Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un estudio revela que 4 de cada 10 ciudadanos reforzó la seguridad de su vivienda en 2006

Un estudi revela que 4 de cada 10 ciutadans reforçar la seguretat del seu habitatge el 2006

07/03/2007

7 març 2007

Segons les dades que es desprenen de l'estudi "La Seguretat a la Llar 2006" de l' Observatori de la Seguretat , 4 de cada 10 ciutadans ha reforçat la seguretat i protecció del seu domicili l'any passat, un 5 per cent més que el 2005. La creixent onada de robatoris amb violència en habitatges amb gran repercussió social ha provocat que la inseguretat a la llar segueixi sent una de les preocupacions dels espanyols.
Les dades d'aquest estudi-realitzat per TNS Demoscopia a 1.000 persones al mes de desembre-confirmen que la porta d'entrada segueix sent la principal via d'accés dels lladres a l'interior dels habitatges. I és que el 55 per cent dels robatoris produïts en blocs d'habitatges en 2006, es va produir amb accés per la porta principal, enfront del 47 per cent de l'any anterior, pujant aquest percentatge un 21 per cent en el cas d'habitatges unifamiliars ( 48 per cent del total dels enquestats). La segona via d'accés per robar en cases particulars, després de la porta, és la finestra, amb un 28,3 per cent dels casos en pisos, xifra que s'eleva a un 30,5 per cent en el cas dels xalets . Per darrere es trobarien la porta secundària i la terrassa. És important, per tant, verificar l'estat de les portes i panys de forma regular. Han d'estar en perfectes condicions ja que si estan defectuoses o són molt antigues, no podran bloquejar l'accés de lladres.
El sondeig reflecteix a més que prop d'un 20 per cent de la població ha patit un robatori o intent de robatori a la seva residència alguna vegada, xifra que ha augmentat gairebé un 2 per cent des de l'any passat (del 16,4 al 18 per cent ). En aquest sentit, les dades de l'estudi mostren el creixent interès dels ciutadans a millorar la seguretat dels seus domicilis. Només 4 de cada 10 enquestats asseguren disposar d'una porta blindada o cuirassada, mentre que gairebé la meitat afirma que la seva casa disposa de pany amb un o més punts d'ancoratge (48 per cent). Els enquestats confien més l'assessorament en seguretat a ferreters i instal·ladors que a qualsevol altre professional (70 per cent dels consultats). Finalment, un 12 per cent dels espanyols reclama més presència policial als carrers, ja que això els faria sentir més segur davant de possibles robatoris.
foto

Empreses o entitats relacionades

Talleres de Escoriaza, S.A.U. - Grupo Assa Abloy