Bautermic, S.A. - Forns continus

Forns estàtics o continus: per a tractaments a temperatures compreses entre 50 i 1.250 °C

Fotografia de Forns estàtics o continus
Tots els components metàl·lics que es fabriquen en el sector industrial precisen de tractaments, bé siguin: de transformació, forjat, fos, tractaments tèrmics o d'aplicació de calor; els quals poden efectuar-se en forns estàtics o continus amb recirculació forçada d'aire, per a tractaments a temperatures compreses entre 50 i 1.250 °C. Aquests poden ser: forns per a forjat, fosa de metalls, assecat, polimerizado, deshidrogenado, desgasificado, envelliment accelerat, tractaments tèrmics, estabilitzats, revenidos, distensionados, alleujament de tensions, dilatacions per encasquillado, etc.

Aquests forns estan construïts per mòduls de xapa plegada amb reforços i farciments de llana de roca, amb fibra ceràmica o bé amb materials refractaris, amb espessors variables en funció de la temperatura de treball.

La regulació és sempre automàtica, per ajustar la potència de calefacció a l'estrictament necessari i mantenir constant la temperatura de treball programada. Per a controls especials s'instal·len microprocessadors proporcionals de temps-temperatura. Les càrregues es dipositen a l'interior de les muflas directament o sobre safates especials. Quan els processos de treball ho precisen, disposen de registres d'entrada d'aire i evacuació de gasos, presa de mostres, seguretats antiexplosivas, etc. A part d'aquests tipus estàndard, es fabriquen tot tipus de forns especials continus, lineals, rotatius, giratoris aeris, amb sistema de calefacció elèctric o per combustió i en els casos que el procés ho requereix aquests forns s'equipen amb recirculació forçada d'aire, atmosfera interior de protecció o bé amb buit.

Sigui el que sigui el mitjà calefactor, s'ha de garantir una gran uniformitat de la temperatura en tot el recinte útil d'escalfament. Aquests forns es fabriquen adaptats a les dimensions que precisi cada client, en funció de la seva producció, dimensions de les peces i espai disponible.

Quan sigui necessari adquirir algun tipus de forn industrial, per escollir la millor i més econòmica solució, és necessari tenir bons coneixements sobre aquestes matèries o bé acudir a una empresa especialitzada, ja que poden ser vàlides diverses solucions, unes poden ser senzilles i alhora econòmiques, unes altres poden estalviar espai, mà d'obra, o potència consumible.

En definitiva, cal fer un bon estudi per rendibilitzar al màxim la inversió.