Sistemas y Tecnologías Ambientales, S.A. - Altres equips de ventilació

Sistema rotatius de concentració de COVs: amb una eficiència de depuració superior al 98% de destrucció del COT

Fotografia de Sistema rotatius de concentració de COVs
El sistema rotatiu de concentració d'emissions permet tractar grans cabals d'emissions de baixa concentració amb uns costos d'inversió i d'explotació inferiors als corresponents si es tractés l'emissió directament amb un sistema d'oxidació tèrmica o catalítica.

En aquest sistema, l'emissió de gran cabal passa per un jaç de carbó actiu o de zeolites que retenen els COV amb gran eficiència abans de ser emesa a l'atmosfera. Al mateix temps es fa passar pel material absorbent un cabal d'aire calent en contracorrent que desorbe els compostos retinguts.

Aquest corrent de desorció, el cabal de la qual és fins i tot 20 vegades inferior a l'inicial, presentarà, per tant, una càrrega orgànica molt més elevada que la del corrent inicial i, d'aquesta manera, podrà ser tractada amb uns menors costos energètics en Sistemes d'Oxidació Tèrmica o Catalítica o, eventualment, recuperant algun COV mitjançant un procés d'adsorció secundària o de criocondensación. L'eficiència de depuració d'aquest tipus de sistemes sol ser en el seu conjunt superior al 98% de destrucció del COT.