Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Novedades para el 2014: tercera sesión general de SolidWorks World

Novetats pel 2014: tercera sessió general de SolidWorks World

Joan Sánchez Sabé - des d'Orlando, USA24/01/2013

23 de Gener de 2013

El tercer dia de SolidWorks World serveix sempre per anunciar, amb àmplia antelació, quins seran les novetats del proper any. Normalment no es tracta de canvis espectaculars, sinó de millores i noves funcions completament integrades en la plataforma existent. Aquest any, algunes de les noves funcionalitats són importants lloc que inclouen a SolidWorks Electrical, recentment estrenat sota aquesta denominació, i del que parlarem en més detall pròximament. La sessió ha tingut també a uns altres dels aliats i patrocinadors de SolidWorks: De l'i Nvidia.

Més patrocinadors: Dell

Fielder Hiss, que ha estat novament el mestre de ceremonías al llarg d'avui, ens ha presentat a Kirsten Billhardt, l'especialista de màrqueting de Dell per a la indústria de fabricació.

Kirsten, seguint la tònica de tots els fabricants de maquinari, ens ha explicat el seu objectiu de transmetre a la seva organització les necessitats reals dels usuaris per aconseguir productes cada vegada més adequats als mateixos.

Seguint també amb un tema recurrent, s'ha referit tant a les necessitats cada vegada majors de comunicació, interacció i rapidesa en tots els processos, com a les possibilitats que la informàtica contemporània ofereix sobre aquest tema.

Cada vegada estem més i millor connectats, i podem fer més i millors coses en més i (no necessàriament millors) llocs.

La visió de Dell, fabricadora d'ordinadors, en relació al disseny assistit (per ordinador)
La visió de Dell, fabricadora d'ordinadors, en relació al disseny assistit (per ordinador).

Manies modèliques o maníacos dels models

SolidWorks World serveix, entre altres coses, per competir: per saber qui és el més ràpid a la ciutat, en el que a modelatge (i simulació) tridimensional es refereix. La d'aquest any ha estat la 14ª edició de el “model mania”, amb dues categories, una dedicada als distribuïdors, i l'altra per a usuaris finals.

El guanyador absolut ha estat un usuari final, que ha aconseguit modelar una peça, fer canvis en el model, i realitzar una simulació d'esforços en vuit minuts i 45 segons. Mark Shneider, especialista en màrqueting de producte, ha atorgat el guardó a Satakal Khalsa, de TriAxial Design and Analysis.

El model a realitzar, modificar i simular
El model a realitzar, modificar i simular.

Ben educats, també per crear objectes volants perfectament identificats

SolidWorks dedica un esforç important al sector de l'educació, conscient de l'impacte que té en les seves vendes l'existència d'un gran nombre d'estudiants formats en l'ús dels seus productes. Marie Planchar, responsable de l'àrea, ens ha presentat a Tom Atchins, fundador de Mavericks Civilian Space. El seu objectiu: formar a estudiants joves (diguem que dels últims cursos de batxillerat o formació professional) en la ciència dels coets.

Segurament, dissenyar i construir un coet, i tota la infraestructura necessària per llançar-ho i fer que faci alguna cosa útil, que normalment és mesurar “coses que ocorren per aquí a dalt” és, sens dubte, més estimulant que la majoria d'activitats que realitza un alumne mitjà de formació professional, i una molt bona forma d'incentivar als estudiants cap a la tècnica, i descobrir futures promeses.

Els estudiants no dissenyen un coet per complet, sinó que parteixen d'un determinat disseny estàndard, i ho adapten per a la missió concreta que es vulgui desenvolupar. Era el tercer dia de SolidWorks, i encara no havíem vist gens que volés... aquesta vegada no ho hem vist en directe (hagués estat necessari fer alguns forats a l'edifici), però sí hem pogut veure-ho en vídeo.

Per si hi havia algun dubte, el coet i la infraestructura annexa que hem pogut veure, està dissenyada amb SolidWorks.

Tom Atchinson, fundador de Mavericks Civilian Space Foundation, ens mostra i descriu el llançament d'un coet realitzat pels seus estudiants...
Tom Atchinson, fundador de Mavericks Civilian Space Foundation, ens mostra i descriu el llançament d'un coet realitzat pels seus estudiants. L'objecte volador del dia.

Més ferro: Nvidia a l'escenari

És evident que, de tot el ferro que fa falta per fer funcionar SolidWorks, una de les parts més importants és tot el que té a veure amb els gràfics. Nvidia, fabricador de components per a ordinadors, i molt especialitzat en gràfics, ens ha explicat, en veu d'Andrew Cresci, especialista en indústries de fabricació.

La idea torna a ser la mateixa: qui abans dibuixava peces, ara dibuixa conjunts, qui dibuixava conjunts, ara, a més, els simula. A més, tot s'ha de fer ràpid, i bé a la primera. Cada vegada es demanen més funcions a les persones, i això requereix d'un cert programari, però també d'un cert maquinari.

D'entri l'anunciat: dos elements destacables, no per nous, sinó perquè venien de Nvidia. En primer lloc: el treball en el núvol és ja una realitat també pel CAD. En aquest cas, treball en el núvol vol dir que un ordinador remot amb unes prestacions elevades, executa el programa, mentre que un usuari, usant Citrix i un MacBook Air (petitó però no ultrapotente), interacciona amb ell en temps real. La compressió d'informació gràfica en temps real i la seva transmissió a través d'Internet, són ja una realitat; almenys, quan la connexió és “de les mejorcitas”. I Nvidia té alguna cosa que veure amb la compressió, transmissió i descompressió dels gràfics en temps real.

Imagen

Escoltant als usuaris

Bruce Holway, director de producte de Solidworks, ens recorda quins han estat les peticions més freqüents dels usuaris de SolidWorks. Una en particular ha estat àmpliament aplaudida pel públic: la possibilitat de reemplaçar entitats en els esbossos. I la petició número u: velocitat en fer una reconstrucció.

La petició més votada pels usuaris de SolidWorks
La petició més votada pels usuaris de SolidWorks.

Què tindrà SolidWorks 2014? SolidGrill, SolidWorkOut i DesignBelt

Per presentar les característiques de les noves versions del producte, SolidWorks sempre munta algun tipus de comèdia. En aquesta ocasió, els regals de disseny de Jeremy: com convertir un portàtil en hamburguesera, una bici en un lloc de treball i un arnés portaeines que inclou a SolidWorks. La posada en escena ha fet riure molt als assistents. Imagino que més d'un s'ha posat en situació o ha posat en situació a un altre. Haig de confessar que el que subscriu ha imaginat a algun(s) dels seus companys de treball escalfant-se el bocata amb SolidGrill, i a uns altres fent la quebrantahuesos amb SolidWorkOut. El pitjor del cas: serien capaços.

SolidGrill: com empitjorar el rendiment tèrmic d'un portàtil per donar-li un ús culinari
SolidGrill: com empitjorar el rendiment tèrmic d'un portàtil per donar-li un ús culinari.
Les característiques més destacades per a l'any que ve seran:

Peces

  • Ranurados
  • Dimensions

Conjunts, animacions i simulació

  • Disposició automàtica de cargols
  • Aprofitar la simetria en la simulació (simetria de resultats)
  • Transparències amb independència de l'ordre
  • Il·luminació amb llum natural i les seves animacions
  • Render d'animacions en xarxa
Un renderizado, amb llum natural orientada segons el dia de l'any...
Un renderizado, amb llum natural orientada segons el dia de l'any, realitzat en xarxa ens mostra simultàniament al SolidGrill i el SolidWorkout en la seva pantalla.
Dibuixos

  • Dimensions de longitud de recorregut
  • Splines de longitud fixa
  • Splines de diferents estils
  • Reemplaçar entitats en els esbossos
  • Reemplaçar model en les vistes
  • Icones de vistes
  • Menú contextual per a l'estil de la vista
  • Vistes ombrejades d'alta qualitat
  • Dimensions angulars acumulades
  • Taules de materials dividides segons nombre de files
SolidWorkOut
SolidWorkOut.
Nous splines amb longitud fixa, i dimensions de longitud de trajectòria...
Nous splines amb longitud fixa, i dimensions de longitud de trajectòria: dues noves eines que ajuden a dissenyar dispositius com el SolidWorkOut
Gràfics

  • eDrawings amb realitat augmentada

Xapa

  • cartelas en les cantonades
  • transicions de plegat amb grans arcs

SolidWorks Electrical i enrutado

  • Cablejats (malls de cables)
  • Reutilització de cablejats
  • Clips en representacions planes
  • Pines de connexió acolorits

CircuitWorks i Simulació

  • Propietats tèrmiques en CircuitWorks
  • Enllaci amb la simulació de fluids de SolidWorks

Interfície d'Usuari

  • Temes
  • Carpeta d'història
  • Menú contextual de conjunts flexibles
  • Guardar com a còpia simplificat

SolidWorks Plastics

  • Anàlisi de tensions residuals

El tercer disseny espectacular del dia...
El tercer disseny espectacular del dia: el cinturó portaeines (DesignBeltn) que permet usar SolidWorks mentre s'està realitzant un muntatge o reparació.
La versió 2014 de SolidWorks incorporarà noves funcions per a disseny de xapa metàl·lica
La versió 2014 de SolidWorks incorporarà noves funcions per a disseny de xapa metàl·lica.

Comiat... i fins al proper any

Bertrand Sicot, director de SolidWorks, s'ha acomiadat recordant el lema de “disseny sense límits”, i ha emplaçat a la comunitat a veure's de nou l'any proper, entre el 26 i 29 de gener, aquesta vegada en la costa Oest en lloc de l'Est: novament en Sant Diego. Aquest o Oest, en qualsevol cas més aviat a la zona Sud dels EUA, amb temperatures moderades en aquesta època de l'any.

Bertrand Sicot s'ha acomiadat de nosaltres davant d'un fons d'ocells (com no!) volant
Bertrand Sicot s'ha acomiadat de nosaltres davant d'un fons d'ocells (com no!) volant.
Addició del 25/1/2013: SolidWorks ha publicat el vídeo del tercer dia de SolidWorks World, exceptuant les novetats del 2014.

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks