Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un 5,2% menos de noches en hoteles

Un 5,2% menys de nits en hotels

08/03/2013

12 de març de 2013

Els hotels van comptar amb un 5,2% menys de pernoctaciones al gener respecte al mateix mes de l'any anterior, fins a 11,9 milions, segons informa la FEHR sobre la base de les dades de l'Enquesta d'Ocupació Hotelera, de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A la caiguda de les nits dels espanyols, d'un 12,4% interanual, s'uneix la dels estrangers, encara que molt més suau, del 0,4%.

Les principals destinacions dels espanyols van ser Andalusia, Comunitat de Madrid i Catalunya, descendint en tots ells les pernoctaciones respecte a l'any anterior, un 15,8%, 13,2% i 13,6%, respectivament.

Canàries va ser la principal destinació dels estrangers, representant prop del 60% dels viatges, on les pernoctaciones van augmentar un 0,7%, seguit de Catalunya, amb un 1,2% més, mentre que la seva tercera destinació, Andalusia, va comptar amb un 3,1% menys de nits.

Evolució de les pernoctaciones hoteleres. Taxes de variació anual 2012-2013
Evolució de les pernoctaciones hoteleres. Taxes de variació anual 2012-2013.

Els preus tornen a baixar

Els preus dels hotels es van retallar un 1% al gener, encara que suposa 0,6 punts més que la taxa del mes passat (-1,6%). Van baixar en totes les categories d'establiment, excepte en els de cinc estels en els quals van pujar un 2,1%. La facturació mitjana per habitació ocupada va ser de 67,7 euros, pràcticament la mateixa que al gener de l'any anterior, mentre que l'ingrés per habitació disponible (RevPAR) va descendir un 4,1% fins a 27,5 euros.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Hostelería

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hostelería

    18/09/2024

  • Newsletter Hostelería

    10/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis