Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un transporte “araña”, el Bobsleigh y la primera impresora 3D de fibra de carbono del mundo, ejes de la segunda Sesión General

La comunitat SolidWorks protagonitza la segona jornada

Un transport “esgarrapa”, el Bobsleigh i la primera impressora 3D de fibra de carboni del món, eixos de la segona Sessió General

Nerea Gorriti10/02/2014

Els gairebé sis mil assistents van tornar a omplir la sala del recinte firal de Sant Diego on se celebrava la segona Sessió General de SolidWorks World 2014. Aquesta va ser escenari de la presentació mundial de la primera impressora tridimensional de fibra de carboni de mà d'un dels seus creadors, d'una fundació composta per enginyers-artistes que desenvolupen obres d'art úniques i del lloat equip de bobsleigh nord-americà. Els dissenyadors del trineu que actualment competeix en els jocs d'hivern de Sochi, ens van apropar una mica més aquest curiós, arriscat i poc conegut esport als presents. A més, la segona sessió general va estar dirigida a la comunitat d'usuaris i clients.

Multitudinària assistència a SolidWorld 2014
Multitudinària assistència a SolidWorld 2014.

La jornada va començar amb la presentació de l'organització eatArt “basada en la recerca amb un focus en la producció a gran escala, art tècnicament sofisticat”, va apuntar Suchit Jain, vicepresident de SolidWorks User Advocacy. Jonathan Tippett, fundador d'eatART va presentar també Mondo Spider, una màquina amb forma d'aràcnid i vuit potes capaç de caminar, creada en Vancouver per enginyers i artistes en 2006. Anys després, data en la qual va participar en els Jocs Olímpics d'Hivern en Vancouver 2010 es va reconvertir per funcionar amb energia elèctrica, la qual cosa li va permetre funcionar de forma més silenciosa, carregar-se amb energia solar i evitar les emissions de carboni.

Després de la presentació de la curiosa màquina, Aaron Kelly va anunciar els guanyadors de Beta 2014: Bettina Walker (SolidWorks), Yoshinito Dobashi (Simulació), Masanosou Higashino (EPDM), Muneki Okano (Composer), Michael Malow (SolidWorks) de SolidWorks Rússia, Charley Saint (EPDM) d'Hawk Ridge Systems, Andrey Aliamovsky (Simulació) de SolidWorks Rússia, i un empat entre Ludmila Starovero de SolidWorks Rússia i Scott Woods d'Hawk Ridge Systems. Llavors, el responsable de la xarxa del grup d'usuaris de SolidWorks, Richard Doyle, va presentar els premis SWUGN.

Mondo Spider, un espectacular transporti aràcnid
Mondo Spider, un espectacular transporti aràcnid.
Jonathan Tippett, fundador d'eatAR mostra un altre dels seus projectes, “Prothesis”
Jonathan Tippett, fundador d'eatAR mostra un altre dels seus projectes, “Prothesis”.

La primera impressora tridimensional de fibra de carboni del món

Gian Paulo Bassi, vicepresident de Recerca i Desenvolupament de SolidWorks, va donar la benvinguda a Greg Marcos, fundador i CEO de MarkForged, l'empresa responsable del disseny de la primera impressora 3D de fibra de carboni del món. La impressora, amb doble capçal d'extrusió, és capaç de realitzar peces en nylon reforçat amb fibra de carboni. La màquina es diu Mark One i treballa amb un procés de fabricació de filament continu (CFF) de fibra de carboni. Les peces en ABS poden ser fins a 20 vegades més rígides, segons la companyia.

Aquest ha estat un dels plats forts de SolidWorks World i un dels quals més interès ha generat a la zona d'exposició. La signatura MarkForged originalment va començar com una companyia anomenada Aeromotion que va dissenyar un alerón de fibra de carboni per a un Ferrari de competició. “Reduir dos segons d'una volta de dos minuts, pot ser la diferència entre guanyar i perdre”, va dir Greg.

MarkForged va treballar conjuntament amb una empresa de disseny industrial per optimitzar la imatge de la impressora. El client va intercanviar opcions de disseny utilitzant eDrawings de SolidWorks. Segons el representant de la signatura: “Amb la impressora de fibra de carboni 3D, volíem fer alguna cosa atractiu, que la gent vulgui veure-la en el seu escriptori al costat del seu ordinador”.

Gian Paulo Bassi, vicepresident de Recerca i Desenvolupament de SolidWorks i Greg Marcos, fundador i CEO de MarkForged
Gian Paulo Bassi, vicepresident de Recerca i Desenvolupament de SolidWorks i Greg Marcos, fundador i CEO de MarkForged.
La primera impressora tridimensional de fibra de carboni té a més una cura dissenyo
La primera impressora tridimensional de fibra de carboni té a més una cura dissenyo.
MarkForged originalment va començar com una companyia anomenada Aeromotion que va dissenyar un alerón de fibra de carboni per a un Ferrari de...

MarkForged originalment va començar com una companyia anomenada Aeromotion que va dissenyar un alerón de fibra de carboni per a un Ferrari de competició.

Bobsleigh, dissenyant trineus

Bertrand Sicot, CEO de Solidworks va viure en primera persona l'experiència del Bobsleigh

Bertrand Sicot, CEO de Solidworks va viure en primera persona l'experiència del Bobsleigh.

Per a aquesta segona jornada, SolidWorks també va comptar amb uns convidats especials: els dissenyadors del trineu de bobsleigh de l'equip nord-americà: Geoffrey Bodine, un retirat pilot d'automobilisme de velocitat nord-americana i fabricadora de bobsleigh i l'enginyer Bob Cuneo, que estan darrere del disseny del bobsleigh Night Train 2 de l'equip d'EUA amb el qual competeix en els Jocs Olímpics de 2014 en Sochi, Rússia.

Precisament, Bertrand Sicot que va presentar als convidats, va protagonitzar un divertit vídeo en el qual experimentava un descens en bobsleigh l'any passat en Park City, Utah. Bodine va parlar de la seva decisió de convertir-se en un conductor bobsleigh citant els seus dies de carreres de Nascar com a font de la seva inspiració. Guanyador de la Daytona 500 en 1984, Geoff es va obsessionar amb aquest curiós esport i va saber que havia de dedicar els seus coneixements a ajudar a l'equip nord-americà de bobsleigh a optimitzar els seus dissenys i començar a guanyar carreres. Va contractar a Bob Cuneo, un famós enginyer i dissenyador, que sabia, seria adequat per al treball, va assenyalar

Des de llavors, l'equip d'EUA ha guanyat nombroses medalles entre elles una en els Jocs Olímpics d'Hivern de Vancouver en 2010 i la Copa del Món de 2014. “Per optimitzar el trineu es van estudiar els amplis llibres de normatives i els paràmetres per tractar d'encaixar-los en el nostre disseny. Juguem una mica amb l'exterior i la mecànica interna. No és només un trineu sobre esquís, hi ha un gran esforç en el control i en l'aerodinàmica ”, va dir Cuneo.

BoDyn va utilitzar SolidWorks per simular el comportament del trineu en la pista i va estalviar a la companyia nombroses modificacions en el disseny. “Treballem amb el nostre enginyer de camp, Jim ‘Cheech’ que informa sobre els resultats de les carreres i el rendiment del trineu. En una ocasió, en una carrera a Alemanya, el nostre trineu va sofrir un desafortunat accident. Cheech va tornar immediatament i vam ser capaços de refer la fibra de carboni. En una setmana, restaurem el nostre trineu i va estar llest de nou per a la carrera”, va apuntar Geoff. Treballant conjuntament amb els atletes, BoDyn Bobsled va personalitzar el disseny de trineu perquè aquest anés perfecte per a la seva adreça i control.

El responsable de SolidWorks presenta als assistents els dos propers convidats
El responsable de SolidWorks presenta als assistents els dos propers convidats.
Geoffrey Bodine...

Geoffrey Bodine, un pilot retirat d'automobilisme i fabricador de bobsleigh i l'enginyer Bob Cuneo estan darrere del disseny del bobsled Night Train 2 de l'equip d'EUA.

Geoffrey Bodine enfront de el “trineu” que actualment competeix en els Jocs Olímpics d'Hivern 2014
Geoffrey Bodine enfront de el “trineu” que actualment competeix en els Jocs Olímpics d'Hivern 2014.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.