Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Dassault Systèmes ayuda a alcanzar la máxima velocidad al equipo estadounidense de trineo que compite en Sochi
El programari de disseny 3D Solidworks subministra la precisió necessària per retallar mil·lisegons en els temps de meta

Dassault Systèmes ajuda a aconseguir la màxima velocitat a l'equip nord-americà de trineu que competeix en Sochi

Redacció Interempresas20/02/2014

El programari de disseny 3D de Dassault Systèmes (DS), the 3DExperience Company, ha estat utilitzat per crear Night Train 2, el trineu (bobsled) per a quatre persones que competirà per l'or en els Jocs d'Hivern de Sochi Rússia 2014.

Imagen

El projecte Bo-Dyn Bobsled respon al desig del veterà pilot i campió de la Nascar Geoff Bodine, que va decidir construir un trineu fabricat a Amèrica i amb el qual el seu país s'assegurés un lloc en el podi. Després de veure com l'equip d'Estats Units es va veure obligat a utilitzar els trineus que havien descartat els europeus en les Olimpíades d'Hivern de 1992, Bodine va aplicar tot el seu 'know-how' de competició en alta velocitat al costat de les capacitats d'enginyeria de disseny de Cuneo per crear una nova generació de trineus. El resultat d'aquesta col·laboració va ser el disseny d'un nou trineu, el 'Night Train', amb el qual l'equip americà en 2010 va aconseguir guanyar la medalla olímpica per primera vegada en 62 anys i amb la qual competirà aquest diumenge 23 de febrer en Sochi, Rússia.

Imagen

L'equip de disseny va optar per l'aplicació SolidWorks, basada en la plataforma 3DExperience de Dassault Systèmes, per crear un trineu més ràpid amb el qual superar els desafiaments dels Jocs de Sochi. La velocitat d'aquests trineus sovint supera les 90 milles per hora i les carreres es guanyen per centenes de segon. Conscient de les estrictes regles oficials i dels reptes que suposa rebaixar temps cada vegada més ràpids en competició, Bodine sabia que l'eina de disseny 3D que van utilitzar per a la primera generació de Night Train no bastaria per construir el trineu més ràpid del món.

L'original aerodinàmica del trineu havia estat optimitzada per ajustar-la al ràpid traçat del circuit de Vancouver (Canadà) on es va celebrar la competició en 2010. El circuit dels Jocs de Sochi, no obstant això, inclou tres seccions difícils en costa que requereixen un maneig precís per aconseguir la màxima velocitat en el traçat de les corbes.

Imagen

“Sabíem que necessitàvem un disseny 3D precís i exacte que ens oferís una forma realista i efectiva en costos per provar i retocar els prototips de Night Train 2. La solució era SolidWorks”, afirma Geoff Bodine, Bo-Dyn Bobsled Proect. “SolidWorks ens va ajudar a dissenyar utilitzant materials més lleugers i a crear en l'ordinador múltiples prototips del trineu en 3D fins que arribàvem al resultat que volíem, abans de començar a construir i fabricar”.

“Va ser increïble com SolidWorks ens va permetre experimentar amb el pes del trineu i el seu impacte en la conducció. En aquestes carreres, ganes per una diferència de temps mínima, i la clau de la victòria moltes vegades està en els petits canvis de disseny. SolidWorks ens permet anar més ràpid gràcies a aquests canvis vitals”.

L'aplicació SolidWorks és tan fonamental per a l'equip del Night Train 2 que el cap d'enginyeria que viatja amb l'equip està format en l'ús del programari per facilitar les reparacions ràpides o col·laborar en els ajustos dels components del trineu.

“Bo-Dyn i el trineu que competirà en Sochi mostren la potència del programari de disseny 3D SolidWorks per inspirar a les persones en la creació de nous dissenys i donar vida a les visions que tenen en la seva ment”, conclou Bertrand Sicot, CEO de SolidWorks de Dassault Systèmes. “Els desitgem tot l'èxit en les Olimpíades de Sochi”.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.