Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a FiturGreen 2013 enseña al sector turístico cómo certificar sus políticas de sostenibilidad
Ifema, del 30 de gener al 3 de febrer

FiturGreen 2013 ensenya al sector turístic com certificar les seves polítiques de sostenibilitat

Redacció Interempresas28/01/2013
Representants de certificacions i estàndards de construcció sostenible de rellevància internacional com LLEGIU, Breeam, i PassiveHaus, debatran, per primera vegada en Fitur, com traslladar els seus principis a la indústria hotelera espanyola. El programa de FiturGreen 2013 inclou tres tallers, en els quals l'Institut Tecnològic Hoteler (ITH) presentarà els resultats de dos projectes pilot, en climatització i il·luminació eficient; i en els quals es repassaran les claus per a la gestió de l'aigua i els sistemes d'envolupant tèrmica en hotels.
Imagen

FiturGreen2013, que tindrà lloc entre el 30 de gener i l'1 de febrer en el pavelló 10B5 de Fitur, abordarà un dels principals reptes del sector hoteler en els propers anys: com fer que els seus edificis i instal·lacions, tant de nova construcció com els projectes de rehabilitació, compleixin les actuals i futures exigències europees i internacionals en matèria de sostenibilitat i eficiència energètica.

La quarta edició del principal fòrum de turisme i sostenibilitat, que organitzen l'Institut Tecnològic Hoteler (ITH) i Fitur, en col·laboració amb l'Organització Mundial del Turisme (OMT) i Grup Habitat Futura, presentarà sota el lema ‘L'Energia del turisme’, casos d'èxit en matèria de gestió energètica i sostenible en hotels i destinacions de països com Espanya, Mèxic, Argentina i Portugal, entre uns altres.

El programa de Fiturgreen 2013 – L'Energia del Turisme està dividit en tres blocs temàtics. El dimecres 30 de gener, durant la jornada inaugural titulada “Reducció de costos sense inversió”, Bosch-Buderus, Balantia, Prosolia, Iberostar Hotels & Resorts, Hotel Sun Palace i Gas Natural Fenosa explicaran les opcions i les implicacions dels models de finançament de l'eficiència a través d'empreses de Serveis Energètics (ESEs) per a la indústria hotelera. El segon dia, dijous 31 de gener, se centrarà a definir les claus del 'Hotel Sostenible 360º', aclarint les diferències entre certificacions, estàndards i models de gestió energètica i de turisme responsable que poden implantar les empreses del sector, i a explicar les estratègies per comercialitzar els hotels sostenibles, de la mà de Rafael Ausejo, soci director de Ruralka Hotels. Finalment, en la jornada de tancament, el divendres 1 de febrer, que girarà entorn de la ‘Sostenibilitat en el Sector Turístic’, els assistents podran conèixer models, eines, sistemes i casos d'èxit, que oferiran una visió internacional de la gestió sostenible de destinacions i hotels, independentment de la seva grandària i volum de negoci.

Certificacions energètiques: de la construcció sostenible a l'hotelería

Atès que la sostenibilitat i la gestió eficient dels recursos és un requisit que ha passat de ser un avantatge competitiu a convertir-se en un horitzó legislatiu a nivell mundial, i pròximament, a nivell europeu; FiturGreen dedicarà part dels seus continguts a repassar els criteris i els requisits dels principals sistemes de certificació sostenible i de gestió de l'energia (com la ISO 50.001) més estesos a nivell internacional.

D'aquesta forma, Paula Rivas, responsable de certificació de Green Building Council Espanya – LLEGIU; Nuria Díaz, arquitecta membre de PEP Passivhaus; Mara Rodríguez, de l'Institut Tecnològic de Galícia i representant de BREEAM Espanya, Tomás Azcárate Bang, president de l'Institute for Responsible Tourism - Global Sustainable Tourism Council; i Gonzalo de Castro, sotsdirector general de TÜV Rheinland Ibèrica, abordaran les claus dels principals models destinats a legitimar i avalar les polítiques mediambientals i energètiques des del punt de la indústria turística, que estarà representada per Mónica Chao, Environment Manager de NH Hotels i Javier Arce, director de la cadena mexicana Hotels City Express.

Tallers pràctics i resultats d'estudis pilot d'ITH

Fiturgreen 2013 oferirà tres tallers pràctics, en els quals s'analitzaran sobre tecnologies avançades de monitoratge i control energètic, climatització eficient, il·luminació eficient, gestió de l'aigua i envolupant tèrmica.

La sessió de tarda del dia dimecres 30 de gener inclourà la presentació de diversos projectes pilot d'ITH; el primer, sobre climatització eficient, engegat amb Grup CIAT, i que s'il·lustrarà amb els estalvis aconseguits per l'Hotel Capri, de la cadena Artiem Fresh People Hotels; i el segon, desenvolupat en col·laboració amb Light&Energy, i que va permetre xifrar els estalvis que els hotels poden aconseguir optant per sistemes d'il·luminació eficient, com en el cas de l'Hotel Ibis Malasaña de Madrid. A més, Grup Euroconsult i Schneider Electric mostraran les possibilitats de monitoratge i control de consums de les seves respectives eines, iGreen i StruxureWare, i els resultats aconseguits a l'Hotel de les Lletres i Accor Hotels.

Els tallers del dijous 31 de gener repassaran les tecnologies per a l'hotel sostenible, en dues àrees clau; d'una banda, la Gestió de l'Aigua, de la mà de Marina Palacios, directora Segmento Hotels, d'Aqualogy; i Miguel Ángel Amezqueta, enginyer de Projectes per a Edificació de Grundfos Espanya, que explicaran els passos per implantar tecnologies i sistemes per gestionar aquest preuat i molt necessari recurs per als hotels; i per una altra, els sistemes d'Envolupant Tèrmica, que s'abordaran des de dos punts de vista, l'aïllament de façanes, per part de María Dolores Sánchez, cap de Producte de Baumit Espanya, i l'acristalamiento intel·ligent, que detallarà Ramón Egido, director de Vendes i R+D de Guardian Glass Espanya.

Empreses o entitats relacionades

Instituto Tecnológico Hotelero

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Hostelería

    10/07/2024

  • Newsletter Hostelería

    12/06/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis