Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Primer Estudio de Mercado de Equipos Periféricos para Plásticos organizado por Plásticos Universales – Interempresas
La reunió per a la realització de l'estudi va tenir lloc el 9 de juliol en Fira de Barcelona

Primer Estudi de Mercat d'Equips Perifèrics per a Plàstics organitzat per Plàstics Universals – Interempresas

Ibon Linacisoro29/08/2012
Imagen
Fa pràcticament 15 anys Plàstics Universals – Interempresas va engegar una iniciativa amb caràcter anual que ja s'ha afermat de ple en la indústria dels plàstics i que compta amb la participació de tots els involucrats: el Estudi de Mercat de Màquines d'Injecció. En aquesta ocasió, atenent a la demanda de nombrosos actors d'aquest sector, el passat mes de juliol es va celebrar per primera vegada l'Estudi de Mercat d'Equips Perifèrics per a Plàstics, amb el mateix format que el ja clàssic estudi sobre inyectoras. La cita va tenir lloc en Fira de Barcelona, organitzadora d'Equiplast, i van participar tots els subministradors més rellevants del nostre país, un total de 31, que van tenir accés a unes dades desconegudes fins al moment.
Imagen

La reunió que Plàstics Universals – Interempresas va organitzar el 9 de juliol de 2012 va tenir totes les característiques d'una primera vegada. La participació de les 31 empreses es va valorar en conjunt com molt positiva, si bé queda marge per a la millora. També van sorgir dubtes entorn de les dades que han de demanar-se per a futures convocatòries d'aquesta reunió que, igual que la seva germana major del sector de la injecció, tindrà en el futur un caràcter anual. Malgrat els dubtes i d'alguns ajustos en el formulari, el nucli d'aquest estudi d'equips perifèrics continuarà sent el mateix i seguirà girant entorn dels mateixos equips: refrigeració, termorregulación, transport i tractament de material, equips de recuperació i equips varis. Més en concret, en l'àmbit de la refrigeració els assistents expliquen ja amb dades de vendes de refrigeradors, termoenfriadores i bateries i torres evaporativas, mentre que en el de la termorregulación, les dades es refereixen als termoreguladors per aigua i per oli. L'epígraf més important és el de transport i tractament de material, que inclou dades sobe alimentadors, assecadors, deshumidificadores, dosificadors volumètrics i gravimétricos, sitges i instal·lacions d'alimentació centralitzades. En el camp dels equips de recuperació l'estudi de mercat aporta dades de molins i trituradores i d'esquinçadors, mentre que dins de l'apartat d'equips varis, l'estudi de mercat ha tingut en compte les cintes transportadoras, els separadors de bugades i els detectors i separadors de metalls.

Imagen
Imagen
En definitiva, aquest primer estudi que continuarà celebrant-se cada any, presenta a les empreses participants un panorama complet de les xifres de vendes, en unitats i en volum de negoci, d'un sector, el dels perifèrics, que manté un nivell de vendes acceptable, donades les circumstàncies de l'economia en general i del sector dels plàstics en particular. Com ja es va observar en el recent estudi de mercat d'inyectoras, ja són dos els anys consecutius en els quals ha augmentat la venda de màquines d'injecció, la qual cosa sens dubte també té efectes sobre la venda de perifèrics. Clar que a més d'optimista cal ser realista. Encara que aquesta tendència es confirmi en els propers anys, ens trobarem en un sector en fase de recuperació que difícilment aconseguirà a curt termini les xifres de l'any 2000.
Imagen
Imagen
Es tracta d'un estudi únic a Espanya que aporta informació rellevant als participants per emprendre les seves estratègies comercials. De la mateixa forma que ocorre amb l'estudi de mercat d'inyectoras, la reunió per conèixer les dades de vendes dels equips perifèrics va constituir també una ocasió única per al debat i les converses més particulars entre els participants. La reunió proporciona als professionals que competeixen al mercat cada dia, la possibilitat de debatre sobre temes que afecten a tots per igual i fins i tot de temes més particulars, en els petits corrillos que es formen durant la pausa per al cafè.
Imagen
Imagen
Imagen
En termes generals, si s'ha de jutjar per l'expressat en la pròpia reunió i per les respostes al qüestionari enviat per Plàstics Universals – Interempresas, els participants pensen que els transformadors de plàstics no han prestat la deguda atenció als perifèrics en el passat, encara que és una tendència que està canviant de forma evident ja que, com diuen molts, l'equip perifèric en la indústria del plàstic és tan important com la màquina de transformació en si mateixa. Els usuaris observen que per poder garantir la completa qualitat productiva, el control del procés de fabricació és fonamental i en la cura i control de cada detall del procés intervenen els perifèrics. Racionalitzar el consum d'una matèria primera costosa i augmentar l'eficiència d'un procés de transformació són formes d'aportar valor afegit a la producció i aquí, els perifèrics tenen un paper fonamental. Clar que això és fàcil d'explicar, però no tan fàcil d'assimilar pel mercat. Sempre ha estat així, però segurament més encara ara amb les dificultats per les quals travessa el sector, el factor costos es posiciona en els primers llocs a l'hora de valorar la compra de perifèrics. Demostrar l'augment de la rendibilitat en la producció és una tasca que correspon als subministradors. Sigui com sigui, tots els participants estan d'acord en què la importància dels perifèrics és molt gran, i la seva qualitat i fiabilitat, un punt a tenir molt en compte.
Imagen
D'altra banda, una tendència a l'alça entre els transformadors és la decisió de compra de línies completes, especialment en el sector de l'extrusió, o quan es tracta de línies complexes d'injecció en les quals convé que tota la cèl·lula sigui pilotada per un sol proveïdor. No obstant això, la casuística és molt diversa i són molts també els que compren els seus equips separadament. Unes vegades per no dependre d'un sol proveïdor, unes altres per adquirir les qualitats que es desitgen en cada perifèric. No és infreqüent que un subministrador de màquines de transformació sigui al seu torn proveïdor d'equips perifèrics, la qual cosa facilita les coses al transformador de plàstics.

En termes generals els participants en l'estudi també coincideixen a assenyalar l'assistència i el servei com a argument importants de venda per fer-se amb les comandes.

Imagen

Subministradors de perifèrics participants en l'estudi de 2012

Alboex (Tooltemp, Hellweg, Labotek)

Alimaq

• Alimatic (Maguire)

• Ambisort

Centrotécnica (NovaFrigo, Moditec, AEC/Emboliqueu)

Coscollola (Regloplas, Getecha, Motan/Colortronic, Frigel)

Equifab (Refrion)

Equiper (Frigosystem, Plastic System, Crizaf)

Gravipes (Econ, Brabender)

Gs Tècnic (Tricool, SB)

Guzmán Global (Rapid, Main Tech)

• Helmut Roegele (EasyTemp/Single, Wanner, Koch)

Imvolca (Meccanoplastica, Spiroflux)

• Lainig

• Luiso (Piovan, Plasco)

• Mateu Solé

Marsé

• MTP (Eurochiller, Moretto)

Netstal (HB-Therm)

Novair MTA (MTA)

Pallmann

• Protecnic (Weima, Previero)

Puchades

• Raorsa (Virginio Nastri)

Regulator Cetrisa

Schneider (Herbold)

Siepla

<

• STX (Exact)

Wittmann

Empreses o entitats relacionades

Alboex Periféricos, S.L.
Alimatic, S.L.
Ambisort Circular, S.L.U.
Comercial Schneider, S.A.
Coscollola Cial, S.L.
Equiper, S.L.
Gravipes, S.L.
GS tècnic periféricos y componentes, S.L.
Guzmán Polymers, S.L.U.
Imvolca, S.L.
Lainig Industrial, S.L.
Maquinaria Termo Plásticos, S.L.
Netstal Ibérica, S.A.
Pallmann Ibérica
Protecnic 1967, S.L.
Raorsa Maquinaria, S.L.
Regulator-Cetrisa | Regulación de Motores, S.L.
Roegele, S.A.
STX Radial Ambient, S.L.
Wittmann Battenfeld Spain, S.L

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Química

    05/09/2024

  • Newsletter Química

    01/08/2024

Enllaços destacats

Smagua - Feria de ZaragozaSalón de gas renovableAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis