Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Same Deutz-Fahr, al frente de la evolución en el sector agrícola
Fima 2010 serveix d'aparador perquè el grup exposi tot el seu potencial

Same Deutz-Fahr, al capdavant de l'evolució en el sector agrícola

Redacció Interempreses25/01/2010

25 gener 2010

Same Deutz-Fahr arriba a Saragossa amb totes les novetats tècniques que ha introduït en els seus models d'última generació. Al capdavant de totes elles, el monitor de gestió i centre multimèdia 'iMonitor'; la nova suspensió activa de cabina Agrotron TTV 630 per millorar la comoditat i seguretat de l'agricultor, i l'inversor hidràulic regulable que Same ja instal en pràcticament tota la seva gamma de productes.

iMonitor, tecnologia en estat pur

La tecnologia de la maquinària agrícola és cada dia més complexa i permet realitzar més funcions. L'electrònica ha revolucionat la manera de manejar el tractor i els seus implements, però moltes vegades a costa de complicar la vida a l'usuari amb diferents pantalles i monitors per a cada ormeig o funció, complexos manuals d'instruccions i llargs processos de calibratge o programació de les diverses funcions. El nou iMonitor de Deutz-Fahr, premiat com a novetat tècnica, aconsegueix agrupar en un sol dispositiu de control tot el necessari perquè l'agricultor treballi de manera eficaç i còmoda. Gràcies als senzills menús de navegació i al dispositiu de control del monitor fàcil d'entendre i fer servir, l'usuari podrà configurar tots els paràmetres del tractor, conèixer la productivitat de cada treball, fer servir altres implements gràcies a la connexió IsoBus, respondre al telèfon mòbil a través del mans lliures Bluetooth integrat, escoltar la seva música favorita reproduint els arxius MP3 a través de la connexió USB, i enganxar i controlar a la perfecció qualsevol ormeig gràcies a la càmera de vídeo posterior instal·lada a l'aleta. A més, al llarg del proper any, s'integraran els sistemes de guiat per GPS Agrosky, de manera que l'usuari podrà fer servir també el guiat automàtic amb el.iMonitor.

Monitor de gestió i centre multimèdia iMonitor, premiat com a novetat tècnica en Fima 2010
Monitor de gestió i centre multimèdia iMonitor, premiat com a novetat tècnica en Fima 2010.

Agrotron TTV i X amb suspensió activa de cabina

El desenvolupament de la nova suspensió activa s'engloba dins d'un ampli projecte de Same Deutz-Fahr per a la millora de la comoditat i la seguretat dels usuaris de maquinària agrícola, sobretot en la gamma d'alta potència, on les demandes dels clients són cada dia més exigents.

El gran repte que es troben els enginyers a l'hora de dissenyar un sistema de suspensió per a la cabina és la gran varietat de situacions que es pot trobar un tractor agrícola. El comportament en carretera a 40 km / h és totalment diferent al que pot donar-se amb un tractor treballant en el camp. En aplicacions de transport la velocitat d'avanç és alta i el recorregut de la suspensió molt pequeño.En aplicacions en camp, la velocitat és baixa i el recorregut de la suspensió molt gran.

El nou sistema de suspensió activa permet a l'usuari adaptar la rigidesa de la suspensió en cada situació

Amb la introducció del nou Agrotron TTV 630, Deutz-Fahr presenta un revolucionari sistema de suspensió activa que permetrà a l'usuari adaptar la rigidesa de la suspensió en cada situació i alhora que el sistema reaccioni de manera automàtica quan la seguretat o la comoditat de l'usuari puguin veure's compromeses. Aquest tipus de suspensió, basada en les propietats dels fluids magnetoreológicos, s'instal • la ja amb gran èxit, a més de vehicles militars, en el món de l'automoció, encara que només en els models esportius més exclusius. El disseny que incorporarà Deutz-Fahr en els seus tractors, pretén ser accessible a tots els clients, ja que la instal lació de la nova suspensió activa en lloc de la suspensió pneumàtica muntada de sèrie suposa menys d'un 1% del valor global del tractor.

Nous tractors Same Explorer3 amb inversor hidràulic regulable

La incorporació dels inversors hidràulics sota càrrega en els tractors va ser al seu dia un gran pas per millorar la comoditat d'ús i la productivitat de les tasques. Avui dia, en alguns casos es tracta d'una cosa imprescindible, ja parlem en tractors que munten pala carregadora o aquells que realitzin multitud de maniobres.

Same, instal ja inversors hidràulics en pràcticament tota la gamma de productes, ja sigui de manera opcional, per als tractors més petits o de sèrie en els tractors més grans. A més ha incorporat novetats importants associades a l'inversor hidràulic sota càrrega, com els seus sistema Stop & Go, que permet a l'usuari aturar el tractor i tornar a iniciar la marxa utilitzant únicament els pedals del fre sense haver d'usar l'embragatge per a la maniobra. Ara va més enllà, amb la recentment presentada gamma Explorer3 que incorpora els nous motors Deutz Tier III, Same presenta un inversor hidràulic regulable per l'usuari amb el qual aquest pot ajustar la resposta de l'inversor a les necessitats de cada moment.

La palanca de l'inversor té un comandament incorporat amb el qual es modifica la resposta de la inversió. D'aquesta manera l'usuari en qualsevol moment pot fer que la resposta de l'inversor sigui més ràpida o més suau en funció de l'aplicació. Una vegada que el conductor modifiqui la resposta de la inversió, que s'indicarà tant a una de les pantalles digitals del quadre de comandament, amb el que en tot moment l'usuari sabrà quina configuració està utilitzant. Finalment és la centraleta de control la que, segons l'ajust introduït per l'usuari, gestiona la maniobra d'inversió fent que aquesta sigui més ràpida o es dugui a terme amb major suavitat, millorant la comoditat i la seguretat de l'usuari.

Same instal de sèrie l'inversor hidràulic regulable en pràcticament tota la seva gamma de productes
Same instal de sèrie l'inversor hidràulic regulable en pràcticament tota la seva gamma de productes.

I a Saragossa, Same Deutz-Fahr presenta molt més ...

A la capital aragonesa no només estan presents les novetats esmentades, sinó moltes altres que els clients de la marca ja coneixen. Entre elles, i en matèria de tractors, Same presenta els Silver3 100 i 110 Continu, dos tractors de mida mitjana que incorporen la transmissió variable contínua amb un motor de 100 CV, els models Classic de la sèrie Daurat, que es compon dels models 60, 80 i 90, equipats amb els nous motors turbo-dièsel de 3 i 4 cilindres SDF (Tier III), i el "extraordinàriament senzill" model Argon3.

Deutz-Fahr presenta quatre nous tractors de la sèrie Agrotron M, dues de 4 i dos de 6 cilindres, més ràpids i amb menys consum. A més els assistents a Fima poden conèixer també les característiques de les noves recol de la sèrie 60 de Deutz-Fahr, una sèrie equipada amb els més moderns motors Deutz i que ofereix un gran nombre d'innovadores prestacions, a més de la nova cabina Commander Cab IV , que augmenten el rendiment de batuda, milloren la viabilitat econòmica i potencien el confort en la conducció.

Empreses o entitats relacionades

Deutz-Fahr - (Same Deutz-Fahr Ibérica, S.A.)
Same - (Same Deutz-Fahr Ibérica, S.A.)