Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los precios de los bares bajan al 0,6%

Els preus dels bars baixen al 0,6%

24/06/2013

24 de juny de 2013

Els preus de restauració van baixar al maig una desena en la seva taxa interanual, fins a un 0,6%, després de dos mesos consecutius en què es van mantenir en el 0,7%, segons la FEHR sobre la base de les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Aquesta taxa és la més baixa que es registra en la sèrie històrica de l'INE i suposa complir 39 mesos consecutius per sota de la inflació. D'altra banda, en taxa intermensual els bars i restaurants es mantenen sense augmentar els preus des que va començar l'any.

Ceuta continua sent on més van augmentar els preus en taxa interanual (2,5%), seguida, encara que més des de lluny, d'Aragó i Galícia, ambdues un 1,4%. Respecte al mes anterior els preus pràcticament es van mantenir en totes les comunitats exceptuant les caigudes de Balears (-0,3%), La Rioja (-0,2%) i Andalusia (-0,1%).

Evolució IPC taxes interanuals anys 2012-2013
Evolució IPC taxes interanuals anys 2012-2013.

En l'allotjament, els preus van tornar a pujar en taxa interanual al maig, un 0,5%, després de la caiguda que es va produir el mes anterior (-4,7%). Comparant amb abril van suavitzar el seu augment fins a un 1,5%, després dels increments de març i abril respecte als mesos anteriors, superiors al 4%.

La variació dels preus de l'allotjament va ser diferent segons les comunitats autònomes destacant el fort descens interanual de Ceuta (-7%), mentre que el major increment va tenir lloc a La Rioja (3,6%). En taxa intermensual van pujar els preus en totes les comunitats excepte a Canàries (-2,7%) i Astúries (-1,6%).

L'IPC general va augmentar al maig tres desenes, situant-se en un 1,7%, influït principalment per la pujada dels preus dels aliments i les begudes no alcohòliques.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Hostelería

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hostelería

    18/09/2024

  • Newsletter Hostelería

    10/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis