Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Asociación Española para la Calidad celebró la tercera edición del Congreso de Desarrollo Sostenible

L'Associació Espanyola per a la Qualitat va celebrar la tercera edició del Congrés de Desenvolupament Sostenible

05/07/2007

5 juliol 2007

En un acte presidit pel director general de Desenvolupament Industrial del Ministeri d'Indústria i Comerç, Jesús Candil, a mitjans de juny es va celebrar Madrid la tercera edició del Congrés de Desenvolupament Sostenible, organitzat per l' Associació Espanyola per a la Qualitat (AEC) , amb el suport del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.
La sessió d'obertura va comptar també amb la presència de Manuel López Cachero, President de l'Associació Espanyola de Normalització i Certificació (AENOR). Juntament amb aquesta entitat, han promogut el Congrés, Endesa, Fundació Enresa, Enusa Indústries Avançades, Indra i Renfe i han col·laborat la Fundació Ecologia i Desenvolupament, Fundació Entorn-BSCD Espanya, ASEPAM i Fundació CONAMA.
En la cerimònia d'inauguració, Jesús Candil va destacar el paper tan important que té la indústria en el procés de Desenvolupament Sostenible i va aportar dades sobre el creixement. "El 2006 la indústria a Espanya va créixer un 3,3 per cent i s'espera que el 2007 arribi a un 4,1, objectiu que millora la competitivitat de les nostres empreses". Candil ha insistit que hi ha dos factors clau en el desenvolupament sostenible de la Indústria: el foment de la R + D + I i el Consum Energètic Sostenible. "La innovació", va afirmar, "és una de les principals fonts de competitivitat". El director general de Desenvolupament Industrial va concloure amb unes dades esperançadores pel que fa a les polítiques a desenvolupar post-Kyoto. Candil ha afirmat que "s'està començant a negociar un nou compromís, consistent en la reducció del CO2 per al 2020, entre el 20 i el 30 per cent".

En aquests mateixos termes es va pronunciar també Jaime Lloret, President de l'AEC, assenyalant que "avui dia ens trobem davant un nou moviment empresarial que està demandant una formació molt específica que aporti i incrementi la competitivitat del teixit empresarial". Per a això, Lloret va assenyalar que "l'AEC desenvolupa un ampli programa formatiu en Qualitat i Medi Ambient, del qual aquest any s'han beneficiat més de 3.200 professionals".

Coca-Cola, Endesa, Renfe i Telefónica van exposar els seus exemples de "Gestió Intel ligent i el valor de les Marques"

Al voltant d'una taula rodona, professionals d'empreses tradicionalment compromeses amb el Desenvolupament Sostenible, van aportar, des dels seus àrees d'activitat, les experiències de gestió en les seves companyies per lligar les seves marques a atributs positius i propers a criteris de sostenibilitat.

Carlos Chaguaceda, Director de Comunicació Corporativa de Coca-Cola, va insistir en la importància de la marca, assenyalant que, perquè la comunicació sigui eficient, "ha de ser veritat". "El consumidor és cada vegada més exigent, està més informat i no perdona la manca d'honradesa". Chaguaceda va concloure afirmant que "la sostenibilitat avui, com la qualitat en el seu moment, ha passat de ser una eina a ser un requisit bàsic".

Per la seva part el director de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible d'Endesa, Jesús Abadia, ha assenyalat que el Pla Estratègic de Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible de la companyia s'orienta a ser "més responsables, més eficients i més competitius". L'empresa va invertir el 2006 uns 31 milions d'euros en la promoció del desenvolupament social i econòmic dels entorns en què opera, apostant en tot cas per la sostenibilitat.

Així mateix, el representant de Renfe, Manuel Ángel Sempere, director de Comunicació, Marca i Publicitat, va centrar la seva exposició en el procés seguit per la marca davant la nova situació per lligar-l'a quatre atributs fonamentals: "rellevant, diferent, creïble, creixement". Sempere va ser rotund en afirmar que "les polítiques de sostenibilitat en les empreses s'han convertit en un valor i un factor determinant per als consumidors a l'hora d'escollir entre marques".

La taula rodona va concloure amb la intervenció de Rafael Fernández de Alarcón, director de Reputació i Responsabilitat Corporativa de Telefónica, que va aportar xifres contundents derivades de l'estudi de marca: "El 30 per cent del valor de la marca va lligada al Servei que es presta. El 70 per cent restant a altres criteris vinculats a la reputació de l'empresa ". Telefónica té un intens programa de RSC, a través del qual assumeix compromisos de manera pública. El 2006, afirma Fernández de Alarcón, el grau de compliment ha assolit el 70 per cent.

L'esdeveniment es va convertir, un any més, en un espai obert al debat ia la convergència de plantejaments i interessos per promoure l'harmonització del creixement econòmic, el benestar social i la cura del món en què vivim, aconseguint així un desenvolupament sostenible real.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Química

    03/10/2024

  • Newsletter Química

    26/09/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beTechsolidsAECQSmagua - Feria de Zaragoza

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis