Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas y Biofuel Systems fabricarán plástico a partir de algas cultivadas con CO2 industrial

Aimplas i Biofuel Systems fabricaran plàstic a partir d'algues conreades amb CO2 industrial

02/12/2013

2 de desembre de 2013

El Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) coordina un ambiciós projecte de recerca que li permetrà obtenir diferents substàncies per a la fabricació d'adhesius, pintures i tints a partir d'una font renovable com són les microalgas. La utilització d'aquestes plantes aporta un valor afegit extra al projecte, ja que són conreades amb les emissions de CO2 procedents d'indústries com les cementeras o les plantes de producció elèctrica, de manera que es contribueix a reduir l'impacte d'aquests gasos en el medi ambient.

Juntament amb 13 socis més, Aimplas lidera el projecte europeu Bisigodos, que es va iniciar l'1 de novembre de 2013 i es perllongarà durant 42 mesos. En el projecte, finançat dins del Setè Programa Marco (FP7) de la Comissió Europea, es va a realitzar la selecció i el cultiu de noves varietats d'aquests organismes que permetin optimitzar l'extracció de productes d'alt valor afegit per a la indústria, a partir de la tecnologia desenvolupada per l'empresa alacantina Biofuel Systems (BFS) per a l'obtenció de petroli artificial a partir de microalgas.

A causa de la seva envergadura i als ambiciosos objectius que persegueix, el projecte ha estructurat la participació dels socis en diferents línies de treball. En una primera fase, es treballarà en la selecció i el cultiu de les millors varietats de microalgas en fotobioreactores de laboratori que també seran optimitzats per obtenir el major volum de producte possible. Les microalgas tenen un creixement molt ràpid en ambients rics en CO2 pel que en dites fotobioreactores poden obtenir-se per hectàrea més de 150 tones de biomassa seca anual.

Projecte Bisigodos
Projecte Bisigodos.

Una dels primers avantatges d'aquesta tecnologia és el fet que aquestes plantes han de ser alimentades amb llum solar i CO2. Per a això, es van a utilitzar les emissions d'aquest gas procedents d'indústries com les cementeras o les empreses de generació d'energia, de manera que també s'aconseguirà reduir l'impacte ambiental d'aquestes instal·lacions. D'altra banda, cada grup de treball se centrarà en l'extracció de diferents compostos procedents de les microalgas que permetin obtenir nous additius per a la formulació de productes industrials amb l'avantatge que el seu origen serà 100% renovable.

En una primera valorització de la biomassa de partida es procedirà a l'extracció de la seva fracció lipídica i a partir d'ella s'obtindran poliuretans per ser utilitzats com a components per a adhesius. En paral·lel s'abordarà l'extracció de proteïnes, de les quals s'obtindran tant aminoàcids com a àcid làctic per a la indústria alimentària. La resta de la biomassa se sotmetrà a un procés termoquímic per al seu total aprofitament i per a l'obtenció de sulfactantes i altres substàncies químiques per a la fabricació de pintures i tintes.

El paper d'Aimplas en el projecte és el de validar la utilitat de cadascun dels ingredients extrets en cada etapa per a la seva incorporació a la producció industrial els productes previstos. Al costat d'Aimplas, participen en el projecte Biofuel Systems, la Universitat de Warwik, VTT, Becker Industrial Coatings, Sun Chemical, Process Design Center B.V., Bangor University, Croda International, 3V Mabo, Phycosource, Gruene- Bioraffinerie, Caspeo i Cromogenia.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Química

    12/09/2024

  • Newsletter Química

    05/09/2024

Enllaços destacats

Smagua - Feria de ZaragozaAWA Show2beSalón de gas renovable

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis