Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Sensor de medida instántanea en línea de masa microbiana
El dispositiu permet controlar en temps real l'evolució del creixement del cultiu en un bioreactor

Sensor de mesura instantània en línia de massa microbiana

Redacció QU01/10/2004
Investigadors del CSIC i la UPV han desenvolupat un sensor de biomassa de gran precisió i cost reduït. El sistema pot utilitzar-se per un ampli rang de mesures d'absorció i pot ser calibrat en línia ". Els investigadors estan interessats a arribar a acords de llicència.
Investigadors del Grup de Control de Sistemes Complexos de la Universitat Politècnica de València i del Departament de Biotecnologia de l' Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA) del CSIC han desenvolupat un sensor de biomassa de gran precisió i cost reduït. El dispositiu permet conèixer la mesura de biomassa instantàniament i controlar en temps real l'evolució del creixement del cultiu en un bioreactor.

El sistema pot utilitzar-se per un ampli rang de mesures d'absorció i pot ser calibrat "en línia". Els investigadors estan interessats a arribar a acords de llicència.

La tecnologia pot aplicar per a la monitorització del creixement de diverses soques de microorganismes, com Saccharomyces cerevisiae, Lactococcus lactis, Lactobacilus Plantarum, Bacilus thuringiensis o Pichia pastoris, i pot ser d'utilitat en general en aplicacions de biotecnologia, alimentació, química, tractament d'aigües residuals i farmàcia.

L'invent permet obtenir en línia la concentració de biomassa i / o de productes continguts en un bioreactor a partir de la mesura de l'absorció òptica a longituds d'ona de l'espectre visible o l'infraroig. Permet obtenir en temps real la concentració de biomassa de diversos tipus de microorganismes i alguns productes davant diverses condicions i en un ampli rang de valors.

El sistema ofereix una correcta estimació de l'evolució del cultiu des de valors d'absorbància de 0.1 a valors superiors a 80 de densitat òptica, a longituds d'ona de l'espectre visible o infraroig proper.

El dispositiu utilitza díodes d'emissió de llum (LEDs) com a font lluminosa i fotodíodes de silici per a la detecció de la intensitat lluminosa que travessa la mostra de mitjà.

Les possibles interferències amb bombolles gasoses o altres partícules són eliminades mitjançant l'adquisició contínua de dades, que són filtrats per una unitat de procés que elimina la influència de les bombolles en la mesura. Així mateix, el sistema pot ser calibrat "en línia" durant l'execució de cada procés i corregir possibles desviacions en la corba de calibratge.

Imagen

Els sensors del sistema es poden connectar en xarxa

La configuració nova de l'equip permet utilitzar el dispositiu en un rang molt ampli de mesures d'absorció al mateix temps que es mantenen unes bones característiques d'estabilitat tèrmica. A més, es disposa d'un programa per a l'adquisició i el registre de dades. Aquests són processats gràcies a un programari de control, que permet obtenir el valor instantani de la taxa de creixement específic del cultiu i taxes de generació de producte.
D'aquesta forma, és possible controlar automàticament el procés, variant a voluntat la velocitat de creixement del cultiu, o la taxa de generació de producte, el que permet guanyar temps i diners.

Alguns dels aspectes innovadors del sistema és el seu cost reduït, l'estabilitat davant variacions de temperatura, la utilització d'un mitjà de referència, la possibilitat de recalibració en línia, la baixa sensibilitat a bombolles de gas presents en el bioreactor, la gran quantitat de mesures d'absorció i la precisió.

A més, els sensors del sistema, del qual actualment es pot veure un prototip en funcionament, es poden connectar en xarxa, el que permet la mesura simultània de diversos dispositius des d'un únic ordinador.
foto

Empreses o entitats relacionades

Consejo Superior de Investigaciones Científicas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Química

    03/10/2024

  • Newsletter Química

    26/09/2024

Enllaços destacats

Smagua - Feria de ZaragozaAWA Show2beAECQTechsolids

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis