Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Certificaciones energéticas y gestión integral en hoteles, tema central de las Jornadas ITH de Sostenibilidad 2013

Certificacions energètiques i gestió integral en hotels, tema central de les Jornades ITH de Sostenibilitat 2013

21/06/2013

21 de juny de 2013

Dimecres que ve 27 de juny tindrà lloc, a l'Hotel Tryp Zaragoza, la primera sessió de les V Jornades d'Eficiència Energètica en el Sector Hoteler: Gestió energètica integral, Certificació Energètica i Seguretat, organitzades per l'Institut Tecnològic Hoteler (ITH) i la Federació d'Empresaris d'Hostaleria de Saragossa (Horeca Zaragoza), que aquest any se centrarà en la gestió integral de l'energia, les certificacions energètiques i els criteris de seguretat dels hotels.

Amb l'ajuda d'experts i especialistes, s'explicaran quins són els aspectes fonamentals que els hotels han de tenir en compte per dissenyar un pla de gestió energètica integral, quins són les implicacions de la recent legislació aprovada sobre Certificació Energètica d'edificis; quins requisits han de complir els establiments hotelers en matèria de seguretat, i quina aportació fa la tecnologia per complir amb la normativa vigent i contribuir a la sostenibilitat i eficiència del negoci hoteler.

El conseller d'Economia i Ocupació de Govern d'Aragó, Francisco Bono Ríos; i Antonio Presencio, president de l'Associació d'Hotels de Saragossa (Horeca Zaragoza), inauguraran aquestes jornades; en les quals participaran Coralía Pi, responsable de Projectes de l'Àrea de Sostenibilitat i Eficiència Energètica de l'Institut Tecnològic Hoteler; Carlos Limiñana, gestor de Projectes Grans Comptes, Solucions Integrals de Serveis Energètics de Gas Natural Fenosa; Gerardo Estalrich Melero, responsable de Projectes Bosch Security Systems; Gonzalo de Castro Albero, director general de TÜV Rheinland; Ferrán González, director nacional de Vendes de Bosch Buderus; Javier León Fernandez, director de BansabadellRenting de Banc de Sabadell; i Alfredo Giménez Aísa, director d'Enginyeria i Serveis Tècnics de Palafox Hotels.

La gestió energètica integral permet als hotels dissenyar plans que involucrin instal·lacions, sistemes, tecnologies i gestió, per augmentar l'eficiència energètica, garantir la consecució d'objectius, i reduir els costos d'operació i manteniment dels equips instal·lats, minimitzant la inversió. A més, es debatrà el paper de les entitats financeres per garantir i adaptar l'aplicació d'est els diversos models de gestió per a cada tipus d'hotel.

Seguint aquesta línia, ITH porta dos anys treballant en el desenvolupament del Programa Hotel Sostenible, que pretén integrar una sèrie de tecnologies i equipaments que, aplicats a un hotel, poden aconseguir majors nivells d'eficiència energètica i reduir el seu impacte en l'entorn. Aquest projecte integral implica desenvolupar projectes pilot a diverses àrees complementàries (climatització, ACS, energies renovables, bombes de circulació o de calor, envolupant tèrmica i acristalamiento intel·ligent, sistemes de monitoratge i control, etc.), i difondre les troballes i resultats en el sector hoteler i turístic, que permetran comprendre no només l'abast material, sinó també el seu valor com a argument comercial, factor de diferenciació de marca i com a pilar per construir una reputació que es tradueixi en més clients i més ingressos.

Més de 500 assistents van participar en l'edició del passat any, que va comptar amb la col·laboració de la Federació d’Hostaleria dels Comarques de Girona, i l'Associació d'Hotels de Sevilla i Província, l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Santiago de Compostel·la i Comarca, la Unió Hotelera de la Província de València (UHPV), i l'Associació Hotelera i Extrahotelera de Tenerife, La Palma, La Gomera i El Ferro (ASHOTEL), compromesos amb oferir alternatives i eines que potenciïn l'estalvi energètic i la sostenibilitat en el sector hoteler espanyol.

La cinquena edició de les Jornades ITH d'Eficiència Energètica en el Sector Hoteler comptarà amb el patrocini de Gas Natural Fenosa, i el co-patrocini Bosch-Buderus, TÜV Rheinland, Banc Sabadell, Schneider Electric i Bombes Grundfos Espanya, que comparteixen amb ITH l'interès per avançar cap a una indústria hotelera més eficient i sostenible. Després de Saragossa, ITH continuarà amb aquest cicle de conferències a Barcelona (10 d'octubre) i Marbella (30 d'octubre); a més de Granada i Las Palmas de Gran Canària al novembre.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Hotelero

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hostelería

    10/07/2024

  • Newsletter Hostelería

    12/06/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis