Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Eduard García-Jurado, director comercial de Murrelektronik Spain
“Tots els nostres processos de fabricació i subministrament segueixen directrius de respecte per la naturalesa”

Entrevista a Eduard García-Jurado, director comercial de Murrelektronik Spain

Esther Güell23/10/2013

Murrelektronik Spain, S.L.O. forma part de les empreses del grup alemany Murrelektronik i ofereix des de juliol de 2004 els seus serveis a Espanya. Però la història de l'empresa es remunta a 1975, any de la seva fundació. Des de llavors, la signatura es dedica a la fabricació i comercialització de productes per a l'automatització industrial i dedica els seus esforços al desenvolupament de productes innovadors per facilitar l'automatització de màquines i processos “fent que el client redueixi els seus costos tant en la implementació com en la millora de la productivitat”, tal com explica Eduard García-Jurado, director comercial d'aquesta delegació.

Encara que l'automatització està present en tots els sectors industrials, en Murrelektronik es van centrar des d'un inici en la indústria de l'automòbil, sector que segueix sent prioritari per a la companyia, “encara que en els últims anys Murrelektronik ha desenvolupat diferents productes per a la seva aplicació en els sectors de Food & Beverage i Packaging”, admet García-Jurado. Un altre sector estratègic de l'empresa és el fabricant de maquinària industrial de qualsevol tipus. Així mateix, des de la delegació espanyola s'han centrat també en altres sectors particulars com la generació d'energies renovables.

Eduard García-Jurado, director comercial de Murrelektronik Spain
Eduard García-Jurado, director comercial de Murrelektronik Spain.

Com a multinacional, estan presents en diferents països amb delegacions pròpies o bé mitjançant socis de venda. A què es deu aquesta estructura? Hi ha països on no es justifica la presència directa?

Murrelektronik va obrir la seva primera delegació mundial a Suïssa, en 1978, per donar suport als clients de maquinària alemanya que utilitzaven els seus productes. Posteriorment, es van obrir delegacions als principals països industrials d'Europa per oferir els seus productes directament als fabricants locals. Com a part d'una tercera estratègia de globalització mundial, Murrelektronik decideix obrir delegació pròpia en més de 26 països. En aquells països on no explica encara amb delegació pròpia, Murrelektronik ha arribat a acords amb representants locals. Dins de la seva política d'expansió, en els últims anys s'ha obert una planta de fabricació i magatzem a Xina per donar suport al continent asiàtic i està prevista la inauguració d'una estructura similar a EUA que recolzarà a tot el continent americà.

Es compleix un any de la creació del departament de Màrqueting i Comunicació a Espanya. Han complert amb el vostre objectiu a l'hora de crear-ho? Amb la creació d'aquest departament, han obtingut presència de Murrelektronik Espanya en els mitjans de comunicació del sector, web page…?

Efectivament, la creació del departament de Màrqueting respon a la necessitat de donar a conèixer els nostres productes en la indústria espanyola. Després d'any i mitjà, podem dir amb satisfacció que hem aconseguit els objectius marcats. Murrelektronik ha estat present en diferents fires sectorials i la seva presència en els mitjans de comunicació del sector és una constant, tant en premsa escrita com en mitjans digitals. També s'ha impulsat de manera important l'edició de catàlegs en llengua espanyola, la qual cosa ens fa encara més propers als nostres clients. La pàgina web va ser rellançada l'any passat amb un disseny molt més innovador i una interface més còmoda i pràctica per a l'usuari.

Després de l'èxit de la 2ª edició del Dia del Client, tenen previst celebrar una 3ª edició aquest any?

La celebració del Dia del Client és un èxit des del seu inici ja que permet als nostres clients conèixer no només els productes de Murrelektronik sinó tot el procés de fabricació i el capital humà de l'empresa. Evidentment, aquest any celebrem la tercera edició que inclourà la visita a l'ampliació d'una de les nostres fàbriques i que permetrà la convivència amb els nostres clients en un marc distès.

Realitzen també accions socials i ecològiques, en cuales se centren més actualment?

Murrelektronik va començar en 1994 la seva col·laboració amb l'ONG brasilera Casa do Zezinho, una organització que ofereix suport i formació als nens dels barris més desfavorits de Sao Paulo. La nostra empresa s'implica a diferents nivells, i el calendari de Murrelektronik-Casa do Zezinho és ja un clàssic entre els nostres clients. Murrelektronik és a més una empresa molt compromesa amb el medi ambient. Tots els nostres processos de fabricació i subministrament, així com les nostres publicacions segueixen directrius de respecte per la naturalesa.

Murrelektronik compta amb una àmplia gamma de producte i accessoris de connexions Ethernet

Murrelektronik compta amb una àmplia gamma de producte i accessoris de connexions Ethernet.

Murrelectronik es dirigeix a 4 indústries fonamentalment, quin d'elles és la més interessant actualment? Quin té més prospecció de futur? En què es diferencien a l'hora de dur a terme la seva labor?

El sector principal de la nostra empresa és la indústria de l'automòbil, però les fluctuacions en aquest sector ens impulsen a buscar mercats amb un moviment més sostingut. És per això que hem decidit centrar també els nostres esforços en el sector del Food&Beverage i el Packaging.

Fins a quin punt és important per a vostès la inversió en R+D? Quin percentatge de la seva facturació li dediquen?

Murrelektronik, com a empresa tecnològica capdavantera en el sector, ha prestat des dels seus inicis una especial atenció i dedicació a la reinversió dels seus beneficis en el departament de R+D, la qual cosa ha generat una gamma de productes altament innovadora en el sector de l'automatització industrial. Aquest departament està en contacte directe i permanent amb els clients de Murrelektronik per trobar solucions precises per a les seves necessitats.

Per finalitzar, a la seva pàgina web compten amb l'opció de compra. Què suposen aquestes vendes en el global de facturació de l'empresa?

Les noves tecnologies són un avanç sempre positiu en qualsevol àmbit. Així, Murrelektronik ofereix als seus clients la possibilitat d'accedir als nostres productes a través de la shop-online de la nostra pàgina web. Aquest projecte, que va arrencar fa un parell d'anys, s'està consolidant com una alternativa de venda sòlida i en creixement. Amb aquest servei Murrelektronik ha fet un pas avanci en el seu afany de satisfer les necessitats dels seus clients.

Empreses o entitats relacionades

Murrelektronik Spain, S.L.U.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.