Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los precios de los bares vuelven al 0,6%

Els preus dels bars tornen al 0,6%

13/09/2013

13 de setembre de 2013

Els preus dels restaurants i bars van tornar a situar la seva taxa interanual en un 0,6% en el mes d'agost, igual que els mesos de maig i juny, després de pujar una desena al juliol, segons informa la FEHR sobre la base de les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En taxa intermensual continuen estables, com ve succeint al llarg de l'any.

Per comunitats autònomes, els preus de restauració van descendir en relació amb el mes anterior a Aragó (-0,3%) i el País Basc (-0,1%). En taxa interanual destaca l'increment de Ceuta (2,4%) i pugen per sobre del 1% a Balears (1,1%), Castella i Lleó (1,2%), Galícia (1,3%) i País Basc (1,3%).

Evolució de l'IPC, taxa interanuals anys 2012-2013
Evolució de l'IPC, taxa interanuals anys 2012-2013.

Per la seva banda, els preus de l'allotjament van avançar de forma positiva respecte a juliol, amb un increment d'un 7,4% a l'agost. No obstant això, comparant amb agost de 2012, els preus en aquest subsector van descendir un 0,3%.

Navarra va ser l'única comunitat on es van reduir els preus respecte al mes anterior (-24,5%) després del fort augment que es va produir al juliol. En taxa interanual el major descens va tenir lloc a Madrid (-4,6%).

Un mes més els preus hosteleros se situen per sota de l'IPC general, a pesar que va tornar a descendir la seva taxa interanual per segon mes consecutiu, situant-se en un 1,5%, hagut de principalment al fet que els preus dels carburants van augmentar menys aquest mes que en 2012.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Hostelería

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hostelería

    18/09/2024

  • Newsletter Hostelería

    10/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis