aquest acord aporta, a Azbe, poder entrar en grans superfícies, arribar a l'usuari final, un canal al que fins ara no accedien.

Amb el temps, Azbe anirà incorporant productes "de manera pausada i lenta, però en funció d'anar palpant les necessitats del mercat". "No hi ha pla d'incorporar tot el catàleg de Yale-va explicar Agustí Laskurain-hi ha alguns productes que Espanya no tenen sortida però altres sí els està demandat el mercat".

Les dues companyies estan integrades en el Grup Multinacional Assa Abloy, especialista mundial en oferir al sector solucions de seguretat per a l'obertura de portes

Ampliant el portafoli

Si el portafoli de Azbe ha estat des de sempre molt variat, abastant una gamma que va des de panys fins tancaportes i manilles, ara incorpora també part del catàleg de Yale, amb una àmplia oferta de productes com alarmes, CCTV, panys digitals, panys per a vies d'escapament, cadenats o caixes fortes. Precisament aquestes dues últimes línies seran les que es comercialitzaran a la Península Ibèrica.

El catàleg de solucions Yale-Azbe inclou la gamma completa de productes Azbe tal com ara es coneix en el mercat, es mantindran tots els models, amb les variants i els diferents acabats.

Una nova gamma de caixes fortes ...

Yale té cura de les llars de la gent i de les seves coses preferides des de fa més de dos-cents anys. La gamma de caixes fortes de Yale s'ha dissenyat precisament per oferir això i, per a això, s'han combinat les últimes tecnologies i materials amb segles d'experiència per crear caixes fortes que satisfan els requisits més exigents.

... I una atractiva gamma de cadenats

Yale ofereix una àmplia gamma de cadenats per a ús comercial, industrial i residencial. La gamma inclou variants obertes i tancades que s'adapten a tot tipus d'aplicacions, a més d'una selecció d'arcs d'acer cimentat, bronze o molibdè.

Com a part del compromís de Yale d'oferir productes que satisfan les necessitats dels clients, els cadenats Yale se sotmeten a exhaustius programes de proves. Els cadenats es proven d'acord amb la norma EN12320: 2001 per determinar la seva durabilitat, resistència a la corrosió i resistència a diferents tipus d'atacs.

Estand de Assa Abloy en Ferroforma, on van exposar una àmplia gamma de caixes fortes de Yale
Estand de Assa Abloy en Ferroforma, on van exposar una àmplia gamma de caixes fortes de Yale.

Novetats TESA 2011

D'altra banda, Ferroforma també va servir per mostrar algunes de les últimes novetats de la companyia sota la marca TESA. Entre ells, hi ha el cilindre d'alta seguretat TK100, equipat amb sistemes de protecció exclusius. Aquesta nova versió incorpora, a més de la patent de sistema-que li atorga la categoria d'incopiable-un nou sistema de combinació orbital que supera amb escreix el grau màxim de seguretat relativa a la clau que especifica la normativa europea.

A més, gràcies a aquest nou concepte, el TK100 protegeix davant de mètodes d'obertura no destructius (bumping, rossinyols ..) A més, ia fi d'oferir el grau màxim de seguretat en tota la seva extensió, aquesta nova versió de cilindre incorpora proteccions excepcionals contra el trepat. Perquè a més d'incorporar múltiples passadors antitrepant de metall dur, es munta amb un escut integrat en el rotor. Amb aquest sistema, TESA comença una nova etapa que marcarà el futur de tota la gamma de cilindres.

TK100 és el cilindre ideal per a instal·lacions ensinistrades. No importa el tipus d'amaestrament requerit. El TK100 aconseguirà, amb escreix, solucionar tot tipus de plans de tancament.

TESA va muntar en el seu propi estand un espai per testar la capacitat antitrepant d'aquest cilindre.

Els assistents van poder comprovar, in situ, la capacitat de resistència del TK1000
Els assistents van poder comprovar, in situ, la capacitat de resistència del TK1000.

Altres novetats van ser el pany multipunt TAB3 per portes d'entrada residencial i la nova pany Canba automàtica. La primera és una solució que combina elements que reforcen la seguretat contra els intrusos i el palanquejament del pany al costat d'un tancament automàtic dels punts alt i baix que protegeix la porta dels atacs més freqüents a aquest tipus de productes. Quant al pany Canba, és tipus TAB automàtica però amb perfil de cantonera o en 'Z'. El tancament dels punts alt i baix es fa automàticament mitjançant ganxos antipalanca, a més d'aportar la seguretat del picaporta. Des de l'interior, la porta s'obre amb maneta i des de l'exterior, amb clau. Com seguretat addicional es pot bloquejar el punt central amb els 4 pestells d'acer niquelat de 14 mm, antiserra, mitjançant la clau. Adequada tant per a porta nova com per a reposició.

I més enllà de les noves incorporacions a la gamma de tancaportes, TESA presentar també la seva maneta amb teclat digital integrat: CodeHandle, un joc de manilles de control d'accessos autoprogramable, sense targetes ni claus, simple i eficaç. Indicat per a qualsevol tipus de porta interior, tant en entorns residencials com institucionals, una solució per a la majoria d'àrees restringides: oficines, magatzems, àrees privades, armaris, etc. De fàcil instal lació, en integrar el teclat a la maneta, CodeHandle és una opció més atractiva que els aparatosos teclats murals.

L'estand de Assa Abloy va comptar també amb una àmplia exposició d'antipànics, cilindres especials i panys de diferents aplicacions, com la nova DEC (Dissabled, Elderly and Children) per a portes de vaivé i corredisses en entorns hospitalaris. Ideal per a facilitar l'accés a discapacitats, gent gran, nens o persones amb capacitat reduïda, etc. El pany, acompanyada d'una maneta Sena, té un tirador fix en la part anterior. Sobre aquest tirador es poden aplicar uns adhesius amb escriptura en Braille. El kit Braille aporta diferents missatges (WC, sortida, etc.). Ideada per a ús en entorns sanitaris o de gran trànsit de persones, pot portar opcionalment recobriment GIAM, un potent biocida que combat a les principals bacteris causants de contagi per contacte en els hospitals.

Els cilindres ST, una gamma consolidada

En campanyes anteriors STS va llançar al mercat una nova gamma de cilindres anomenada ST, actualment consolidada com un dels productes forts de la signatura en el mercat. Dotada amb un nou disseny de clau anomenada 'escut' i amb un nou disseny d'embalatges millorat, aquesta gamma ha succeït a la ja coneguda gamma CS. I ara, aprofitant Ferrforma 2011 la signatura va mostrar també les seves incorporacions més recents. És el cas del cilindre ST6, protegit amb una doble patent KID que varia en funció de la distribució per àrees i que, a més de totes les prestacions que oferia el CS6, proporciona una major combinatòria, és antibump i està protegit per patent, o el cilindre ST8, més exigent encara. Aquest cilindre suposa un salt important en capacitat i protecció. Està protegit amb la patent mòbil ST i més té estries per a la distribució per àrees. A més dels 6 pitons principals té una fila de secundaris per a una major capacitat i específica per KD. Protegit també amb antibump, és compatible amb el sistema modular i amb la nova tecnologia d'obertura electrònica de proximitat.

Imagen

La seguretat arriba al sector del vending i del recreatiu de la mà de STS

Des de l'entrada de l'Euro-i amb l'adaptació de les màquines a les noves normatives del joc en les comunitats-, ha augmentat la quantitat de diners que contenen les màquines. Però la màquina és la mateixa que fa pocs anys, la diferència és que pot acumular fins a tres vegades la quantitat d'abans, arribant a guardar fins a 6.000 euros.

Quan un lladre violenta una màquina, l'única solució possible és reforçar la mateixa amb cadenats o sistemes de platines metàl·liques; STS disposa per a aquests casos una molt àmplia gamma de cadenats compatibles amb la mateixa clau. Però no sempre els robatoris es realitzen amb violència... Per això existeix:

· KID: Antibump i incopiable. Es tracta d'un nou producte amb patent, dotat d'una nova protecció antibump. La còpia d'aquestes claus només es pot realitzar a les instal·lacions de STS, controlant així la seva propietat i garantint que totes les còpies són sempre originals. La nova Mini KID està pensada per a utilitzar en màquines recreatives i de vending.

· Meva: El pany que permet canviar la clau sense haver de treure. Nom comercial del cilindre STS reprogramable mecànicament de clau plana, Meva incorpora un sistema de rotor variable patentat i que és totalment reprogramable per l'usuari final. A més, l'usuari final, l'operador, té la possibilitat de personalitzar el seu parc de maquinària a una sola clau. La clau mestra és programadora i desprogramada, permetent tornar a 'estat neutre' el cilindre. Amb l'altra clau es programa de nou el cilindre amb un altre codi. STS ofereix amb Meva la possibilitat de canvi de clau sense necessitat de substitució del pany, d'una forma còmoda i ràpida.

Empreses o entitats relacionades

Talleres de Escoriaza, S.A.U. - Grupo Assa Abloy