Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SolidWorks World 2009 comienza hoy

SolidWorks World 2009 comença avui

Joan Sánchez Sabé, enviat especial. Orlando08/02/2009

8 febrer 2009

El fet que sigui diumenge no és cap objecció per a una companyia que ha decidit que la versió 2009 del seu 'món' comenci avui. Així, SolidWorks World comença avui, diumenge, encara que els dies forts seran els tres propers, fins que l'esdeveniment arribi a la seva fi el proper dimecres. Es reuniran més d'un centenar de socis, que mostraran productes basats o íntimament relacionats amb SolidWorks i durant el mateix tindran lloc més de 170 sessions tècniques, conferències i tallers pràctics, amb la presència de col·laboradors, distribuïdors i gran nombre d'usuaris. Nosaltres en diríem la fira SolidWorks, entre altres motius, perquè és molt més gran que la majoria de les fires especialitzades que s'organitzen a Espanya.
En una època crítica com l'actual, SolidWorks World 2009 es celebra en un entorn que convida a l'optimisme
En una època crítica com l'actual, SolidWorks World 2009 es celebra en un entorn que convida a l'optimisme.

Ens han citat a Orlando, a la península de Florida, als EUA. El clima està complint amb totes les expectatives, llueix un sol radiant però la temperatura és agradable. Walt Disney World és, segurament, una elecció encertada per a un esdeveniment que presenta un món propi, essencialment sòlid. Els no tan petits potser recordin, de quan sí que ho eren, les sèries de televisió que començaven amb Campaneta (aquí en diuen Tinker Bell) Volet mentre se sentia una cançoneta: "El món és ple de colors,... màgic món de colors...". Si Walt Disney es feia ressò de la introducció del color a la TV, ara ja donem per fet que el món no només està ple de colors, sinó que és en tres dimensions (o 4, si comptem amb el temps, o 10, 11 o 26, si fem cas als teòrics de les supercordes).

Les eines de disseny fa ja temps que treballen en tres dimensions. El CAD 3D ja és un producte completament madur, imprescindible per a qualsevol equip de disseny que vulgui ser competitiu. És més, no és només madur, sinó que s'ha creat i consolidat un ecosistema al seu voltant i s'ha canviat el focus i s'ha obert el pla per tenir una perspectiva més àmplia: el disseny en 3D, que va molt més enllà del CAD. Així, els partners de SolidWorks van a mostrar aquesta tarda i durant els propers tres dies com s'automatitza el disseny, com es modela i simula el comportament del dissenyat, com es gestionen els projectes i la documentació lligada al disseny, com es comuniquen els resultats del disseny i com es lliga tot als sistemes de gestió de les empreses. Tot això, per dissenyar millor, amb molts dreceres per fer-ho automàgicament.

Les aplicacions abasten tot l'espectre de la indústria: des del clàssic disseny mecànic (per dir-ho), fins al disseny i simulació i anàlisi del comportament electromagnètic, el disseny de peces de plàstic, els motlles amb els que han de fabricar i la simulació del procés de fabricació de les mateixes, la programació de les màquines que fabricaran el dissenyat, el disseny de sistemes òptics, el disseny d'instal lacions de grans edificis i plantes industrials, amb unes xarxes de canonades, dipòsits i vàlvules altament intricades, l'anàlisi de moviment, interferències i vibracions, l'anàlisi per mètode d'elements finits (temperatures, tensions, deformacions, fatiga,...); l'estandardització i validació de disseny automatitzades;... i més.

En realitat... tot un món ple de colors.

SolidWorks World 2009, exposició i conferència d'usuaris internacional, es celebra a Orlando (EUA), entre els dies 8 i 11 de febrer...
SolidWorks World 2009, exposició i conferència d'usuaris internacional, es celebra a Orlando (EUA), entre els dies 8 i 11 de febrer.
Imagen
A l'exposició hi ha un espai dedicat a mostrar una col lecció de &quote;coses dissenyades amb SolidWorks&quote;. Algunes, francament admirables...
A l'exposició hi ha un espai dedicat a mostrar una col lecció de "coses dissenyades amb SolidWorks". Algunes, francament admirables.
Entre els productes presentats pels 'partners' de SolidWorks es troben sistemes de realitat virtual immersiva...
Entre els productes presentats pels 'partners' de SolidWorks es troben sistemes de realitat virtual immersiva. Es tracta de fer "sentir" les tres dimensions.
L'estand de demostracions de la pròpia SolidWorks mostra la seva gamma de productes, entre els quals, tots els relacionats amb la simulació...
L'estand de demostracions de la pròpia SolidWorks mostra la seva gamma de productes, entre els quals, tots els relacionats amb la simulació.
Entre els 'partners' es troben coneguts noms del món del control, com National Instruments o Rockwell Automation
Entre els 'partners' es troben coneguts noms del món del control, com National Instruments o Rockwell Automation
Normalment primer es dibuixa el pla i després es fabrica la peça...
Normalment primer es dibuixa el pla i després es fabrica la peça. No obstant això, el contrari també passa, i les eines d'enginyeria inversa permeten, mesurant la peça per coordenades, dibuixar el pla a partir de la peça.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks