Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El grafeno tricapa, un cristal que cambia de estructura de forma reversible
Els cristalls convencionals sol recristalizan baix canvis de pressió o temperatura

El grafeno tricapa, un cristall que canvia d'estructura de forma reversible

Redacció Interempresas16/05/2014

L'estructura cristal·lina d'un material juga un paper important en la determinació de les seves propietats electròniques. Un estudi internacional que ha comptat amb la participació del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) ha demostrat que és possible controlar l'estructura cristal·lina d'un cristall bidimensional, el grafeno tricapa, mitjançant un camp elèctric creat per una punta nanométrica. El treball s'ha publicat en la revista Nature Materials.

El del grafeno tricapa és un exemple únic d'un material l'estructura cristal·lina del qual pot controlar-se mitjançant camps elèctrics, al contrari del que ocorre amb els cristalls convencionals, que normalment sol recristalizan baix canvis de pressió o temperatura. En el cas d'aquest cristall bidimensional, el seu estat canvia de forma reversible i controlada mitjançant canvis en la seva estructura cristal·lina. El camp elèctric creat per una punta metàl·lica carregada és suficient per reconfigurar el cristall segons es desplaça sobre ell.

Aquest cristall bidimensional modifica la seva estructura de manera controlada en aplicar un camp elèctric
Aquest cristall bidimensional modifica la seva estructura de manera controlada en aplicar un camp elèctric.

“Aquest avanç pot donar lloc a una nova classe de dispositius electrònics, ja que el canvi estructural d'aquest material sota un camp elèctric porta associat un canvi de metall a aïllant”, explica Pablo San José, investigador de l'Institut de Ciència de Materials del CSIC, a Madrid. Segons els científics, l'estudi obre la porta a multitud d'aplicacions tecnològiques que explotin el canvi reversible d'estat per mitjans elèctrics d'aquests cristalls. En concret, poden facilitar dissenys nous de transistors de grafeno amb molt baixa dissipació d'energia.

Empreses o entitats relacionades

Consejo Superior de Investigaciones Científicas

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Química

    03/10/2024

  • Newsletter Química

    26/09/2024

Enllaços destacats

TechsolidsSmagua - Feria de ZaragozaAECQAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis