Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Recomendaciones para la gestión sostenible del agua en los hoteles

Recomanacions per a la gestió sostenible de l'aigua als hotels

27/09/2013

27 de setembre de 2013

En l'entorn actual en el qual ens trobem és necessari que els hotels compatibilicen la millora contínua de l'eficiència i de la productivitat, amb el compromís cap a una gestió eficient i sostenible dels nostres recursos. Aqualogy, la marca global de solucions integrades de l'aigua per a un desenvolupament sostenible, i l'Institut Tecnològic Hoteler (ITH), presenten aquesta Guia de Recomanacions per a la Gestió Sostenible de l'Aigua, amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Turisme 2013-Turisme i Aigua.

Imagen

“En hotels i altres instal·lacions turístiques d'oci, el manteniment dels nivells de confort i de seguretat demandats pels usuaris adquireix tanta importància com una adequada i sostenible gestió de recursos i d'instal·lacions”, explica Francisco Lucas, director Nacional de Comprats Soci-Sanitari i Hoteler d'Aqualogy, signatura especialitzada en el desenvolupament de solucions directament vinculades a l'optimització d'instal·lacions i consums d'aigua i, per tant, a la reducció de costos i a la consecució d'una major eficiència en l'ús d'aquest recurs.

Per a Álvaro Carrillo de Barnús, director general de l'Institut Tecnològic Hoteler, és “crucial que els hotels s'anticipin al debat de la gestió de l'aigua, un recurs clau en l'equació de la sostenibilitat hotelera a Espanya”. Per a Carrillo de Barnús, “la tecnologia és un aliat a la planificació de la gestió de l'aigua, i ofereix múltiples solucions, escalables per a cada cas”.

Sis departaments, sis recomanacions

Una eina útil per aconseguir aquest objectiu és la implantació d'un Pla de Gestió Integral de l'Aigua a l'hotel. Est hauria de començar per una profunda auditoria hídrica amb l'objectiu de chequear totes les àrees que freqüentment tenen un alt consum o potencials pèrdues, i avaluar els seus patrons d'ús i demandes (diaris i mensuals). Amb aquesta informació, l'hotel podria establir prioritats i engegar les actuacions necessàries, dirigides a portar un òptim control, més eficient i sostenible, tant de les instal·lacions com dels recursos emprats en elles.

De manera resumida, els diferents usos i necessitats d'aigua en un hotel poden agrupar-se en els sis blocs següents:

1. Habitacions: en l'ús sanitari en dutxes, lavabos i vàters es poden implantar elements de reducció de consum, com perlizadores, dutxes reductores de cabal i cisternes de doble descàrrega.

2. Cuina: per a la preparació d'aliments i neteja, a més de sistemes reductors de cabal, és fonamental transmetre a l'equipo estratègies per estalviar aigua i usar-la de la forma més eficient.

3. Manteniment de zones verdes (especialment en jardins i camps de golf): establint horaris de reg adequats a la climatologia, i adaptats a les condicions de les estacions (especialment a l'hivern i estiu), sistemes de reg amb aigües recuperades i/o reciclades, no aptes per al consum humà. Igualment, és important que, en el disseny de jardins i zones verdes, es tingui en consideració espècies vegetals que s'adaptin a les condicions naturals de la zona, per racionalitzar l'ús d'aigua en el reg i manteniment d'aquestes instal·lacions.

4. Instal·lacions complementàries i oci: les piscines, SPAs, vestuaris i gimnasos les instal·lacions que consumeixen més quantitat d'aigua, per tant recuperar i tractar l'aigua usada per emprar-la en altres tasques o per reutilitzar-la en aquesta instal·lacions garanteix un ús eficient dels recursos hídric.

5. Operacions de neteja: en habitacions, zones comunes i bugaderies, a més d'usar l'aigua reciclada i tractada d'altres àrees de l'hotel, és important avaluar fins a quin punt és més eficient, sostenible i viable econòmicament confiar aquestes tasques a agents externs, que no només siguin capaços de controlar els costos del servei, sinó que també garanteixin un ús òptim de l'aigua en cada procés. D'altra banda, una de les mesures més eficaces i de provat èxit, és fer partícip al client del seu consum hídric, especialment en el relacionat amb els recanvis de roba de llit i tovalloles, que són capaces de reduir de forma significativa el consum d'aigua en aquesta tasca.

6. Climatització: és fonamental controlar les possibles pèrdues de les solucions de climatització basades en aigua, evitant els sistemes de circulació oberts (torres de refredament), causants de les pèrdues per evaporació.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Hotelero

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hostelería

    10/07/2024

  • Newsletter Hostelería

    12/06/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis