Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ideado un nuevo método para separar moléculas especulares sobre grafito

Ideat un nou mètode per separar molècules especulessis sobre grafit

05/04/2013

5 d'abril de 2013

Foto: _backflip
Foto: _backflip.
Un equip amb participació de el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) ha aconseguit separar molècules especulessis o enantiómeros, que es caracteritzen per no ser superponibles amb la seva imatge especular, sobre una superfície de grafit. El treball, que apareix publicat en la revista Angewandte Chemie International Edition, obre la via per al desenvolupament de nous mètodes de purificació de molècules amb aplicacions en indústries com la farmacèutica.
La quiralidad és la propietat d'un objecte de no ser superponible amb la seva imatge especular. Aquesta característica està present, a escala macroscòpica i microscòpica, en el cos humà, per exemple, a les mans, ja que l'esquerra no és superponible amb la seva imatge especular (la mà dreta). La separació de dues enantiómeros és important per al desenvolupament de fàrmacs, ja que, en moltes ocasions, només un d'ells té l'activitat biològica desitjada i solament un resulta útil, a pesar que tots dos tenen idèntiques la majoria de les seves propietats.
El nou mètode consisteix a separar els enantiómeros mitjançant l'adsorció, de forma selectiva, d'un d'ells sobre la superfície del grafit, que prèviament ha estat coberta d'una capa d'un compost químic d'una molècula de grossor. “Aquesta molècula està dissenyada per atreure i absorbir un dels enantiómeros, però no l'altre. Així disposada, és capaç de reconèixer enantiómeros diferents”, explica l'investigador del CSIC David Amabilino, que treballa en l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona.
Mitjançant un microscopi d'efecte túnel, capaç de prendre imatges a nivell atòmic, els investigadors, en col·laboració amb un equip belga, han estudiat de forma experimental les capes que es van formar en el grafit. També van emprar simulacions computacionals per predir què ocorreria a nivell molecular.
Dissenyar molècules que es comportin d'una determinada manera sobre una superfície pot portar al potencial disseny de materials amb una utilitat química específica, en aquest cas, la separació de molècules quirales, en la qual multitud de productes químics i farmacèutics estan basats.
L'estudi s'emmarca en el projecte Resolve (Bottom-up Resolution of Functional Enantiomers from Self-Organised Monolayers), una iniciativa del VII Programa Marco de la Unió Europea per a l'estudi de les molècules quirales i l'optimització de les seves aplicacions en la indústria.

Empreses o entitats relacionades

Consejo Superior de Investigaciones Científicas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

    Guía de instalación y mantenimiento de Discos de Ruptura

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Química

    03/10/2024

  • Newsletter Química

    26/09/2024

Enllaços destacats

TechsolidsSmagua - Feria de ZaragozaAECQAWA Show2be

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis