Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Autobuses inteligentes que mejoran el transporte público
Innovació desenvolupada pel Csic en el marc del Projecte Guiade

Autobusos intel·ligents que milloren el transport públic

Redacció Interempresas14/12/2011

14 de desembre de 2011

El Consell Superior d'Investigacions Científiques (Csic) ha presentat un prototip de vehicle automàtic per al transport públic que incorpora un sistema de comunicació que li permet enviar informació a altres vehicles sobre els imprevists que troba, facilitant així la gestió del tràfic.

El Centre d'Automàtica i Robòtica, centre mixt del Consell Superior d'Investigacions Científiques (Csic) i la Universitat Politècnica de Madrid, han presentat els resultats del Projecte Guiade. Aquesta iniciativa ha desenvolupat un sistema de posicionament i conducció automàtica de vehicles de transport públic, basat en la comunicació entre els automòbils i una central reguladora que gestiona la informació.

Prototip de vehicle automàtic per al transport públic
Prototip de vehicle automàtic per al transport públic.

Els vehicles desenvolupats pel Projecte Guiade porten un computador i sistemes sensorials i de comunicacions. Els sensors proporcionen informació per dissenyar un escenari de conducció que permeti situar els vehicles sobre els mapes de la ruta que es vol seguir. Els sistemes de comunicació permeten que els vehicles es comuniquin entre ells i amb la infraestructura, per després actuar de forma coordinada. Per a això, l'estudi ha emprat l'estàndard de comunicació WiMax Interoperable, norma de transmissió de dades que utilitza ones de radi i garanteix un flux de dades segur.

“Fins ara quan sorgia un problema en la carretera, com un embús o un accident, els vehicles s'assabentaven de l'incident després d'un interval de temps, quan arribaven al lloc afectat. Amb aquest sistema, l'automòbil rep informació en temps real enviada des d'altres cotxes, per frenades brusques, detencions perllongades, etc.”, explica la investigadora del Csic Teresa de Pedro, del Centre d'Automàtica i Robòtica.

Aquests mecanismes han estat provats durant la presentació que va tenir lloc el passat mes de desembre, en la qual un autobús de transport públic conduït mitjançant un pilot automàtic rebia informació sobre els imprevists que sorgien en la via gràcies als missatges que enviava un altre vehicle que circulava un tram de carretera per davant d'ell.

El nou prototip s'ha desenvolupat en el marc del Projecte Guiade
El nou prototip s'ha desenvolupat en el marc del Projecte Guiade.

“El sistema que hem presentat permet, per exemple, que quan un vehicle detecti un embús, enviï un missatge a una estació de control, de manera que aquesta transmet als altres vehicles una ordre perquè limitin la velocitat. Una altra aplicació possible és la regulació del tràfic segons una escala de preferències. Si una ambulància arriba a un encreuament al mateix temps que altres vehicles, pot enviar un senyal a la central de control perquè el semàfor que regula el seu pas es posi en verd, mentre que pels altres canviï roent. Una vegada que ha passat el vehicle d'emergències, s'inverteix la situació, explica Teresa de Pedro.

“Amb aquest treball volem dotar a les nostres carreteres i infraestructures de transport d'un sistema amb major capacitat, més eficient i segur”, conclou la investigadora del Csic.

Integrants del projecte que van participar en la seva presentació
Integrants del projecte que van participar en la seva presentació.

El projecte ha explicat també amb la participació de la Universitat d'Alcalá d'Henares, la Universitat Rei Juan Carlos i les empreses Albentia Systems i Societat Ibèrica de Construccions Elèctriques.

Empreses o entitats relacionades

Consejo Superior de Investigaciones Científicas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Química

    03/10/2024

  • Newsletter Química

    26/09/2024

Enllaços destacats

TechsolidsSmagua - Feria de ZaragozaAECQAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis