Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Anice valora positivamente la entrada en vigor de la nueva normativa de control e higiene de carnes de porcino

ANICE VALORA POSITIVAMENT L'ENTRADA EN VIGOR DE LA NOVA NORMATIVA DE CONTROL I HIGIENE DE CARNS DE PORCÍ

03/06/2014

3 de juny de 2014

Logotip d'Anice
Logotip d'Anice

La Associació Nacional d'Indústries de la Carn d'Espanya (Anice) valora de forma positiva l'entrada en vigor del conjunt de quatre nous reglaments de la Unió Europea, que suposen la modificació més important des que es va engegar en 2006 el conegut com a ‘Paquet d'Higiene’ amb el qual s'establia la normativa comunitària sobre el control i higiene dels aliments. Mitjançant aquests reglaments es duu a terme una important modernització en la inspecció veterinària de la carn de porcí, amb majors garanties i que substitueix a un sistema obsolet que estava basat en principis d'actuació amb més d'un segle d'antiguitat.

El nou sistema, que es basa en la identificació i avaluació dels riscos actuals duta a terme per l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (Efsa), permetrà una major eficàcia en els controls i reforçarà la seguretat alimentària. Alhora, es dóna un paper protagonista a la informació de la cadena alimentària, com a instrument clau per millorar l'eficiència del control, orientar la inspecció i permetre solucionar els problemes en les diferents baules en la cadena on tingui el seu origen. Aquesta revisió es farà pròximament per a les carns de boví i d'oví/caprí.

No obstant això, la indústria cárnica lamenta que no s'hagi avançat més en la participació més activa i la delegació de tasques en el personal dels escorxadors, en línia amb el principi de seguretat alimentària europea que assenyala que els operadors econòmics són els primers responsables de garantir aquesta seguretat. Anice indica que la nova reglamentació va a requerir un canvi d'enfocament, la necessitat d'establir nous protocols d'actuació i una adequada formació en la realització de les auditories de control.

Les indústries cárnicas europees fan a més una crida a la Comissió Europea perquè negociï de manera activa el reconeixement d'aquest nou model europeu pels nostres socis comercials als països tercers, per evitar problemes en el comerç internacional de carns.

Els quatre reglaments que entren ara en vigor són:

- Reglamento 216/2014, que modifica els controls de triquina en escorxadors, sobre la base del concepte d'explotació amb condicions controlades d'allotjament.

- Reglamento 217/2014, mitjançant el qual es reforcen els controls de salmonella en canals, modificant al Reglament 2073/2005.

- Reglamento 218/2014, modifica diversos aspectes dels reglaments 853/2004, 854/2004 i 2074/2005.

- Reglamento 219/2014, modifica el reglament 854/2004 i introdueix la reforma de la inspecció veterinària de la carn de porcí.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Nacional de Industrias de La Carne de España

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hostelería

    10/07/2024

  • Newsletter Hostelería

    12/06/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis