Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a SolidWorks 2014: nuevos niveles de productividad para todo tipo de sectores
Presentació a Madrid de les últimes novetats d'aquesta completa solució de programari 3D

SolidWorks 2014: nous nivells de productivitat per a tot tipus de sectors

David Muñoz13/09/2013

L'11 de setembre Dassault Systèmes va celebrar a Madrid una roda de premsa per presentar les principals novetats de SolidWorks 2014, una gamma de programari 3D que inclou una rica varietat de productes, incloent CAD 3D, simulació, gestió de dades de productes, comunicació tècnica i disseny elèctric, capacitant d'aquesta forma a les empreses per “dissenyar sense límits”. La trobada amb la premsa va comptar amb la presència de Nicolas Loupy, director general de Dassault Systèmes per a Espanya i Portugal, Jean Yves Ferré, director tècnic de SolidWorks, i Ernesto Sánchez, director de Màrqueting de Dassault Systèmes per a Espanya i Portugal.

Nicolas Loupy va donar inici a la trobada amb una presentació de Dassault Systémes i del paper que juga SolidWorks en l'estructura de la companyia. Dassault Systèmes està especialitzada a proporcionar a les empreses i a les persones universos virtuals per imaginar innovacions sostenibles. Les seves solucions transformen la forma en la qual es dissenyen, produeixen i mantenen els productes. La companyia compta amb una plantilla de prop d'11.000 persones a tot el món, i en el 2012 va depassar els 2.000 milions d'euros de facturació. Disposa de més de deu marques registrades, de les quals SolidWorks aporta aproximadament el 20% de la facturació total de la companyia.

D'esquerra a dreta...
D'esquerra a dreta: Ernesto Sánchez, director de Màrqueting de Dassault Systèmes per a Espanya i Portugal, Jean Yves Ferré, director tècnic de SolidWorks, i Nicolas Loupy, director general de Dassault Systèmes per a Espanya i Portugal.

Una de les claus de Dassault Systémes, com assenyalava el seu director general per al mercat ibèric, és “saber escoltar les necessitats dels clients”. Per a això les prioritats de la companyia, i més concretament per SolidWorks, passen per centrar l'atenció en els clients, per invertir en la comunitat i aconseguir que creixi, per identificar nous mercats potencials i per respectar a tot moment la seva tecnologia principal. A això suma la seva vocació de seguir evolucionant les seves aplicacions mòbils i la seva voluntat d'aportar un major valor als serveis de subscripció.

Tots aquests factors estan comportant l'èxit a tot el món de SolidWorks, que a més de ser una marca de Dassault Systémes és un dels seus canals de venda. Les dades són eloqüents en aquest aspecte: 2,1 milions d'usuaris, 180.000 clients, 1 milió d'usuaris de 3D ContentCentral actius, 1.350.000 seguidors en Facebook, 4.500.000 reproduccions de les seves videos en Youtube, 2,5 milions d'estudiants graduats en 25.000 escoles i universitats, 150.000 membres de fòrums… Un increment quantitatiu que també té el seu reflex en el nivell de satisfacció dels clients, ja que aquest ha augmentat, d'acord a les enquestes realitzades per la pròpia companyia, una mitjana del 5% des de l'any 2007.

Les noves funcionalitats de SolidWorks 2014 permeten als usuaris crear superfícies complexes i formes orgàniques més ràpid...
Les noves funcionalitats de SolidWorks 2014 permeten als usuaris crear superfícies complexes i formes orgàniques més ràpid, de forma més senzilla i amb un control més precís.

Per tot l'assenyalat no és d'estranyar que SolidWorks, que celebra aquest 2013 el seu 20 aniversari, segueixi augmentant la seva presència en la indústria any rere any. Després d'aconseguir en 2012 els 527,8 milions de dòlars de facturació (50.000 llicències noves venudes durant tot l'any), en aquest 2013, només en el segon trimestre, els ingressos ja van ascendir fins als 139,6 milions de dòlars.

Per mantenir aquesta línia ascendent una de les claus de SolidWorks és la seva clara vocació innovadora, la qual cosa es manifesta en el continu augment de la seva gamma de solucions. En aquest sentit, com apuntava Nicolas Loupy, més del 20% dels beneficis derivats dels seus productes procedeix ja de la cartera de solucions que no es consideren com CAD (en 2007 suposaven el 90% del total). La incorporació de noves solucions com les recents SolidWorks Plastics i SolidWorks Electrical, suposen sens dubte noves portes d'entrada a clients.

A dia d'avui, la gamma de SolidWorks s'estructura en cinc grans línies: 3D CAT (amb les seves versions Premium, Professional i Standard), Simulació (amb les seves versions Premium, simulació de cabal, sostenibilitat i la nova de plàstics), Gestió de dades de producte (Enterprise PDM), Comunicació tècnica (Composer) i la nova línia Elèctrica (2D i 3D).

Una altra figura clau en SolidWorks és la del distribuïdor autoritzat, professionals molt qualificats i formats bolcats a donar una assistència permanent que cobreixi les necessitats dels usuaris. En aquesta atenció permanent ha estat un pas decisiu la plataforma ‘My.SolidWorks’ per agilitar l'intercanvi d'informació entre tots els membres de la comunitat SolidWorks i a través de qualsevol dispositiu. D'aquesta forma els usuaris troben respostes més fàcilment als seus dubtes i accedeixen més àgilment als recursos d'assistència. Seguint per aquesta adreça el futur passa per millorar la relació directa amb els usuaris, per tenir un millor coneixement dels mateixos, i per a això la companyia oferirà més continguts i serveis a través d'internet.

SolidWorks 2014 realitza un detallat més ràpid i automatitzat dels dibuixos
SolidWorks 2014 realitza un detallat més ràpid i automatitzat dels dibuixos.

Altra de les prioritats de SolidWorks és la d'identificar nous mercats, sabent que les empreses de major èxit i amb major rendibilitat solen estar disposades a invertir en noves tecnologies. L'objectiu, per tant, és augmentar la cartera de clients tant en sectors tradicionals per SolidWorks, com pot ser la maquinària industrial, l'automoció, l'aeronàutica, la construcció, l'envasament, els productes d'alta tecnologia o les telecomunicacions, entre uns altres, com en nous sectors.

Nicolas Loupy va acabar la seva intervenció repassant alguns dels principals clients amb els quals explica SolidWorks a Espanya (Ferrovial, Fagor, Alstom, Cemusa, Thyssen Krupp…) així com algunes entitats formatives que ja usen les seves solucions al nostre país (Universitat de Saragossa, Universitat de Castella-la Manxa, Universitat Carlos III, UPC de Catalunya, entre moltes altres).

Nova gamma de productes SolidWorks 2014

Per repassar les novetats que presenta SolidWorks 2014 es va comptar amb la presència de Jean Yves Ferré, director tècnic de SolidWorks, qui resumia la nova versió com una solució més integrada, més intuïtiva, més potent, més senzilla d'usar, amb nous dispositius per garantir la confidencialitat de la informació i amb una major visualització.

La nova versió SolidWorks 2014 proporciona grans millores de productivitat i usabilidad, i permet a les empreses emprar més temps en les tasques orientades a la innovació. Els estímuls per elevar la productivitat, les millores en els fluxos de treball i la mobilitat faciliten als usuaris reutilitzar les dades de forma més dinàmica, accelerant l'intercanvi de dades de disseny per aconseguir una ràpida col·laboració dins del procés de desenvolupament de productes. El suport mòbil afegit per als dispositius Android i iOS permet que els més de 2,1 milions d'usuaris de SolidWorks es connectin i experimentin els nous dissenys 3D, des de qualsevol part i a qualsevol moment.

SolidWorks 2014 millora el rendiment i la visualització dels muntatges
SolidWorks 2014 millora el rendiment i la visualització dels muntatges.

Els últims estudis de mercat confirmen la importància de l'estètica d'un producte per a la compra i experiència inicial d'un client. Independentment que el producte final sigui una màquina industrial, un smartphone o un dispositiu mèdic, els clients desitgen tant la riquesa funcional com un disseny atractiu. SolidWorks 2014 ajuda als dissenyadors de productes a transferir, més ràpid que mai abans, les seves idees creatives des dels esbossos de disseny i imatges a models 3D, al mateix temps que amplia el conjunt d'eines de disseny per transformar les idees en productes dirigits a nous mercats.

Entre les noves funcionalitats, la ‘taula d'historial’permet que múltiples usuaris vegin i segueixin els canvis de disseny recents amb un sol clic de ratolí, la qual cosa és essencial per al treball col·laboratiu. Altres funcions millorades, com les combinacions d'assemblatge, conegudes com ‘common mats’ en el menú contextual, ofereixen opcions intel·ligents basades en els patrons d'ús anteriors, i apliquen noves opcions que encaixen quan s'estan realitzant els muntatges.

Es pot també compartir i obtenir un primerenc suport per als models 3D a través dels prototips físics que funcionen amb els partners d'impressió 3D de SolidWorks. Amb eDrawings, les empreses poden veure els dissenys 3D i demostrar com es comporten els productes al món real, a través de l'experiència 3D de realitat augmentada sobre qualsevol dispositiu iOS, com un iPad o un iPhone.

La gamma integrada de productes SolidWorks 2014 inclou noves eines i millores per escurçar el procés de disseny, millorar la col·laboració i incrementar la productivitat en quatre àrees clau: eines de disseny, fluxos de treball integrats, increments de rendiment i millor visualització per facilitar la col·laboració.

SolidWorks Simulation aprofita de forma automàtica les dades d'enginyeria per reutilitzar-los en simulacions...
SolidWorks Simulation aprofita de forma automàtica les dades d'enginyeria per reutilitzar-los en simulacions, eliminant la duplicació d'esforços i millorant la col·laboració en el disseny.

Aquestes són les principals millores funcionals, sol·licitades pels usuaris i incloses en SolidWorks 2014:

Eines de disseny

- Control de formes avançades. La nova funcionalitat per triar l'estil de les corbes, l'escala automàtica Sketch Picture i els controls per a arrodoniments cònics permeten als usuaris crear superfícies complexes i formes orgàniques més ràpid, de forma més senzilla i amb un control més precís.

- Detalla més ràpidament els dibuixos. Realitza un detallat més ràpid i automatitzat dels dibuixos.

- Millores en xapes metàl·liques. La nova funció per a xapes metàl·liques permet una creació més ràpida de geometries de cobertes metàl·liques, a més d'una millora de les dades per a fabricació. Els usuaris guanyen així un major control sobre els tractaments de cantonades i capacitat per crear nervis de reforç conforme a la intenció de disseny en els suports de muntatge, utilitzats per reforçar el pes i la força col·locats sobre la peça.

Fluxos de treball integrats

- Flux de treball optimitzat SolidWorks Enterprise PDM. Permet gestionar fàcilment més dades amb la nova integració amb Microsoft Office i la previsualització gràfica millorada en el client web.

- Millor integració i rendiment de SolidWorks Electrical. La millor integració amb SolidWorks Enterprise PDM i eDrawings permet als usuaris optimitzar, compartir i fer el seguiment dels dissenys elèctrics de forma més senzilla, millorant així la col·laboració en els projectes.

Increment de productivitat

- Comunicació i col·laboració de disseny. Amb el nou suport per a dispositius Android, els usuaris mòbils poden ampliar les seves opcions de visualització més enllà dels dispositius mòbils iOS.

- Optimització de l'estimació i reporting de costos. Els usuaris poden tarifar peces més ràpidament amb menys configuracions, i després compartir les dades de costos més eficaçment dins de la cadena de valor de la seva empresa. Per exemple, les dades clau de desenvolupament de producte per a l'assemblatge poden ara enviar-se a Microsoft Excel, la qual cosa permet un ràpid intercanvi entre departaments com a fabricació i compres.

La nova versió ofereix una millor integració i rendiment de SolidWorks Electrical
La nova versió ofereix una millor integració i rendiment de SolidWorks Electrical.

Millores en visualització

- Optimització de la configuració de simulació. SolidWorks Simulation aprofita de forma automàtica les dades d'enginyeria per reutilitzar-los en simulacions, eliminant la duplicació d'esforços i millorant la col·laboració en el disseny.

- Millor rendiment i visualització dels muntatges. Creu assemblatges més ràpid i amb més facilitat amb la nova barra d'eines en context Quick Mat i Slot Mat. Per al muntatge en les vistes de seccions, els usuaris poden incloure o excloure els components seleccionats, permetent una ràpida creació de vistes de secció més impressionants.

Recolzat en la plataforma 3DExperience de Dassault Systèmes, el programari de disseny SolidWorks és tan simple com a potent, permetent a qualsevol empresa donar vida a les seves idees i endinsar-se als mercats internacionals. SolidWorks subministra una experiència intuïtiva en disseny, simulació, publicació, gestió de dades i avaluació de l'impacte ambiental dels productes, ajudant a milions d'enginyers a dissenyar sense límits.

Disponibilitat i preu

Per a més informació sobre SolidWorks 2014, incloent els vídeos de demostració, visitar: http://www.solidworks.com/pr_launch2014. SolidWorks 2014 està disponible actualment a tot el món a través dels distribuïdors autoritzats de SolidWorks.

Per ampliar informació o conèixer la llista de preus per part d'algun distribuïdor autoritzat a la seva regió, visitar: http://www.solidworks.com/locatevar/.

Si està interessat a assistir a un seminari sobre SolidWorks 2014, visiti: http://www.solidworks.com/launch/find-a-seminar.htm.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.