Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Stratasys lanza la primera impresora 3D que imprime en color y con múltiples materiales
La signatura va escollir SolidWorks World per a la presentació internacional de la nova Objet500 Connex3

Stratasys llança la primera impressora 3D que imprimeix en color i amb múltiples materials

Redacció Interempresas17/02/2014

Stratasys, fabricant de materials i impressores 3D per a ús personal, prototipado i fabricació, ha anunciat avui el llançament de l'avançada impressora 3D Objet500 Connex3 que imprimeix en colors i amb materials múltiples, la primera i única impressora 3D capaç de combinar múltiples materials de diferents colors.

Objet500 Connex3 és un dispositiu revolucionari per als processos de disseny, enginyeria i fabricació de productes. Compta amb una tecnologia única de triple injecció que combina gotetes dels tres materials base per fabricar peces amb combinacions pràcticament il·limitades de materials rígids en distrintos colors, materials flexibles i transparents, sense oblidar la gamma de materials digitals: tot això en un mateix treball d'impressió. Aquesta capacitat d'aconseguir les característiques d'una peça assemblada sense necessitat de muntatge ni pintura suposa un notable estalvi de temps. Permet als fabricants de productes validar els dissenys i prendre les decisions correctes al més aviat possible, molt abans de passar a la fabricació, a més permet comercialitzar els productes en un termini més breu.

Bruce Bradshaw, director de màrqueting d'EUA de Stratasys durant la seva presentació a la premsa

Bruce Bradshaw, director de màrqueting d'EUA de Stratasys durant la seva presentació a la premsa.

“L'objectiu de Stratasys consisteix a ajudar als nostres clients a revolucionar els seus processos de disseny i fabricació”, va explicar el CEO de Stratasys, David Reis. “Crec que la nostra nova impressora 3D Objet500 Connex3 transformarà la manera en què els nostres clients dissenyen, milloren i fabriquen productes nous. En general, i amb la tecnologia Connex en particular, seguirem ampliant els límits del que és possible en un món en 3D”.

Trenco de bicicleta imprès amb els materials VeroMagenta i VeroCyan en la impressora 3D Objet500 Connex3

Trenco de bicicleta imprès amb els materials VeroMagenta i VeroCyan en la impressora 3D Objet500 Connex3.

 

Casc de bicicleta imprès amb la impressora 3D Objet500 Connex3 utilitzant els materials VeroMagenta, VeroCyan i VeroYellow...
Casc de bicicleta imprès amb la impressora 3D Objet500 Connex3 utilitzant els materials VeroMagenta, VeroCyan i VeroYellow.

Els enginyers de Trek Bicycle en Waterloo, Wisconsin estan utilitzant la impressora 3D Objet500 Connex3 per avaluar i provar accessoris com un cubrecadenas de bicicleta i una empunyadures de manillar, abans de la fabricació real. “La impressora 3D multi-material i de colors Objet500 Connex3 ha canviat la manera en què fabriquem en Trek, ara el prototipado és realistico, ràpid i iteratiu i els assajos funcionals han reduït els nostres processos CNC tradicionals amb un estalvi impressionant de temps”, explica Mike Zeigle, director del grup de desenvolupament de prototips de Trek.

Portes mala sort impreses en la impressora 3D Objet500 Connex3 utilitzant material opac VeroYellow (la muntura)...

Portes mala sort impreses en la impressora 3D Objet500 Connex3  utilitzant material opac VeroYellow (la muntura), material negre similar al cautxú (TangoBlackPlus; també en la muntura) i un tintat groc traslúcido únic (els cristalls) en un únic treball d'impressió, sense necessitat d'assemblatge.

 

“Ara fabriquem peces de bicicletes que tenen el mateix aspecte que les peces de producció. Estem especialment entusiasmats amb la possibilitat d'imprimir els nostres models en 3D directament en color. Això ofereix als nostres dissenyadors la capacitat de representar gràficament dades de mapes de pressions de contacte de les peces que al seu torn estan en contacte amb el ciclista: com poden ser els sellons i les empunyadures. També estem treballant per fer el mateix amb dades de tensions AEF i CFD en components de bicicletes estructurals”, afegeix Zeigle.

Imagen
Sabates impreses amb Objet500 Connex3 utilitzant els materials VeroYellow, VeroMagenta, VeroCyan i el material similar al cautxú TangoBlack...
Sabates impreses amb Objet500 Connex3 utilitzant els materials VeroYellow, VeroMagenta, VeroCyan i el material similar al cautxú TangoBlack. En blau, els exposats durant la roda de premsa.

Tres materials en colors primaris es combinen per crear un espectre de colors vibrants

De manera similar a una impressora d'injecció de negra 2D, es combinen tres materials en color (VeroCyan, VeroMagenta i VeroYellow) per crear centenars de colors. Aquests materials s'incorporen a l'àmplia gamma de Stratasys de materials de fotopolímeros PolyJet que inclou materials digitals, rígids, similars al cautxú, transparents i d'alta temperatura per simular plàstics d'enginyeria estàndard.

Una altra primícia: materials flexibles en color*

Connex3 també presenta sis paletes amb nous colors de material elastòmer Tango, que proporciona des de materials de colors opacs a materials transparents amb diversos valors Shore per donar resposta a mercats tals com el de l'automoció, productes de consum, esportius i moda.*

“Des de la seva introducció en 2007, la impressió 3D multi material de l'Objet Connex ha marcat el camí per al desenvolupament de materials d'impressió 3D avançats amb propietats mecàniques i tèrmiques úniques”, explica Igal Zeitun, vicepresident de màrqueting de productes i operacions de vendes de Stratasys. “La impressora Objet500 Connex3 produeix models i peces mitjançant fotopolímeros en colors perquè es puguin crear models en color des de la recerca de conceptes a les mini sèries prèvies a la fabricació de massa.

Una de les sis noves paletes de color del material elastòmer Tango, que permeten diversos colors de transparents a opacs amb nous valors Shore A...
Una de les sis noves paletes de color del material elastòmer Tango, que permeten diversos colors de transparents a opacs amb nous valors Shore A, addicionals, combinant diversos graus de flexibilitat i translucencia de diversos colors, tot en un sol treball d'impressió.

“Com a primera impressora 3D veritablement multiús, creiem que Objet500 Connex3 està en una categoria aparti, permitiéndo pensar en un producte al matí i tenir-ho a les mans a la tarda, amb el color exacte, les propietats dels materials i l'acabat superficial desitjats”.

La impressora 3D multi material a color Objet500 Connex3 ja està disponible comercialment i es ven a través de l'àmplia xarxa internacional de distribuïdors de Stratasys.

Empreses o entitats relacionades

Stratasys GmbH

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.