Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El café, protagonista de la I edición del Concurso Nacional de baristas de Hostelco 2006

El cafè, protagonista de la I edició del Concurs Nacional de baristes d'Hostelco 2006

15/04/2006
El Saló Internacional de l'Equipament per a Restauració, Hoteleria i Col·lectivitats, Hostelco, celebrarà el seu 25 aniversari amb la seva XII edició, del 21 al 25 d'octubre de 2006, al recinte firal de Barcelona.
Imagen
Hostelco obrirà aquest any les seves portes del 21 al 25 d'octubre donant un gran protagonisme al món del cafè, amb la creació del "Àrea cafè", per ratificar el gran interès que desperta aquest producte, no només per la seva gran consum sinó per la seva vessant cultural. A l'Àrea, serà possible provar els diferents cafès del món i conèixer els mètodes de la seva preparació. Segons les dades facilitades pel Fòrum Cultural del cafè, Espanya és el quart comprador europeu de cafè i el setè a nivell mundial. Barcelona pot considerar-se capital mediterrània del cafè, tant per les seves infraestructures (entre les quals estaca el port com a primera plataforma d'arribada i distribució del cafè), com per l'alta concentració de punts de venda i per ser seu d'un gran nombre de franquícies de cafeteries i botigues especialitzades.
Imagen
Entre les activitats de la fira, destaca el Primer Concurs Nacional de Baristes, un certamen dirigit a baristes especialitzats i procedents de totes les comunitats autònomes espanyoles. El guanyador, seleccionat per un jurat de professionals del World Barista Championship, representarà a Espanya en el campionat mundial que se celebrarà al Japó el 2007. Tots els concursants hauran de demostrar la seva habilitat per preparar diferents tipus de cafès i saber transmetre els coneixements que tinguin sobre el producte. Disposaran de 15 minuts per posar a punt la maquinària (cafetera i molinet), preparés 4 expressos, 4 caputxins decorats, 4 begudes a base de cafè i realitzar maridatges amb altres begudes. Al mateix temps, de donar les oportunes explicacions sobre la procedència, característiques i propietats aromàtiques del cafè que estan elaborant. El concurs està organitzat amb la col·laboració del Fòrum Cultural del cafè i la Speciality Coffee Association of Europe, SCAE.

Durant els dies que duri el certamen ubicat a la Fira de Barcelona, els visitants podran trobar també alguns experts que oferiran cursos de tast de cafè per aprendre a distingir les diferents varietats del producte, com l'aràbiga o robusta, torrefacte o descafeïnat. Així mateix, les sessions inclouen l'aprenentatge relatiu a l'elaboració del cafè, ja com canvia el seu sabor segons s'utilitzi la cafetera moca, èmbol, filtre o exprés. Un jurat d'experts i jutges professionals pertanyents al Speciality Coffee Association of Europe, durà a terme un tast per triar el millor cafè verd del "Àrea Cafè". Amb aquest objectiu es realitzaran tasts professionals, per valorar l'aroma, cos i intensitat dels diferents cafès presents a l'Àrea. Aquesta secció del saló acollirà una sèrie de conferències, pronunciades per algunes de les més prestigioses personalitats del món del cafè, amb objectius divulgatius i per debatre sobre els problemes del sector.

Imagen
Després de 25 anys de trajectòria, Hostelco és avui el saló líder a Espanya i segon referent a Europa del sector de l'hostaleria i col·lectivitats. Compta amb més de 60.000 m2 d'estands i la participació de més de 2.000 empreses líders en els sectors que donen servei al món de l'hostaleria, la restauració i col·lectivitats. En el marc d'Hostelco, ocuparà un lloc destacat Expolimp, el sector de la bugaderia, tintoreria, higiene i neteja en general, que, segons les previsions, registrarà un increment del 10% respecte a l'última convocatòria arribant a més de 100 expositors , gràcies sobretot a l'augment de l'àmbit de la neteja en general, que inclou maquinària, equipament i productes específics. De la mateixa manera, el saló celebrarà el seu 25 aniversari amb un intens programa d'activitats paral·leles. En aquest sentit, el Fòrum de les estrelles acollirà prestigiosos artistes de les arts culinàries que a través de tallers pràctics ensenyaran als nens els criteris fonamentals d'una alimentació sana. D'altra banda, en Gastrovisión serà possible assistir en directe a l'elaboració de sofisticats plats, duta a cat pels xefs dels Paradors de Turisme.

Finalment, Hostelco presenta també l'exposició "Hostelco: XXV anys mirant al futur", que a través de murals, imatges i altres tipus de suports vincularà l'evolució del saló al desenvolupament experimentat pels sectors que representa i la seva projecció cap al futur.

Empreses o entitats relacionades

Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
Hostelco - Fira de Barcelona

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hostelería

    10/07/2024

  • Newsletter Hostelería

    12/06/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis