Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Hoy comienza SolidWorks World 2010
El gegant del software de disseny 3D inaugura oficialment aquesta tarda l'edició 2010 de 'el seu món'

Avui comença SolidWorks World 2010

Joan Sánchez Sabé31/01/2010

31 gener 2010

Aquest any Anaheim és la seu on es reuneixen usuaris de SolidWorks amb conferenciants i formadors, empleats de la companyia i la premsa, i una quantitat considerable de col·laboradors, partners, integradors i venedors de la gamma de productes de la companyia. On és Anaheim? Quan li vaig preguntar a un dels meus companys, molt viatjat, em va respondre "això sona alemany". L'aeroport en què ha aterrat l'últim dels avions que he pres fins a arribar aquí es diu 'John Wayne Airport', i es cognom 'Santa Anna, Orange County'. Tenim doncs una Ana en castellà, i una Ana que sona alemanya. Encara no he aconseguit aclarir si hi ha algun parentiu entre totes dues, però a que ho sembla?. Senyors, senyores: això és Califòrnia, el sol llueix i uns quinze quilòmetres d'aquí, a Long Beach, la gent fa surf corre per la platja * .
SolidWorks World 2010 comença avui
SolidWorks World 2010 comença avui.

A jutjar pel que he vist, la suposada fallida en què es troba l'estat de Califòrnia no s'ha traslladat a res tangible per aquests voltants. L'Anaheim Convention Center està en perfecte ordre de marxa i envoltat d'una miríada d'hotels en un entorn envejablement cura. I com tot en [els Estats Units d'] Amèrica, és gran. I a més, i encara que no tingui a veure amb res, segons diu un panell a l'exterior, aquí va actuar Elvis en els 70.

L'edifici albergarà els pròxims tres dies un ampli conjunt de conferències i cursos pràctics. Francament, m'he descomptat un parell de vegades intentant saber 'quants' hi haurà realment. Uns dos-cents i escaig, més o menys, que han de correspondre a uns cent setanta-tants cursos o tallers, a una o dues sessions per cada un d'ells. Estan classificats en diferents àrees, des de l'administració del CAD fins a les eines de productivitat, passant per l'automatització, la comunicació i la validació del disseny, la gestió de dades, temes educatius, casos d'èxit,...

En alguns moments tinc la sensació, però, que el de l'aprenentatge és només l'excusa. Això és més un esdeveniment de 'networking' que un conjunt de cursos. És l'oportunitat que la gent que fa servir cada dia SolidWorks, o que decideix sobre SolidWorks en una empresa, o els 'observadors tecnològics' d'aquestes es trobi i dediqui diversos dies, entre altres coses, a compartir experiències. En un món en què el virtual sembla més real que mai i en una època en què estalviar-se els costos (econòmics i no només econòmics) d'un viatge és francament desitjable, és que als humans els agrada reunir-se en un lloc físic. I això, tot i que la cervesa d'aquest país no és cap meravella. Però ha engreixar tant (o més) que les que sí ho són, a jutjar per les dimensions del personal que avui va a la cita. Com tot a Amèrica, són grans. Alguns, grans en vertical, la majoria, grans en horitzontal. I alguns altres (és a dir Califòrnia) tenen les proporcions correctes.

Una avinguda de palmeres envolta el Anaheim Convention Center
Una avinguda de palmeres envolta el Anaheim Convention Center.

Avui diumenge se celebren ja diversos actes

El dia abans que SolidWorks World es desplegui al 100% tenen lloc una sèrie d'actes que giren al voltant del planeta SolidWorks. Entre ells, els usuaris del programa tenen l'oportunitat d'obtenir el seu 'certificació' CSWP ('Certified SolidWorks Professional) o CSWA (' Certified SolidWorks Associate '). La forma d'obtenir aquests títols no es limita únicament als exàmens que tenen lloc aquí, però, ja jutjar pel plenes que estaven les sales on tenen lloc els mateixos, el nombre de persones interessades en que els seus coneixements estiguin avalats per alguna cosa ' oficial 'no es redueix el més mínim. Al contrari. Encara que es suposi que en els EUA la crisi comença a remetre, ningú deixa de 'fer currículum'. Per si de cas. Que el món dóna moltes voltes. El de SolidWorks, també.

Mentre els alumnes s'examinen, els professionals que es dediquen a la formació relacionada amb SolidWorks tenen avui planejada una reunió. Encara que sigui diumenge, aquí està tot el món 'currant' des de molt aviat. Això de començar molt d'hora té un avantatge si vens des d'Europa: notes menys el jet-lag.

Una mica més de castellà que l'any passat. Però natiu.

L'any passat, durant la celebració a Orlando de la versió 2009 del SolidWorks World , una de les meves sorpreses va ser que allí es podien sentir els idiomes de mig planeta, però entre molt poc i molt molt poc castellà. Aquest any estic sentint més castellà i no perquè per aquí es trobi a massa europeus de parla hispana. Encara que, sent diumenge, encara és prematur fer afirmacions temeràries. Això és Califòrnia, i aquí hi ha un munt d'americans de parla hispana. Fins ara he aconseguit escoltar 'bon dia' en italià, en francès, en alemany, en suec (crec), en japonès (de fet, no sé el que he sentit, però qui ho deia tenia els ulls esquinçat i en la targeta que portava penjada del coll posava 'Japan').

Al senyor Garmendia, i el seu imasdé , però, no els he vist encara per aquí. Igual més tard tinc més sort, perquè em consta que l'apartat ibèric de SolidWorks, i el seu director, que estarà aquí aquest any i amb qui tindrem oportunitat de parlar, 'estan en això'.


* Les bones pràctiques periodístiques obliguen a corroborar les notícies, en la font, en la mesura que sigui possible. Avui (2010.02.04), he pogut comprovar que la meva afirmació prèvia no era certa. A Long Beach no hi havia ningú fent surf. Però la platja és francament llarga, i hi havia molta gent fent 'jogging'.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks