Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Aaron Kelly, vicepresidente de experiencia del usuario y gestión de la cartera de productos de SolidWorks

“En SWW 2014 hem vist passió i amb passió pots fer el que et proposis”

Entrevista a Aaron Kelly, vicepresident d'experiència de l'usuari i gestió de la cartera de productes de SolidWorks

Nerea Gorriti05/03/2014

Un dels protagonistes de SolidWorks World 2014 (SWW) va ser Aaron Kelly, una de les cares més visibles durant els dies de jornada. Encarregat de conduir bona part de les presentacions de les sessions generals, Kelly coneix molt d'a prop l'experiència que ha tingut un selecte grup de clients provant la nova eina Solidworks Mechanical Conceptual. Va explicar les seves experiències a Interempresas durant l'esdeveniment SolidWorks World 2014 en Sant Diego.

Ha tingut un paper actiu en SWW 2014, faci per favor, un balanç d'aquesta edició.

Sí, en aquesta ocasió he tingut un paper major. La veritat és que estic cansat —riures— però molt motivat per tota la gent que he conegut i per tota la seva implicació amb l'esdeveniment i les novetats. Treball en l'empresa des de fa 18 anys i no he faltat a cap edició de SolidWorks World.

Sí és cert que solia encarregar-me de les demostracions en altres ocasions, però puc dir que personalment per a mi és una gran oportunitat per estar més en contacte amb els assistents, conèixer més clients. Per Solidworks és fantàstic comptar amb un xou dedicat a la comunitat, al que han acudit 5.600 persones i que ha estat la major edició fins al moment. Els clients han pogut conèixer experiències, històries totalment inspiradores on trobar motivació i idees. Hem vist passió i amb passió pots fer el que et proposis.

Aaron Kelly durant SolidWorks World 2014

Aaron Kelly durant SolidWorks World 2014.

Què és el que més li ha sorprès?

M'ha sorprès moltíssim pensar que avui ja existeix alguna cosa totalment nou que ahir mateix ni tan sols existia. Diferents col·laboradors i usuaris de SolidWorks han presentat primícies mundials. Stratasys té una nova impressora tridimensional amb unes característiques tècniques que la fan única al mercat o hem assistit a la presentació mundial d'una impressora tridimensional de fibra de carboni! Això vol dir que aquest esdeveniment també s'ha convertit en una plataforma de presentació internacional de nous productes.

Per què edició després d'edició aconsegueixen tal afluència de gent? Què busquen en SWW?

La gent sempre busca més, demanen millors formes de fer el mateix. Entenen que no només hi ha un camí per fer-les i necessiten compartir les idees.

Kelly va participar en moltes de les presentacions

Kelly va participar en moltes de les presentacions.

De forma resumida, de quina forma es beneficiaran els usuaris de la nova eina que han presentat, SolidWorks Mechanical Conceptual?

SolidWorks Mechanical Conceptual s'ha creat per ajudar a la gent en la concepció del disseny. Existien problemes en el procés de disseny on clarament els dissenyadors necessitaven d'una banda, ajuda i per un altre, comunicar-se amb altres persones perquè cal enfrontar-se a una pàgina en blanc. Com començar? Per què camino anar?…. Cal trobar paràmetres, requeriments de disseny, a qui podem integrar… i ara tenim l'habilitat de compartir. No solament amb els proveïdors, distribuïdors, col·laboradors, també amb clients. La col·laboració s'ha obert. La col·laboració és crítica, permet trobar bones idees i rebutjar les dolentes.

SolidWorks Mechanical Conceptual es basa en la plataforma 3Dexperience i reuneix l'essència d'aquesta nova filosofia. Amb aquesta solució, Dassault Systèmes s'obre a nous horitzons al món del disseny i ofereix a la comunitat Solidworks la potència de totes les seves aplicacions, continguts i serveis.

Els permet col·laborar de forma més extensa i aprofitar la fabricació i impressió 3D amb l'objectiu de ser més competitius i innovadors.

Què els han dit els usuaris de la fase beta?

Hi ha hagut un gran impacte entre els primers usuaris. Els clients han donat una resposta excepcional, diuen que és fàcil d'usar, molt intuïtiu i instintiu i fins i tot esmenten el seu potencial fora de l'enginyeria.

Destaquen la possibilitat de crear i desenvolupar ràpidament els seus conceptes de la forma que vulguin sense barreres de disseny, i poden capturar automàticament les seves idees per usar-les a qualsevol moment en un futur. A més els permet dissenyar tal com pensen, amb eines de disseny àgils i instintives en un entorn de modelatge sense estructures i amb capacitat d'edició directa.

A més, les eines de col·laboració social incloses en l'entorn interactiu 3Dexperience permeten als usuaris manejar la intel·ligència col·lectiva de la seva companyia, els clients i els proveïdors. Així mateix, la col·laboració s'ha millorat amb el guardat automàtic de les iteracions de disseny per mantenir les dades fora de perill, actualitzats i accessibles a qualsevol moment i en qualsevol part.

Solidworks Mechanical Conceptual
Solidworks Mechanical Conceptual.

Un canvi de concepte…

No només importa el disseny final, sinó el procés pel qual s'arriba al mateix. No es 'guarda un fitxer', sinó que es registren tots els passos que han conduït al resultat. El programa està permanentment connectat a la base de dades, a la qual estan també connectades les aplicacions usades per altres persones que col·laboren en el mateix concepte.

Solidworks Mechanical Conceptual treballarà en el núvol, què opina SolidWorks sobre el ‘cloud computing’ en termes de seguretat?

Ens preocupava però és segur. Estem molt, molt, molt segurs d'això.

Quan parlem amb un client, ells es pregunten com treballem avui? Usem Dropbox, E-mail, diferents ordinadors… i tot això també té risc. No necessàriament estem introduint nous riscos, la qual cosa diu el client és que ja els assumeix. I la veritat, tots veiem més beneficis que riscos.

Existeix cert canibalisme avui entre Catia i SolidWorks? Existirà en un futur?

Actualment no. Treball en SolidWorks des de fa 18 anys. Quan Dassault Systèmes va adquirir SolidWorks en 1997 estava clar que veníem a dos mercats diferents. SolidWorks no venia a segments com l'automoció o la indústria aeroespacial i Catia no venia a petites empreses amb necessitats concretes.

Estem creant les nostres aplicacions i els nostres productes i Catia crea els seus propis. Creiem que seguirem tenint dos mercats diferents. Les capacitats que es necessiten per fabricar un avió, per exemple, no s'ofereixen en SolidWorks. Nosaltres perseguim la senzillesa. No veig canibalisme avui i esperem que no ocorri matí.

A més, sentim el respatller de Dassault Systèmes, una gran companyia amb moltes tecnologies diferents. No hi ha una altra companyia al planeta capaç de fer el mateix.

Connectivitat
Connectivitat.

Si Solidworks Mechanical Conceptual té èxit, com sembla que ho tindrà, conduirà SolidWorks la resta de productes en aquesta mateixa adreça?

No existeix un pla però diria que sí. Estem aprenent molt amb la nova eina, les possibilitats, el seu potencial i és molt factible que acabi sent així.

La part social integrada
La part social integrada.

Quin és el perfil principal al que es dirigeix i quin és l'estratègia de venda? La gent no està acostumada a pagar per aplicacions...

SolidWorks Mechanical Conceptual es dirigeix als professionals i equips de disseny en el sector de la maquinària industrial, en concret aquells que estan involucrats en la conceptualització de la màquina.

Quant a l'estratègia de vendes serà la mateixa, utilitzarem tres canals. Pensem que serà més senzill comercialitzar-ho a clients ja usuaris de SolidWorks per la nostra estreta relació amb ells, però confiem moltíssim en els nostres clients i en els nostres productes.

Aaron Kelly es va unir a SolidWorks en 1996 com a enginyer de suport tècnic i va ocupar diverses posicions de lideratge dins de l'organització relacionades amb la gestió de producte. Com a vicepresident d'experiència de l'usuari i gestió de la cartera de productes, s'encarrega de definir la cartera de productes de SolidWorks per impulsar els ingressos, millorar la posició al mercat, augmentar la quota de mercat i complir amb els objectius de la comunitat d'usuaris.

Kelly recentment va assumir la direcció general de DraftSight, programari 2D de Dassault Systèmes. Anteriorment va exercir el càrrec de director de gestió de producte de SolidWorks, on va dirigir el posicionament i la definició de les línies de productes de SolidWorks.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.