Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Dassault Systèmes lanza una experiencia de inmersión 3D dedicada a la ciudad de París

Dassault Systèmes llança una experiència d'immersió 3D dedicada a la ciutat de París

25/02/2013

25 de febrer de 2013

Dassault Systèmes (DS) presenta ‘París 3D Saga’, una experiència d'immersió al món 3D amb la ciutat de París com a protagonista i amb la qual els visitants poden viatjar a través del temps. Aquest projecte de realitat virtual ha estat desenvolupat per l'equip de DS en col·laboració amb CanalSAT, Planete+, l'Ajuntament de París i el museu Carnavalet.

A principis de 2012, Dassault Systèmes es va aliar amb el Museu de Belles arts de Boston i la Universitat d'Harvard per crear un model 3D precís de la necròpoli de Gizeh (www.3ds.com/giza3d). Les lliçons apreses en la reconstrucció 3D de les famoses piràmides ha estat aprofitada pels arqueòlegs, historiadors (dirigits per Didier Busson) i experts 3D per construir “París 3D Saga”, un ambiciós projecte que retrata de forma fidel la ciutat de París al llarg de 5.000 anys de la seva història.

Imagen

Per construir els models virtuals s'han utilitzat tot tipus de fonts d'informació disponibles, com a plans, quadres, descobriments arqueològics, textos, etc. Monuments emblemàtics com la Bastilla, Nôtre Dóna'm, el Louvre o la Torre Eiffel amb els seus carrers limítrofs s'han recreat al detall –i sempre sota l'aprovació dels investigadors- en entorns interactius basats en la tecnologia 3D de Dassault Systèmes. L'experiència 3D és accessible des de múltiples dispositius i plataformes: una web dedicada, l'aplicació per iPad, pel·lícules en 3D, documentals educatius en 3D i terminals tàctils tridimensionals.

Els visitants virtuals poden ara transportar-se al París medieval o presenciar la Revolució Francesa a vista d'ocell, en un viatge emocionant i estimulant per als sentits. El projecte obre a més un nou camp de possibilitats per a la documentació i escenificació cinematogràfica, amb una nova tècnica 3D que ha estat utilitzada ja per Dassault Systèmes i Gédéon Programmes per a les produccions audiovisuals ‘Hissi Dream’ i ‘Khufu Revelealed’.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks