Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Óscar Torres, ‘country manager’ en Iberia, tras SolidWorks World 2010

"No sóc optimista ni pessimista. Sóc positiu "

Entrevista a Oscar Torres, 'country manager' a Iberia, després de SolidWorks World 2010

Joan Sánchez Sabé17/02/2010
SolidWorks ha traslladat les seves oficines a l'edifici Esade Creápolis, a Sant Cugat. En aquest entorn d'empreses creatives, que s'anuncia com el primer per a practicar la 'Open & Cross Innovation' comparteixen porta amb Dassault Systèmes. Estan junts, però no barrejats. Aquí trobem a Óscar Torres, 'country manager' de SolidWorks Iberia, i mantenim una breu xerrada per comentar què ha donat de si SolidWorks World 2010.

S'ha anunciat que SolidWorks estarà disponible en el futur 'en el núvol'. Em sembla un canvi de model cap al 'software com a servei'. S'ha trencat la tradició d'anunciar només productes concrets per indicar, en aquest cas, tendències. Això s'ha fet per preparar el camí, la clientela, per a un canvi de calat ... que requereix d'una preparació llarga?

Aquest projecte s'ha estat desenvolupant en el laboratori durant tres anys. Aquest era el moment de presentar elements tangibles, encara que no hi hagi una solució completa. En fer-ho, estem forçant-nos a anar oferint resultats concrets en un futur pròxim. Jo no ho considero un canvi en el model: l'ADN de SolidWorks no canvia, els conceptes de pragmatisme tècnic i utilitat d'industrial es mantenen. Fem aquest canvi per seguir aportant valor als nostres clients, aprofitant la tecnologia disponible. Aquest és un canvi important, segur, i requerirà d'un temps. Obrirà moltes oportunitats al nostre canal de distribució, especialment perquè simplificarà l'equació del maquinari.

Oscar Torres, en les seves noves oficines de EsadeCreapolis
Oscar Torres, en les seves noves oficines de EsadeCreapolis

Canviarà la forma en què SolidWorks es relacioni amb el seu canal de distribució?

Entenc que no. SolidWorks sempre ha funcionat amb una xarxa distribució. El distribuïdor parla en primera persona: "anem cap al 'cloud computing'". Hi haurà noves oportunitats, i algun replantejament en la forma de relacionar-nos amb el mercat, però dubto que hi hagi d'haver canvis en el model de negoci.

Aquest és el primer any en què Bernard Charles tenia una participació activa i pública en un SolidWorks World. Vosaltres heu traslladat les vostres oficines a Sant Cugat i esteu al costat de Dassault Systèmes. Això implica una estratègia a llarg termini d'integració o convergència dins del grup?

S'està fent un esforç perquè hi hagi un reconeixement d'una sola companyia amb diferents marques. Això ens fa forts. La gent reconeix el valor d'algunes marques de Dassault, però encara no les relaciona amb SolidWorks, ia l'inrevés. Des de fa dos anys s'està posant en pràctica una estratègia de compartir espais per diferents grups de treball del grup, mantenint totes les seves peculiaritats però compartint una columna vertebral comú: "Dassault Systèmes".

Més enllà de l'anunci del 'cloud computing', què destacaries de l'edició 2010 de SolidWorks World?

En aquesta companyia mai et dorms en els llorers. Ens va la marxa. I això vol dir que qui ve i es queda en SolidWorks és d'un determinat tipus. Això és una nova etapa. Un nou plantejament que motiva i obre portes. El mercat detecta la nostra capacitat d'innovació. Això motiva. Motiva també als empleats, que senten que la companyia es mou i ho fa amb força. En SolidWorks World això es notava.

Imagen

A Espanya s'espera una sortida de la crisi lenta. Què implica això en la vostra estratègia?

La indústria amb bona genètica, més enllà dels problemes financers conjunturals, tindrà durant el 2010 moltes oportunitats. Entre altres coses perquè en mercats on hi havia cinc, ara n'hi ha dos. I aquests dos funcionen millor que mai. Nosaltres intentem relacionar-nos amb aquesta indústria 'amb bona genètica', que és la que valora millor el que som capaços d'aportar, més enllà del CAD. No sóc optimista ni pessimista. Sóc positiu. Anem a buscar les oportunitats. Molts dels nostres clients són exportadors, estan poc afectats per la crisi a Espanya.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.