Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a 3 de cada 4 ciudadanos reconoce una alta preocupación ante las medidas de seguridad de los edificios públicos españoles

3 de cada 4 ciutadans reconeix una alta preocupació davant les mesures de seguretat dels edificis públics espanyols

21/06/2007

21 juny 2007

Segons les dades que es desprèn de l'Estudi "La Seguretat en Edificis Públics. Gener 2007 "de l' Observatori de la Seguretat , 3 de cada 4 ciutadans se senten altament preocupats davant la possibilitat que ocorri un incident greu que exigeixi evacuació d'emergència, un 25 per cent més que 2005. Una de les causes d'aquest increment és l'augment de visites a grans superfícies comercials i llocs públics amb alta concentració de persones. Les deficients mesures de seguretat i el seu incorrecte manteniment davant de possibles situacions d'emergència amb què està dotats els edificis públics espanyols, preocupen altament a la població espanyola.
Les dades d'aquest estudi realitzat per TNS Demoscopia a 1.000 llars confirmen que són les discoteques i els aparcaments públics-amb una puntuació de 4 sobre 10 -, i que repeteixen per segon any consecutiu, els edificis que els espanyols perceben com els pitjor habilitats de cara a una evacuació d'emergència. Els edificis d'habitatges també suspenen. A l'altre extrem hi ha els hotels i els centres comercials, els més ben valorats. Una de les dades més preocupants que ha revelat l'estudi és que 1 de cada 4 enquestats ha estat testimoni d'una experiència de bloqueig de portes d'emergència en un edifici públic, enfront dels resultats obtinguts en l'enquesta de 2005, on manifestaven el mateix 1 de cada 3 enquestats. En moltes situacions es poden trobar mercaderies posades davant de sortides d'emergència, que impedeixen el seu correcte funcionament, i en altres, més deliberades, es poden veure des cadenes fins cadenats que bloquegen del tot aquests sistemes.
Davant d'aquestes situacions, els espanyols han demostrat que aprecien positivament la millora de la seguretat en els edificis públics. Davant la pregunta de si creuen que els arquitectes presten l'atenció adequada al disseny de sistemes d'evacuació d'emergència, gairebé el 50 per cent dels enquestats responen que no, percentatge que ha augmentat en 8 punts des de l'any passat.
Segons José Julián Isturitz, director de l'Observatori de la Seguretat, "s'ha d'incrementar la cultura de la seguretat des de la base de la nostra societat. La població a poc a poc va assumint la necessitat d'incrementar les mesures de seguretat als seus domicilis. En els edificis públics, aquesta conscienciació s'ha de dur a terme de la mateixa manera, fomentant el desenvolupament de dissenys arquitectònics que al mateix temps que siguin innovadors, respectin les necessitats de seguretat. De la mateixa manera, s'ha d'impedir el bloqueig deliberat de les sortides d'emergència, ja que es veurien inutilitzades davant d'un incident greu. No cal oblidar que aquestes mesures poden salvar vides en una situació d'emergència. "

Empreses o entitats relacionades

Talleres de Escoriaza, S.A.U. - Grupo Assa Abloy