Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La primera sesión general de SolidWorks World sirve para presentar SolidWorks Mechanical Conceptual
Un nou producte, que estarà disponible al llarg de l'any, serà el ‘SolidWorks Mechanical Conceptual’

La primera sessió general de SolidWorks World serveix per presentar SolidWorks Mechanical Conceptual

Joan Sánchez Sabé - des d'Orlando, EUA21/01/2013

21 de Gener de 2013

SolidWorks World compleix 15 anys. Encara que aquesta edat, si fos la d'un humà, ens portaria a denominar-li adolescent, no és el cas per a esdeveniments d'aquest tipus. En aquesta ocasió es pot parlar tranquil·lament de maduresa. En totes les àrees relacionades amb la tecnologia, en els últims quinze anys poden haver ocorregut més coses que en els 50 precedents. Els SolidWorks World serveixen no només per aprendre, sinó també per donar a conèixer novetats. Aquest any, el primer dia, tenim una presentació oficial: my.solidworks.com, i l'anunci d'un nou producte para dins de pocs mesos: SolidWorks Mechanical Conceptual.

Bertrand Sicot

“Més fàcil, més simple, més ràpid” aplicat al disseny és l'equivalent de el “altius, citius, fortius”. Bertrand l'hi ha recordat una vegada més a una audiència de 4.500, que prendran part en més de 280 conferències tècniques, i que visitaran a més de 100 empreses partners.

SolidWorks va arribar al milió d'usuaris fa quatre anys, i al desembre de 2012 s'ha doblegat la xifra, amb 25.000 escoles ensenyant a usar el producte i 2,5 milions d'estudiants. Un parell de pinzellades ens han recordat que durant el 2012 s'han presentat SolidWorks Plastics, SolidWorks Electrical, i l'aplicació i-Drawings per iPad.

Bertrand Sicot, durant la seva presentació
Bertrand Sicot, durant la seva presentació

my.solidworks.com s'anuncia oficialment

Segons Bertrand, és el lloc al que cal anar per “saber-ho tot sobre SolidWorks”. Es tracta d'una web realitzada usant dues tecnologies de Dassault Systèmes (denominades ExaLead i NetVibes) per recopilar tota la informació disponible en la web relacionada amb SolidWorks. De moment, es tracta d'informació generada per la pròpia empresa, però l'objectiu és més ampli: alguna cosa així com competir amb Google per ordenar millor els resultats de la recerca SolidWorks, amb les preferències de recerca personalitzades per a cada usuari.

Bernard Charlès, director general de Dassault Systèmes, ens ofereix la seva visió de futur

Bernard ha parlat de Dassault Systèmes i els seus productes, amb una especial èmfasi en la plataforma “3DExperience”, anunciada el passat any. En aquesta ocasió, s'ha referit a la mateixa com una plataforma genuïna, que tindrà productes pròximament. Sembla que hi ha un cert canvi de definició de 3DExperience, en l'adreça de convertir-la en una base sobre la qual desenvolupar productes, més que en un agregat dels mateixos (que és el que dóna a entendre la pròpia web de Dassault — http://www.3ds.com/3dexperience/ — que hem visitat per estar segurs que no ho havíem entès malament).

En qualsevol cas, els focus segueixen estant en la col·laboració i la mobilitat. Una tableta té ja una potència important, i tindrà molta més en poc temps. La velocitat de les comunicacions sense fils creix a un ritme comparable. D'aquí a una mica, no serà necessari tenir una estació de treball de gamma alta per fer disseny 3D d'alt nivell. A més, aquests dispositius els estarà usant virtualment tothom. Bernard Charlès ho té clar.

Bernard Charlès, oferint la seva visió de l'objectiu de Dassault Systèmes
Bernard Charlès, oferint la seva visió de l'objectiu de Dassault Systèmes

SolidWorks Mechanical Conceptual

El gran anunci d'avui ha estat un nou producte, que estarà disponible al llarg de l'any, denominat “SolidWorks Mechanical Conceptual”. Segons Fielder Hiss, vicepresident de gestió de productes, que ha fet la presentació, un 30% del temps dedicat al disseny s'empra a concebre l'artilugio dissenyat. I les eines de disseny es focalitzen, fins ara, en l'altre 70%: el detall.

L'eina presentada és complementària als productes disponibles en l'actualitat. Permet capturar idees digitalment, crear ràpidament models 3D de concepte, obtenir retroalimentació dels grups d'interès interns i externs, i administrar fàcilment múltiples conceptes abans de dedicar el temps d'enginyeria per construir. Està pensada per ser tremendament fàcil d'usar.

SolidWorks Mechanical Conceptual - objectiu: oblidar-se dels detalls i centrar-se en el concepte (Foto: SolidWorks)
SolidWorks Mechanical Conceptual - objectiu: oblidar-se dels detalls i centrar-se en el concepte (Foto: SolidWorks)
Sense entrar en els detalls, l'objectiu és capturar idees, comunicar-les i permetre la col·laboració en la seva. S'utilitzen simultàniament un disseny paramètric, l'edició directa i la història. No només importa el disseny final, sinó el procés pel qual s'arriba al mateix. No es “guarda un fitxer”, sinó que es registren tots els passos que han conduït al resultat. No només és important la destinació, també ho és el viatge: una forma diferent d'enfocar el programari.

El programa està permanentment connectat a la base de dades, a la qual estan també connectades les aplicacions usades per altres persones que col·laboren en el mateix concepte. La veritat, té molt bona pinta.

SolidWorks Mechanical Conceptual es provarà amb un grup reduït de clients al maig, i s'espera que estigui disponible a partir de tardor.

Fielder Hiss fent èmfasi en els cuatros punts clau de SolidWorks Mechanical Conceptual
Fielder Hiss fent èmfasi en els cuatros punts clau de SolidWorks Mechanical Conceptual

Xarxa Bull Stratos

No ens havien anunciat els qui anaven a ser els “keynote speakers” d'avui. Entre els assistents es rumoreaba la presència de Felix Baumgartner. Després de James Cameron i Jim Lovell, tenia sentit. No ha estat exactament així. En lloc de conèixer al saltador que ha superat la velocitat del so sense estar dins d'un vehicle, hem conegut a els qui van dur a terme el projecte, durant cinc anys, que va comprendre el disseny i construcció del globus de llançament i la càpsula en la qual va viatjar Felix. Encara que crec que la majoria dels assistents havia vist abans els vídeos de Felix saltant, l'efecte sorpresa encara no ha desaparegut, i la respiració es conté per uns segons en veure-ho de nou.

Imagen
Imagen

SolidWorks ha fet públic el vídeo complet de la sessió

Empreses o entitats relacionades

Dassault Systèmes España, S.L. - SolidWorks