Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los hoteles españoles conservan altos niveles de calidad

Els hotels espanyols conserven alts nivells de qualitat

19/02/2014

19 de febrer de 2014

L'oferta hotelera espanyola resisteix a les dificultats econòmiques i a la creixent complexitat del mercat turístic mantenint un índex general de qualitat alt, segons Hotels quality Index. De fet, segons aquest informe trimestral, la qualitat percebuda dels hotels espanyols s'ha estabilitzat en nivells competitius, amb una qualificació de 8 sobre 10 punts.

Hotels quality Index és un índex trimestral que mesura, a partir de cinc criteris, la qualitat percebuda dels hotels espanyols a partir de les opinions dels seus clients; un resultat major a 8, es considera competitiu, i un resultat per sobre de 9 és d'excel·lència. Segons aquest estudi, els hotels espanyols conserven alts nivells de qualitat, des que aconseguissin, en el tercer trimestre de 2012, una qualificació equivalent al rang de competitivitat percebuda (a partir de 8 punts sobre 10 possibles), i s'han mantingut a aquest nivell durant sis trimestres seguits.

Aquest informe, elaborat per Hotels quality i Nebrija Business School, en col·laboració amb l'Institut Tecnològic Hoteler (ITH) i la Federació Espanyola d'Hostaleria (FEHR), avalua cinc factors clau per elaborar l'índex de qualitat, quatre d'experiència percebuda (Atenció, Instal·lacions, Neteja, Relació Qualitat-Preu), que responen a les dimensions de la qualitat universalment acceptats; i un factor de reputació (Recomanació de l'Hotel). Tots aquests criteris es mesuren a través d'indicadors calculats a partir de l'avaluació dels clients en les enquestes.

En el quart trimestre de 2013, l'índex es manté en 8 punts...
En el quart trimestre de 2013, l'índex es manté en 8 punts, la qual cosa suposa que l'oferta hotelera espanyola aconsegueix estabilitzar-se en el rang de competitivitat.

L'experiència de client, clau per a la competitivitat hotelera

En analitzar amb detall els cinc criteris avaluats (Atenció, Instal·lacions, Neteja, Relació Qualitat-Preu, i Recomanació de l'Hotel), la variable que obté millor puntuació és Recomanació de l'Hotel (valoració global de l'experiència i la intenció de comunicar-la positivament), que aconsegueix en aquest trimestre una nota de 9.4., factor clau per a l'oferta hotelera espanyola, en un mercat en el qual la reputació i les expectatives influeixen clarament en els ingressos i en la satisfacció del client.

La neteja i l'atenció al client són els següents criteris millor valorats pels clients en l'últim trimestre de 2013, amb un una puntuació que puja respecte al tercer trimestre, aconseguint 8.3 punts en tots dos casos. A continuació, se situa la qualitat percebuda de les instal·lacions, que descendeix lleugerament fins als 7.2 punts; i finalment la relació qualitat-preu, que millora lleument fins a aconseguir els 6.9 punts, la qual cosa reflecteix l'esforç que està fent el sector hoteler en la gestió de tarifes per enfrontar una rendibilitat més discreta i aprofitar l'estabilització de les perspectives de negoci, recollides en el més recent Observatori de la Indústria Hotelera Espanyola de Cehat i PWC (OHE) de la temporada d'hivern 2013-2014.

Bona imatge en mercats prioritaris

Hotels quality Index també a analitza els índexs de qualitat percebuda de l'oferta hotelera en funció de la categoria, tipologia i nacionalitat dels clients enquestats. Segons les dades d'aquest estudi, els clients americans i els russos són els que millor avaluen la qualitat dels hotels espanyols, amb índexs que aconsegueixen el nivell competitiu.

D'altra banda, els hotels de cinc estels aconsegueixen qualificacions en el nivell d'excel·lència en tots els indicadors. Destaquen, a més, tres factors: l'equilibri en els nivells de qualitat percebuda per a tots els criteris en cadascuna de les categories avaluades; els alts nivells de recomanació i neteja en totes les categories; i la relació qualitat preu, alta en hotels de cinc, tres i quatre estels (per aquest ordre), la qual cosa reafirma la bona imatge de la qual gaudeix l'oferta hotelera de gamma mitjana respecte a altres mercats similars a Espanya.

Finalment, en l'anàlisi per tipologia del quart trimestre de l'Hotels quality Index, els hotels vacacionals superen els hotels urbans en tots els indicadors; encara que aquests últims obtenen un índex de recomanació més alt.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Hotelero

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hostelería

    10/07/2024

  • Newsletter Hostelería

    12/06/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis